Στραματσόνι: «Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη τα πληρώνεις ακριβά»

Στραματσόνι: «Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη τα πληρώνεις ακριβά»

Νίκος Αθανασίου
Στραματσόνι: «Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη τα πληρώνεις ακριβά»

bet365

Στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του και έφεραν την ήττα από τον Άγιαξ αναφέρθηκε ο Αντρέα Στραματσόνι.

Στα δύο μεγάλα λάθη που έκαναν οι παίκτες του, στάθηκε ο Στραματσόνι, ο οποίος παραδέχτηκε πως, αν και οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ καλά, αλλά στην συνέχεια και μετά το πρώτο γκολ, έβγαλαν... φόβο στο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ιταλού τεχνικού:

Πως ο Παναθηναϊκός χάνει αυτό το παιχνίδι, χάνει και δύο παίκτες με κόκκινη κάρτα ενώ έχει ξεκινήσει ιδανικά;
«Κάναμε δύο πολύ μεγάλα λάθη. Δυστυχώς σε αυτό το επίπεδο, τα πληρώνεις ακριβά. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Ήταν μεγάλο λάθος το πέναλτι, η χαμένη μπάλα που έφερε την κόκκινη. Όταν λέω λάθη μιλάω για ομαδικά λάθη. Αυτά τα λεπτά άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού».

Τι συνέβη μετά το δεκαπέντε και άλλαξε η εικόνα του Παναθηναϊκού;
«Ξεκινήσαμε πολύ καλή, με σωστή νοοτροπία. Δεν θυμάμαι να έχει ο Άγιαξ κάποια φάση μέχρι το 1-1. Ήταν ένα τυχερό γκολ, έγινε μια κόντρα. Μετά το 1-1 είχαν μια μεγάλη ευκαιρία, ο Λουκ έκανε καλή επέμβαση. Μετά φοβηθήκαμε και αυτό ζήτησα να αλλάξει στο δεύτερο ημίχρονο.

Μας πίεσαν στο κέντρο και ζήτησα να μην έχουν αναστολές. Στο δεύτερο μέρος υπήρχε ισορροπία. Ο Κουτρουμπής μου ζήτησε αλλαγή, ο Λεντέσμα ήταν κουρασμένος.
Μέσα σε ένα λεπτό και ενώ βάλαμε στο ματς τον Λέτο, ήρθε το πέναλτι. Το ποδόσφαιρο είναι οι στιγμές. Είμαι απογοητευμένος για το αποτέλεσμα όπως όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι, κρατώντας τα όποια θετικά».

Πόσο δύσκολο θα είναι το επόμενο ματς χωρίς Ιβανόφ και Γουακάσο;
«Δεν είμαι χαρούμενος για αυτό. Καταλαβαίνω τους παίκτες αλλά πρέπει να σταματήσουμε. Του Ιβανόφ ήταν φάουλ, ο Γουακάσο ήταν μια αντίδραση και του είπα πως αυτές οι συμπεριφορές δημιουργούν πρόβλημα για το μέλλον. Πρέπει να τα αποφεύγουμε αυτά».

Σας άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό στο ότι δεν είχατε τον Ιμπάρμπο;
«Ο Ιμπάρμπο είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης μας στους κενούς χώρους. Ήταν εκτός και το ξέραμε. Όσοι έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ελπίζω να αναρρώσουν ενόψει Κυριακής».

Που οφείλεται ο πανικός της ομάδας στο πρώτο γκολ που δέχθηκε;
«Χάσαμε την ισορροπία όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο. Παίζαμε με δέκα αλλά ήταν πολύ επιθετικοί μέσα. Ο Άγιαξ στην κόντρα επίθεση ήταν πολύ επικίνδυνος. Στο 11 κόντρα 11 ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής όπως σε άλλα παιχνίδια».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα