Ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος μας!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος μας!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος διατυπώνει την γνώμη του στο blog του στο Gazzetta για τον καλύτερο παίκτη της Λίγκας, με τα κριτήριά του.

Παρότι δέχεται πολλά πλήγματα, εκ των έσω, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ακόμη στις τάξεις του ορισμένους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Και δεν εννοώ μόνο τους μεγάλους σε ηλικία άσους, όπως τον Καμπιάσο, τον Καρντόσο, τον Τσόρι, αλλά και τους Λεντέσμα, Αλμέϊδα.

Κατά την γνώμη μου ο καλύτερος παίκτης της ελληνικής Λίγκας είναι ο Μιλιβόγεβιτς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι π.χ. δεν εκτιμάω την αξία του Μπεργκ, του Μάριν, του Τσιγκρίνσκι, του Γκάρι Ροντρίγκες, φυσικά του Φορτούνη κ.α. Και για να εξηγήσω την άποψή μου για τον Σέρβο διεθνή μέσο του Ολυμπιακού, παραθέτω τα κριτήρια της, που νομίζω πως έχουν αντικειμενική βάση.

Πρώτον, η ποιότητα. Αμυντικός μέσος, με ικανότητα και να κόψει και να τρέξει και να δημιουργήσει και να εκτελέσει! Καλός και με τα πόδια και με το κεφάλι. Σκληρός, ψυχωμένος, αλλά και με καλή τεχνική.

Δεύτερον, η προσφορά. Είναι η τρίτη σεζόν στον Ολυμπιακό κι έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Αναντικατάστατος και με Μίτσελ και με Βίτορ Περέϊρα και με Μάρκο Σίλβα και με Βίκτορ Σάντσεθ και με Πάουλο Μπέντο.

Τρίτον, η ηλικία. Δεν είναι καν 25,5 ετών.

Τέταρτον, η παρουσία του στην Εθνική. Βασικότατος πλέον εδώ και ενάμιση χρόνο στην Σερβία, δίπλα με το Μάτιτς της Τσέλσι στον κεντρικό άξονα.

Πέμπτον, η διάρκεια. Σπάνια χάνει παιχνίδι! Είχε ένα τραυματισμό στα μέσα της σεζόν 2014-15, αλλά και πάλι επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ μετά από επέμβαση (σε ενάμιση μήνα). Κάνει περίπου 32 παιχνίδια (90λεπτα) τον χρόνο σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη.

Έκτον, η πέραση που έχει στην αγορά. Στον Ολυμπιακό είχε φτάσει προσφορά 8 εκ. Ευρώ για την αγορά του από τη Φενέρμπαχτσε.

Δεν έχει μειονεκτήματα; Ασφαλώς κι έχει. Δεν είναι γρήγορος και «έχει» το εύκολο λάθος, υπό την έννοια ότι «πουλάει» αρκετά συχνά την μπάλα. Κι αν μεν για το πρώτο δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, για το δεύτερο είναι κρίμα να χάνει τη συγκέντρωσή του και να κάνει τέτοια επιπόλαια λάθη, που ενίοτε του χαλάνε την εικόνα και ζημιώνουν και την ομάδα.

Προσωπικά, αν ένα παίκτη δεν ήθελα να πουλήσει το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, ήταν ο Λούκα (και δεύτερο τον Φορτούνη). Κι ας μου σπάει κάποιες στιγμές τα νεύρα, με συνέπεια να κινδυνεύει…η τηλεόρασή μου, εκεί που χάνει την μπάλα μέσα από τα πόδια του.

Θέλω να πιστεύω ότι φορώντας πλέον το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού, θα είναι λιγότερο επιπόλαιος, ώστε να κάνει ακόμη πιο έντονα τη διαφορά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.