Ινφαντίνο: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη των 55 που ψήφισαν τον Τσέβεριν»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ινφαντίνο: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη των 55 που ψήφισαν τον Τσέβεριν»

bet365

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο απάντησε στις φήμες περί στήριξης στον Αλεξάντερ Τσέβεριν χαρακτηρίζοντας τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς ψευδείς αλλά και αποκυήματα φαντασίας.

Ο Τσέβεριν εξελέγη πρόεδρος της UEFA συγκεντρώνοντας 42 ψήφους έναντι μόλις 13 του Μίχαελ φαν Πράαγκ.

«Ο κύριος Τσέφεριν τα είπε σωστά. Πρόκειται για φαντασία και ψέματα. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη 55 ομοσπονδιών που πήγαν για να ψηφίσουν έχοντας πεισθεί από το πρόγραμμα του», σχολίασε ο Ιταλοελβετός αξιωματούχος της FIFA.

Τον περασμένο Ιούλιο η FIFA είχε διαψεύσει το ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant περί παρέμβασης του Ινφαντίνο στις εκλογές της UEFA.

Παρόλα αυτά ο θόρυβος δεν καταλάγιασε. Νορβηγική ιστοσελίδα επανέφερε το θέμα την περασμένη εβδομάδα γεγονός που είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί παρεξήγηση μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Ο Φαν Πράαγκ με tweet του εμφανίστηκε σοκαρισμένος από το ρεπορτάζ, ενώ ο Τσέφεριν απάντησε πως ο αντίπαλος του προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα.

«Είναι μία πειστική νίκη. Έχει κάποιες πολύ καλές ιδέες. Πρόκειται για νέο πρόσωπο για τους περισσότερους, αλλά πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό παράγοντα που ηγείται της ομοσπονδίας της χώρας του.

Νομίζω πως οι ομοσπονδίες που ψήφισαν έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως ήθελαν κάτι καινούριο. Αυτό λέγεται δημοκρατία. Ήταν μία σημαντική επιτυχία επειδή με τις ψήφους που πήρε έχει τη νομιμότητα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Ινφαντίνο.

 

Τελευταία Νέα