Πεσκάρα - Ιντερ 1-2

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Πεσκάρα - Ιντερ 1-2

bet365

Η Πεσκάρα προηγήθηκε αλλά με δύο γκολ του αρχηγού της -και το δεύτερο στο 91'- η Ιντερ έκανε την ανατροπή (1-2) και πήρε την πρώτη φετινή νίκη.

Μετά την ήττα από την Κιέβο και την ισοπαλία με την Παλέρμο, οι Νερατζούρι βρέθηκαν από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Ενδεχόμενη νέα γκέλα στο Adriatico θα έκανε το κλίμα πολύ βαρύ από πολύ νωρίς και όλα έδειχναν ότι αυτό θα γινόταν αφού η Πεσκάρα του Μάσιμο Οντο προηγήθηκε με τον Μπαεμπέκ και είχε φάσεις για να καθαρίσει το ματς. Δεν το έκανε όμως και το πλήρωσε... Ο Ικάρντι, ο οποίος περιμένει την πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του, ισοφάρισε στο 77' και στο 91' «χτύπησε» ξανά και έδωσε το πρώτο τρίποντο στον Φρανκ Ντε Μπουρ.

Από το ξεκίνημα του το ματς ήταν κλειστό, με την Ιντερ να έχει την κατοχή και την Πεσκάρα να προσέχει την άμυνα της. Και την πρόσεχε καλά, με δεδομένο ότι οι Νερατζούρι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Οι Ζοάο Μάριο και Μπανέγα προσπαθούσαν να πάρουν πρωτοβουλίες αλλά υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κρατάνε μάλλον εύκολα το 0-0. Τουλάχιστον μέχρι το 30', γιατί στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους οι Μιλανέζοι ανέβασαν ρυθμό.

Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ πίεσε αρκετά αλλά ουσιαστικά είχε μόνο μία καλή διπλή ευκαιρία στο 35', όταν ο Μπιζάρι απέκρουσε το σουτ του Μπανέγα και έκανε το ίδιο και σε αυτό του Καντρέβα στην επαναφορά! Οσο η Ιντερ πίεζε, όμως, τόσο άφηνε κενούς χώρους πίσω και τελικά η Πεσκάρα ήταν αυτή που πλησίασε περισσότερο στο γκολ. Στο 33', όμως, ο Κριστάντε μόνος στο δεύτερο δοκάρι έκανε τραγικό τελείωμα ενώ στο 42' το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε τον Βέρε, ο οποίος εκτέλεσε στην κίνηση μετά το γύρισμα από δεξιά του Καπράρι, ο οποίος ανήκει στην Ιντερ και πριν σέντραρει είχε αδειάσει με πολύ ωραίο τρόπο τον Μουρίγιο. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν για τους γηπεδούχους στο 45', με τον Χαντάνοβιτς να αποκρούει το καλό σουτ του Βέρε.

Με ευκαιρίες έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με ευκαιρίες άνοιξε και το δεύτερο. Η Ιντερ απείλησε πρώτη με την κεφαλιά του Καντρέβα, μετά την σέντρα του Μπανέγα, που έφυγε ελάχιστα άουτ, για να απαντήσει η Πεσκάρα στο 51' με το σουτ του Μεμούσαι που απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 56' οι Νερατζούρι άγγιξαν το γκολ αλλά ο Μπιζάρι σταμάτησε τον Μπανέγα, στον οποίο είχε φτάσει η μπάλα μετά την προσποίηση του Ικάρντι στο γύρισμα του Πέρισιτς. Αμέσως μετά, ο Οντο έβγαλε τον Μπενάλι για να βάλει τον Μπαεμπέκ και η δικαίωση ήταν άμεση.

Στο 63' ο Τζαμπάνο σέντραρε από δεξιά και ο 23χρονος Γάλλος, ο οποίος είναι δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν, πλάσαρε και άνοιξε το σκορ (1-0)! Μέχρι να καταλάβουν οι Μιλανέζοι τι γίνεται, οι γηπεδούχοι πήγαν να κλειδώσουν το τρίποντο και θα το είχαν καταφέρει στο 67', αν ο Χαντάνοβιτς δεν απέκρουε στο τετ α τετ με τον Βέρε, μετά την υπέροχη μπαλιά του Καπράρι. Η Πεσκάρα διατηρούσε τον έλεγχο και στο 72' είχε νέα ευκαιρία για το 2-0, αυτή τη φορά με τον Μπαεμπέκ που απέφυγε ωραία τον Μουρίγιο, αλλά ο Χαντάνοβιτς είπε και πάλι «όχι»!

Δείχνοντας ενδεχομένως και την σύγχυση του, ο Ντε Μπουρ στο 75' έκανε και τις τρεις αλλαγές μαζί αλλά δύο λεπτά μετά πανηγύριζε αφού η σέντρα του Μπανέγα πήγε συστημένη στον Ικάρντι, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε (1-1). Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα στο 83', με την σέντρα του Πέπε για τον Μπαεμπέκ, αλλά ο Χαντάνοβιτς αντέδρασε και πάλι σωστά, αποκρούοντας την τελευταία στιγμή. Ολα έδειχναν ότι το ματς θα έμενε στο 1-1, ειδικά μετά το χαμένο τετ α τετ του Παλάσιο στο 90' (απέκρουσε ο Μπιζάρι), για να λυτρωθεί τελικά η Ιντερ αμέσως μετά.

Στο 91' ο Γκιομπέρ προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι αλλά έστειλε την μπάλα στον Ικάρντι, ο οποίος κατέβασε και εκτέλεσε για το 1-2! Σκορ που δεν άλλαξε στα δύο λεπτά που απέμεναν αλλά θα μπορούσε να γίνει, αν η μπάλα δεν έφευγε ελάχιστα άουτ στο καλό σουτ ου Μπιράγκι στο 93'...

Πεσκάρα (Μάσιμο Οντο): Μπιζάρι, Τζαμπάνο, Γκιομπέρ, Καμπανιάρο, Μπιράγκι, Κριστάντε, Μπρούγκμαν, Μεμούσαι, Μπενάλι (57' Μπαεμπέκ), Βέρε (68' Ακουιλάνι), Καπράρι (81' Πέπε).

Ιντερ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Μιράντε, Μουρίγιο, Σαντόν, Ζοάο Μάριο, Μεδέλ (75' Παλάσιο), Καντρέβα (75' Εντερ), Μπανέγα, Πέρισιτς (75' Γιόβετιτς), Ικάρντι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα