«Κλειδί ο Κλάασεν, ο ρόλος του Ζίγιεχ και η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού»

«Κλειδί ο Κλάασεν, ο ρόλος του Ζίγιεχ και η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Κλειδί ο Κλάασεν, ο ρόλος του Ζίγιεχ και η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού»

bet365

Ο Ολλανδός ρεπόρτερ, Μπαρτ φαν Ντούιζεβερτ αποκρυπτογραφεί στο gazzetta.gr τον Άγιαξ. Το άκρως επιθετικό σχήμα του Μποζ που δεν τραβάει, ο ρόλος των Ζίγιεχ, Κλάασεν και τα κενά που καλείται να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός.

Το μετριότατο ξεκίνημα του Άγιαξ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, αλλά και ο πρόωρος αποκλεισμός στα προκριματικά του Champions League, έχουν προκαλέσει ανησυχία στον «Αίαντα» που θέλει στο ματς με τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Ο ρεπόρτερ της ιστοσελίδας nu.nl, Μπαρτ φαν Ντούιζεβερτ, μιλάει στο gazzetta.gr για το προβληματικό σύστημα που επιχειρεί να εφαρμόσει ο Πέτερ Μποζ, στην ποιότητα του Ζίγιεχ, αλλά και στο εκτελεστικό ένστικτο του Ντάβι Κλάασεν.

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος εκτιμά πως ο Παναθηναϊκός έχει μια μεγάλη ευκαιρία να επικρατήσει του «Αίαντα», αρκεί να είναι αποτελεσματικός στην κόντρα εκμεταλλευόμενος τα κενά της ολλανδικής ομάδας.

«Ο Άγιαξ θα διεκδικήσει το ολλανδικό πρωτάθλημα, αν και μετά τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων ετών στην Ευρώπη, οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες.

Η μεταγραφή του Ζίγιεχ την τελευταία εβδομάδα της μεταγραφικής περιόδου ήταν το σημαντικότερο νέο στον ολλανδικό Τύπο. Αναμφισβήτητα πρόκειται για τον καλύτερο παίκτης του ολλανδικού πρωταθλήματος και ήταν αναμενόμενο να πάρει μεταγραφή.

Επειδή τα θετικά αποτελέσματα δεν έρχονταν στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Άγιαξ αναγκάστηκε να τον αποκτήσει την ύστατη στιγμή. Προφανώς αυτό έπρεπε να συμβεί νωρίτερα προκειμένου ο Ζίγεχ να είχε αγωνιστεί στα πλέι-οφ του Champions League κόντρα στη Ροστόφ.

Την Κυριακή ο Ζίγιεχ πραγματοποίησε μία μεστή εμφάνιση στο ντεμπούτο του, δίνοντας την ασίστ στον Νικ Φίργκεβερ στην επικράτηση με 1-0 επό της Φίτεσε. Ήταν η πρώτη νίκη σε πέντε εντός έδρας ματς σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ στην τρέχουσα σεζόν.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια θέση θα αγωνίζεται ο Ζίγιεχ. Είναι ένα κλασικό 10άρι, αλλά ο αρχηγός και καλύτερος παίκτης του Άγιαξ, Ντάβι Κλάασεν επίσης είναι 10άρι. Ο Ζίγεχ έπαιξε ως δεξί εξτρέμ απέναντι στη Φίτεσε, αλλά προτιμά πιο κεντρικό ρόλο».

Ο Ολλανδός ρεπόρτερ κάνει λόγο για υπεροπλία του Άγιαξ στη μεσαία γραμμή, αλλά όχι και στα εξτρέμ.

«Η μεσαία γραμμή του Άγιαξ είναι αρκετά γεμάτη, με Κλάασεν, τον Σέρβο διεθνή Γκούντελι, τον Μπαζούρ (ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ολλανδία και τον Ρίντεβαλντ, ο οποίος έπαιζε ως αμυντικός, αλλά από τον Μποζ χρησιμοποιείται στο κέντρο. Αυτό σημαίνει πως διαθέτει πέντε μέσους στην πρώτη ομάδα όπου χωράνε μόνο τρεις».

Κατά γενική ομολογία η ομάδα του Άμστερνταμ έδειξε αρκετά βελτιωμένη στο ματς πρωταθλήματος με την Φίτεσε, όμως σύμφωνα με τον Μπαρτ φαν Ντούιζεβερτ, το πλάνο του Μποζ δεν λειτουργεί σωστά.

«Όπως γνωρίζετε, ο Άγιαξ αντιμετωπίζει δυσκολίες, κάτι που φάνηκε από τον αποκλεισμό του, από τους ομίλους του Champions League, αλλά και από τους χαμένους βαθμούς κόντρα σε Βίλεμ και Ρόντα.

Η νίκη κόντρα στη Φίτεσε αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας. Το παιχνίδι του Άγιαξ έδειξε να βελτιώνεται, μολονότι η Φίτεσε έχασε σωρεία ευκαιριών για να σκοράρει.

Όπως είχα πει και πριν τον ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Μποζ προσπαθεί να εφαρμόσει μια πολύ επιθετική τακτική.

Μετά τις αρχικές δυσκολίες, τα πράγματα δείχνουν να καλυτερεύουν, όμως εάν ο Άγιαξ χάνει την μπάλα δίνει πολύ χώρο στον αντίπαλο για να βγει στην κόντρα».

Ο Κλάασεν είναι ο παίκτης που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο οι αμυντικοί του Παναθηναϊκου...

«Ο Παναθηναϊκός προφανώς θα πρέπει να προσέξει τον Κλάασεν, ο οποίος πετυχαίνει το 50% των τερμάτων του Άγιαξ.

Ο νεοφερμένος επιθετικός Μπερτράν Τραορέ, δεν έχει σκοράρει ακόμη αν και έχει δείξει την κλάση του σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι εξτρέμ Γιουνές και Ελ Γκάζι (έχασε την θέση του από τον Ζίγιεχ την περασμένη Κυριακή) δεν βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα του. Έτσι ο Άγιαξ δυσκολεύεται να μετατρέψει τις ευκαιρίες του σε γκολ.

Ο νέος τερματοφύλακας Ονάνα ήταν απρόσμενα καλός, μετά την παραχώρηση του Σίλεσεν στην Μπαρτσελόνα. Ο Κρουλ δεν αναμένεται να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας, nu.nl, σημειώνει πως οι «πράσινοι» θα έχουν την ευκαιρία να χτυπήσουν στην κόντρα.

«Οι οπαδοί του Άγιαξ εκτιμούν ιδιαίτερα το επιθετικό στιλ του Μποζ, όμως αν συνεχίσει να φέρνει αρνητικά αποτελέσματα σύντομα θα του ασκηθεί κριτική.

Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω τόσο καλά τον Παναθηναϊκός για να κάνω σωστή πρόβλεψη, όμως μπορώ να πω πως τα εκτός έδρας παιχνίδια του Άγιαξ είναι πάντα ανοιχτά.

Αν ο Παναθηναϊκός είναι αποτελεσματικός στην κόντρα, αλλά και σε κόρνερ και φάουλ θα έχει μία μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα