Πλατινί: «Εχω την συνείδησή μου καθαρή» (vid)

Πλατινί: «Εχω την συνείδησή μου καθαρή» (vid)

Το gazzetta.gr βρίσκεται στο κογκρέσο της UEFA για τις εκλογές του νέου προέδρου της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο συγκινητικός λόγος του Μισέλ Πλατινί.

Πλατινί: «Εχω την συνείδησή μου καθαρή» (vid)

Ηταν θέμα. Η άφιξή του αλλά και το γεγονός ότι θα μιλούσε λίγο πριν τις εκλογές της UEFA αποτέλεσε είδηση. Αλλωστε ούτε στο Euro της Γαλλίας δεν έδωσε το παρών. Το έκανε όμως στις εκλογές. Στην Αθήνα. Ο λόγος φυσικά για τον Μισέλ Πλατινί ο οποίος ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο στο 12ο Κογκρέσο της UEFA.

Και ο λόγος του ήταν συγκινητικός ενώ αναφέρθηκε και στο δικό του κομμάτι. Ηταν λακωνικός (όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα) αλλά μίλησε λέγοντας πως έχει την συνείδησή του καθαρή.

«Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας σήμερα. Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά εμφανίζομαι μπροστά σας για την τελευταία μου ομιλία. Από εδώ και πέρα θα συνεχίσετε χωρίς εμένα για λόγους που δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Εχω την συνείδησή μου ήσυχη και συνεχίζω τον δικαστικό μου αγώνα. Τους ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν.

Ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του. Το βασικό είναι το ποδόσφαιρο. Από παιδί έπαιζα ποδόσφαιρο. Τις χαρές τις κακές στιγμές έμαθα να χάνω και να κερδίζω. Μόλις τελείωσε η καριέρα μου συνέχιζα να υπηρετώ το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Σας τα λέω όλα αυτά γιατί πολλοί τον ξεχνούν. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Είναι το παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά πέντε ετών. Ολοι κλωτσάμε μια δερμάτινη μπάλα.

Αυτό το παιχνίδι είναι ομαδικό. Και η ομάδα βάζει τους προσωπικούς εγωισμούς στο παρασκήνιο. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο και το πιο απλό άθλημα. Μαζί προσπαθήσαμε να το προστατέψουμε. Θα συνεχίσετε αυτήν την προσπάθεια χωρίς εμένα. Οπως είχα πει στη δική μας συνέλευση το παιχνίδι πριν γίνει προϊον πρέπει να είναι θέαμα.

Ο κόσμος όπως κι εγώ ονειρεύεται ένα καλύτερο παιχνίδι. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν μια selfie με τον Μπενκεμπάουερ με τον Ζιντάν τον Ρονάλντο. Το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο.

Μαζί πετύχαμε πολλά. Κάναμε πολλά και νομίζω το τρένο είναι στο σωστό δρόμο. Ομως έχουμε πολλά να κάνουμε για να μείνει ζωντανό παρά τις απειλές. Ενα είναι το ποδόσφαιρο και αυτό δεν ανήκει ούτε στην FIFA ούτε στην UEFA.

Σήμερα θα ήθελα πολύ απλά να σας πω ένα ευχαριστώ γι αυτά τα εννιά χρόνια. Νομίζω κάναμε καλή δουλειά. Νομίζω πως είστε υπερήφανοι γι' αυτά που πετύχαμε όλοι μαζί. Γι' αυτό και ήθελα να εμφανιστώ μπροστά σας στις 55 ομοσπονδίες που με εκλέξατε. Να σας πω ένα ευχαριστώ.

Φίλοι του ποδοσφαίρου γεια σας».

 

Best of internet