Λάθη τοπικού πρωταθλήματος και πάλι από την αρχή!

Λάθη τοπικού πρωταθλήματος και πάλι από την αρχή!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Λάθη τοπικού πρωταθλήματος και πάλι από την αρχή!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τα λάθη που έκαναν χθες παίκτες και Στραματσόνι με αποτέλεσμα μία ιδανική βραδιά στο ξεκίνημά της να εξελιχθει σε εφιάλτη για τον Παναθηναϊκο, που έχασε από τον Αγιαξ και τώρα ξεκινάει από την αρχή την προσπάθεια για να πείσει τον κόσμο του και να φθάσει σε μία πρόκριση, που τώρα δεν φαίνεται πιθανή.

Το να χάσεις στο ποδόσφαιρο είναι μέσα στο πρόγραμμα . Υπάρχει η νίκη, η ισοπαλία και η ήττα. Το να χάσεις με τον τρόπο που έχασε χθες ο Παναθηναϊκός είναι ανοησία, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Αν έγραφα αμέσως μετά την λήξη του αγώνα θα το έλεγα το χειρότερο τώρα έχω κάπως ηρεμήσει.

Αυτή η ομάδα χρόνια τώρα κάνει το ίδιο. Εκεί που όλοι πιστεύουν σε αυτήν και πάνε στο γήπεδο και υπάρχει ενθουσιασμός εκείνη την στιγμή κάνει η ομάδα μία ήττα σαν την χθεσινή και ο κόσμος προσγειώνεται ανώμαλα στην ..πραγματικότητα. Αυτό έγινε και χθες. Πριν το ματς , όποιον και να ρώταγες εκτός ομάδας θα σου έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει με πάνω από δύο γκολ διαφορά. Όταν ακούω τέτοια πράγματα πριν από ματς του Παναθηναϊκού κρατάω μικρό καλάθι και ανησυχώ. Για αυτό και χθες έγραψα ότι ναι μεν ο Αγιαξ έχει αδυναμίες, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό και ότι αν η ομάδα σταθεί σε αυτό μπορεί να πάθει την ζημιά, όπως και την έπαθε. Και τώρα φθάσαμε εκεί που ήμασταν περίπου το καλοκαίρι, όταν υπήρχε αμφισβήτηση στην ομάδα και τον Στραματσόνι. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Φαίνεται ότι αυτή η ομάδα έχει μάθει να λειτουργεί καλύτερα και να συσπειρώνεται, όταν υπάρχει ένα κλίμα αμφισβήτησης γύρω της.

Χθες πάντως και μετά το ιδανικό ξεκίνημα με το γκολ του Μπέργκ ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ….μπορούσε για να χάσει. Τα λάθη που έχουν γίνει στα γκολ είναι λάθη τοπικού πρωταθλήματος. Συγκέντρωση μηδέν σε ένα παιχνίδι, που όσοι έπαιξαν θα έπρεπε να ήταν με το μαχαίρι τα δόντια.

Την ίδια στιγμή ο Στραματσόνι άφησε στο παιχνίδι για 65 λεπτά τον Λεντέσμα , που από το πρώτο λεπτό φαινόταν ότι δεν μπορούσε. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να παίζει με παίκτη λιγότερο, αφού ο Αργεντίνος πέρα από το ότι δεν έχει τρεξίματα χθες ήταν εξαντλημένος από την γαστρεντερίτιδα. Και όταν ο Αγιαξ έκανε το 1-1 ο Στραματσόνι συνέχισε να έχει τον Μπέργκ ουσιαστικά μόνο του στην επίθεση(ο Λουντ δεν μπορούσε να παίξει τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού) και όταν μπήκε στο 65 ο Λέτο είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και μετά έγινε το 1-2 και όλα τελείωσαν.

Συμπληρώστε σε αυτά και τις κόκκινες του Ιβανόφ και του Γουακάσο, όπου σε κρίσιμα σημεία η ομάδα έμεινε με 10 και 9 παίκτες και η χθεσινή βραδιά αποδείχθηκε εφιαλτική. Αυτά τα λάθη, που έγιναν μπορεί στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός να μην τα πλήρωνε , αλλά στην Ευρώπη ο αντίπαλος σε «σκοτώνει», όπως έκανε ο Αγιαξ και δεν έκανες εσύ σαν Παναθηναϊκός όταν προηγήθηκες νωρίς με 1-0.

Τι γίνεται τώρα; Κοιτάς τα λάθη σου σαν ομάδα και απαγορεύεται να τα κάνεις και πάλι στα επόμενα παιχνίδια. Μόνο έτσι θα έχεις ελπίδες να περάσεις. Ο όμιλος θα έχει πολλούς χαμένους βαθμούς, όπως έγινε στο άλλο παιχνίδι, όπου η Θέλτα δεν κατάφερε να κερδίσει στην Λιέγη.

*Εξαιρετικός ήταν μόνο ο Χουλτ που κέρδισε όλες τις κάρτες των παικτών του Αγιαξ και την αποβολή του Ζίεχ.

*Για αυτό το ανθρωποειδές που αποκάλεσε ζώα τους φίλους του Παναθηναϊκού δεν εχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Τα ζώα έτσι μιλάνε....

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.