Έτσι δεν ξεκινάει η Football League! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Έτσι δεν ξεκινάει η Football League! (vids)

bet365

Εμφανή και σοβαρά τα προβλήματα της Football League, που θα είναι δύσκολο να αρχίσει στην προγραμματισμένη ημερομηνία. Τι τόνισε ο Στέλιος Σφακιανάκης στην συνέντευξη Τύπου.
Ο πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης, έδωσε συνέντευξη το μεσημέρι της Τετάρτης μιλώντας για τα δεδομένα προβλήματα του πρωταθλήματος. Την συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν εκπρόσωποι του ΟΦΗ και των Χανίων, ενώ βρέθηκε και ο Β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής Άρης Λυχναράς εκ μέρους του Κισσαμικού. Δίπλα στον Σφακιανάκη καθόταν ο ειδικός σύμβουλος και υπεύθυνος εσωτερικού οργανογράμματος της διοργανώτριας Μάρκος Καλούδης, αλλά και η υπεύθυνη μάρκετινγκ Μαρία Ντόλκου.
Ο κ. Σφακιανάκης ανέλυσε τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν εμπόδια, προκειμένου να γίνει η σέντρα όπως έχει προγραμματιστεί στις 25 Σεπτεμβρίου.
Η Football League έχει αιτηθεί προς την Πολιτεία πίστωση χρόνου για το θέμα των καμερών. Ένα χρονικό διάστημα το οποίο προσδιορίστηκε από 1 έως 3 μήνες.
Διαθέτουν κάμερες τα γήπεδα των Καλλονής, Πανθρακικού, ΟΦΗ, Άρη, Απόλλωνα Σμύρνης (Νέα Σμύρνη), Κισσαμικού (Περιβόλια) και ΑΟ Χανίων (Περιβόλια). Δεν έχουν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στα γήπεδά τους οι Πανελευσινιακός, ΑΕ Σπάρτη, Παναιγιάλειος, Αναγέννηση Καρδιτσας, Αχαρναϊκός, Πανσερραϊκός, Καλλιθέα, Αιγινιακός, ενώ τα Τρίκαλα έχουν κινήσει τις διαδικασίες για να βάλουν.
Εκτός από το ένα βασικό προαπαιτούμενο για κάμερες και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στα γήπεδα θα πρέπει να έχει βρεθεί έως τις 25/09 και τηλεοπτική... στέγη. Επίσης, ο ισχυρός άνδρας της Football League διευκρίνισε ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν είναι υποχρεωτικό για τις ομάδες της Β’ Εθνικής.
«Δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα ή μάλλον δύσκολα θα ξεκινήσει καθώς δεν προλαβαίνουν οι ομάδες να βάλουν τις κάμερες που ζήτησε η ΕΕΑ. Η ΕΕΑ αιφνιδιαστικά δύο ημέρες πριν το Κύπελλο ζήτησε να μπουν κάμερες. Υπάρχουν κάποια ζητήματα. Στην Super League υπήρξε διευκόλυνση χρόνου για να προλάβουν να βάλουν τις κάμερες. Εγώ δεν είμαι υπέρ της παράτασης αλλά να μπουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Πρόθεση μου δεν είναι να αποφύγουμε το θέμα. Θέλουμε να μπούνε κάμερες, αλλά όχι τόσο γρήγορα. Να έχουμε ένα περιθώριο. Εμείς κληθήκαμε ένα 24ωρο πριν να τακτοποιήσουμε το ζήτημα χωρίς να έχουμε γνώση επ’ αυτού.
Αν υπάρχει η δυνατότητα να μπουν νωρίτερα ας μπουν και σε μια εβδομάδα ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα», σχολίασε μεταξύ άλλων. Για τα τηλεοπτικά, είπε: «Βρίσκομαι σε διαπραγμάτευση με τηλεοπτική πλατφόρμα και ελπίζω να προχωρήσει. Πριν την τελική υπογραφή χρειάζεται να δούμε κάποια ζητήματα. Δεσμεύσεις και υποχρεώσεις απο τις δύο πλευρές. Υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορούμε να παράξουμε ένα προϊόν ελκυστικό».
Έγινε μνεία για τον παράνομο στοιχηματισμό με την εξαγγελία συγκεκριμένων κινήσεων που σύντομα θα ανακοινωθούν και θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να εξαλειφθεί η… ενοχική σχέση των ομάδων. Για τη βία τονίστηκε πως υπάρχει δραστηριοποίηση μέσω μια μελέτης - πρόταση του καθηγητή κ.Πανούση, ενώ εκφράστηκαν διαφωνίες ως προς κάποιες… λογικές με τον Υφυπουργό Αθλητισμού που έχουν να κάνουν με το αυτοδιοίκητο και το κατά πόσο το κράτος υπερισχύει του καταστατικού και των διατάξεων του ποδοσφαίρου όπως αυτές εκφράζονται από τις διεθνείς Ομοσπονδίες.
Μάλιστα ο κ. Σφακιανάκης έφερε ως παράδειγμα εάν είναι ορθό ένας υπουργός να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές. Έξω από τον χώρο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις μετά και τα τελευταία συμβάντα στην κλήρωση της Football League.
 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα