Το πλάνο των Ακαδημιών της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης

Gazzetta team
Το πλάνο των Ακαδημιών της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης

bet365

Η λειτουργία σε επαγγελματικά πρότυπα, οι έμπειροι διπλωματούχοι προπονητές και το δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των μικρών ποδοσφαιριστών που ήδη αποτελούν μέλη της νεοσύστατης ακαδημίας της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Το εγχείρημα των διοικούντων έχει στεφθεί ήδη με επιτυχία με δεδομένο ότι μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη των εγγραφών, απομένουν ελάχιστες κενές θέσεις.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
Κ-10 Κ-13 Κ-16
Κ-11 Κ-14 Κ-17
Κ-12 Κ-15 Κ-19

• Έχει στελεχωθεί ήδη και η αντρική ποδοσφαιρική ομάδα «Απόλλων Αθηνών», η οποία θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών.
• Τα τμήματα που προαναφέρθηκαν έχουν στελεχωθεί ήδη με περισσότερα από 250 παιδιά.

Η απόφαση δημιουργίας των τμημάτων υποδομής, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πλάνου που αφορά τόσο τη δομή των συγκεκριμένων ακαδημιών αλλά κυρίως την προοπτική συνεργασίας με άλλα σωματεία. Ένα πλάνο αρκετά φιλόδοξο, που ως τελικό στόχο έχει τη δημιουργία ενός τεράστιου για τα ελληνικά δεδομένα δικτύου συνεργαζόμενων με την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ακαδημιών, στα πρότυπα λειτουργίας αντίστοιχων δικτύων μεγάλων ομάδων του εξωτερικού. Η προοπτική στελέχωσης της επαγγελματικής ομάδας του Απόλλωνα Σμύρνης, από τα παιδιά των συνεργαζόμενων ακαδημιών, αποτελεί σίγουρα τον μεγάλο στόχο.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη κίνηση μετά τη διαπίστωση ότι εδώ και πολλά χρόνια, κανένας ποδοσφαιριστής από τα τμήματα υποδομής που λειτουργούσαν ερασιτεχνικά στον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν κατάφερε να αναδειχθεί στην πρώτη ομάδα.
Βελέντζας, ο τελευταίος μεγάλος παίκτης

Στην Ακαδημία της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, επικεφαλής ανέλαβε ένας από τους πιο έμπειρους ανθρώπους στον χώρο των Ακαδημιών, ο Γιάννη Θεοχαρίδης, ο οποίος αποτελεί και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε.. Ο ρόλος του αρχιπροπονητή ανατέθηκε στον τελευταίο μεγάλο ποδοσφαιριστή που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης. Πρόκειται για τον Λευτέρη Βελέντζα, ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A.

Η προπονητική ομάδα

Αυτό που είναι ξεκάθαρο στις ακαδημίες της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης είναι η λειτουργία σε επαγγελματικά πρότυπα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό και η προπονητική ομάδα, τηρώντας τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, στελεχώθηκε αποκλειστικά από διπλωματούχους προπονητές UEFA και απόφοιτους Τ.Ε.Φ.Α.Α. με εμπειρία ετών στην εκπαίδευση και δημιουργία νέων αθλητών.
Ετσι, εκτός του αρχιπροπονητή Λευτέρη Βελέντζα, στο προπονητικό τιμ συμπεριλήφθηκαν ακόμα, ο Ηλίας Ράμος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, κάτοχος διπλώματος UEFA A, ο Θεόδωρος Αντωνόπουλος, πτυχιούχος των Τ.Ε.Φ.Α.Α. και κάτοχος διπλώματος UEFA A και ο Γιάννης Σταυρινός, επίσης πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. και κάτοχος UEFA B.

Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο γήπεδο Ο.Α. Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών και σε αυτή της Πεύκης.
Συνεργαζόμενες σχολές παντού

Το δεύτερο σκέλος του πλάνου της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης για τα τμήματα υποδομής αφορά τις συνεργαζόμενες ακαδημίες. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός διαρκώς αναπτυσσόμενου δικτύου ακαδημιών, υπό τη σκέπη της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Συντονιστής αυτής της φιλόδοξης και ιδιαίτερα σημαντικής προσπάθειας θα είναι ο πρώην team manager της ομάδας και έμπειρος προπονητής, Πέτρος Δημητρίου.

Ο βασικός στόχος είναι η οργάνωση άρτιων, τεχνικά και λειτουργικά σχολών ποδοσφαίρου και η άμεση σύνδεση ερασιτεχνικών σωματείων της Αθήνας με την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης δημιουργώντας ένα πλήρες δίκτυο αντίστοιχο αυτών που λειτουργούν στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα