Κέρκυρα - Πλατανιάς 0-1 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα - Πλατανιάς 0-1 (vid)

bet365

Η... νησιωτική πρεμιέρα ανάμεσα στην Κέρκυρα και τον Πλατανιά βρήκε νικητές τους Κρητικούς, χάρη στο γκολ του Γιακουμάκη στο 11'! Ανέβηκαν στο δεύτερο οι «Φαίακες», αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Πλατανιάς ήταν ο νικητής στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, επικρατώντας 0-1 της Κέρκυρας, χάρη στο τέρμα του Γιακουμάκη. Ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο, καλύτεροι και πιο απειλητικοί οι γηπεδούχοι.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, πιστός στο αγαπημένο του 4-2-3-1, παρέταξε την Κέρκυρα με τον Κουτζαβασίλη κάτω από το τέρμα, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Ντιόγκο, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτη και Γκόμες. Στη μεσαία γραμμή, αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Σιόντης, με τον Επστάιν στα δεξιά, τον Κόντο στα αριστερά και τον Ζορμπά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Τουράμ.

Στον αντίποδα, 4-2-3-1 επέλεξε και ο Γιώργος Παράσχος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σωτηρίου, στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά οι Αποστολόπουλος, Μπανανά, Καρυπίδης, Βάντερσον. Στη μεσαία γραμμή ο Στανισάβλιεβιτς με τον Γκνιάτιτς αμυντικά χάφ, ο Τσουράκη στα δεξιά, ο Μανούσος στα αριστερά και ο Μενδρινός ως δεκάρι πίσω από τον προωθημένο Γιακουμάκη.

«Καλημέρα» με γκολ!

Το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς! Τουλάχιστον σε ότι αφορά τα γκολ! Πριν καλά καλά συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα στο πρώτο ματς της νέας σεζόν, σημειώθηκε και το πρώτο φετινό γκολ.

Αυτό το σημείωσε ο Πλατανιάς, ο οποίος στην πρώτη του φάση στο παιχνίδι ευτύχησε να ανοίξει και το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 11', ο Αποστολόπουλος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Βενέτης το... τσαφ, η μπάλα στρώθηκε στον Γιακουμάκη που από πολύ κοντά δεν θα μπορούσε να αστοχήσει, γράφοντας το 0-1.

Χαμένα η Κέρκυρα, «φτερά» στα πόδια ο Πλατανιάς!

Αυτό το γκολ επηρέασε πολύ και τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι για περίπου 15 λεπτά έδειξαν να τα 'χουν χαμένα και πρέπει να νιώθουν τυχεροί που δεν δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. Και η αλήθεια είναι πως οι Κρητικοί είχαν τις ευκαιρίες...

Βλέπετε το γρήγορο γκολ του... έλυσε τα πόδια και στο 15' έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά ο Ντιμιτρόφσκι πρόλαβε τον Γιακουμάκη πριν αυτός εκτελέσει τον Κουτζαβασίλη, ενώ ο Σερραίος γκολκίπερ αντέδρασε εξαιρετικά και στο μακρινό σουτ του Μανούσου στο 21' που το έβγαλε με δύσκολη επέμβαση στο αριστερό του γάμα.

Η Κέρκυρα, απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 25', με σέντρα – σουτ του Ζορμπά που μπλόκαρε και παραχώρησε κόρνερ ο Σωτηρίου. Στο 41', ο Επστάιν βρέθηκε απέναντι από τον Έλληνα κίπερ, ο οποίος όμως και πάλι παραχώρησε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Κουτζαβασίλη να... κατεβάσει και πάλι ρολά μπροστά από τον Μανούσο. Το ημίχρονο έκλεισε, με τον Σιόντη και τον Επστάιν μέσα σε ένα λεπτό να χάνουν ακόμα δύο ευκαιρίες για τους γηπεδούχους.

Έμειναν στις ευκαιρίες οι «Φαίακες»

Στην επανάληψη η είσοδος του Ντουαλά αντί του Ναζί, έδωσε μια πιο επιθετική νότα στην ομάδα του Γρηγορίου, η οποία απείλησε μόλις ένα λεπτό μετά την επανέναρξη, με το σουτ του Τουράμ να φεύγει άουτ. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 51', το σουτ του Κόντου δεν δυσκόλεψε τον Σωτηρίου, όπως και η κεφαλιά του Ντιμιτρόφσκι τρία λεπτά αργότερα την οποία μπλόκαρε ο Έλληνας κίπερ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 60' ισορρόπησαν και πάλι το παιχνίδι και κάπου εκεί έδειξαν πως θα έπαιρναν την νίκη. Παρ' όλα αυτά, δεν απείλησαν στιγμή τον Κουτζαβασίλη, με τους «Φαίακες» να απειλούν ξανά στο 70' με τον Γεωργίου και στο 77' με τον Τουράμ το σουτ του οποίου έφυγε άουτ και ενώ ο Επστάιν περίμενε ολομόναχος στα αριστερά.

Στα 16 λεπτά που απέμεναν μαζί με τις καθυστερήσεις, δεν υπήρξε άλλη καλή στιγμή και το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο Πλατανιάς πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε πρεμιέρα στη Σούπερ Λιγκ.

MVP: Ο Γιώργος Γιακουμάκης έγινε ο ποδοσφαιριστής που έδωσε την πρώτη νίκη στην ιστορία του Πλατανιά σε πρεμιέρα στη Σούπερ Λιγκ. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην πάρει τον τίτλο του MVP από την στιγμή που ουσιαστικά είναι αυτός που έκρινε το παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τάσος Βενέτης σήμερα έγινε ο δεύτερος γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με την Κέρκυρα στη Σούπερ Λιγκ, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Ιεροκλή Στολτίδη, όμως αυτό δεν του έφερε... γούρι. Ο αρχηγός των «Φαιάκων», ευθύνεται στο γκολ που πέτυχε ο Γιακουμάκης και ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση, καθώς το... τσαφ του έστρωσε την μπάλα στον επιθετικό τον Κρητικών. Σε περίπτωση που η Κέρκυρα είχε καταφέρει να... σώσει τον βαθμό, τότε θα ήταν άλλος ο αδύναμος κρίκος, μιας και ο έμπειρος αμυντικός πέρα από αυτή τη φάση δεν είχε κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα στο παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν το παιχνίδι έληγε 0-0, ο κύριος που ακολουθεί θα ήταν στη θέση του MVP. Όμως ο Γιακουμάκης είχε άλλη γνώμη! Ο λόγος για τον γκολκίπερ του Πλατανιά, Δημήτρης Σωτηρίου, που τόσο με την επέμβασή του στο 44' πάνω στον Επστάιν, όσο και με τις αποκρούσεις του στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους, κράτησε αυτό το πολύτιμο τρίποντο για την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Τάσος Βενέτης, που άθελά του έστρωσε την μπάλα στον Γιακουμάκη στη φάση του νικητήριου γκολ που πέτυχε ο Πλατανιάς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Άγγελος Ευαγγέλου, είχε εύκολο έργο, με το παιχνίδι να τον βοηθάει. Δύσκολες φάσεις δεν υπήρξαν και σε γενικές γραμμές έκανε ένα καλό παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά. Επιτέλους έγινε η σέντρα στη Σούπερ Λιγκ! Το πρωτάθλημα της σεζόν 2016-2017 είναι γεγονός, με τον Πλατανιά για πρώτη φορά στην ιστορία του να ξεκινάει με νίκη. Πολύ καλά στοιχεία έδειξαν οι Κρητικοί στο πρώτο μέρος, με τους Μανούσο, Γιακουμάκη και Σωτηρίου να κλέβουν την παράσταση και να αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Σε ότι αφορά την ομάδα του Γρηγορίου, έδειξε πως χρειάζεται δουλειά στα τελειώματα. Κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, όμως ίσως και να... φοβήθηκε λίγο περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε τον Πλατανιά βάση της αμυντικής 11άδας που παρέταξε ο Έλληνας τεχνικός. Η είσοδος του Ντουαλά έδειξε πως βοήθησε σε αυτό που είχε στο μυαλό του ο Γρηγορίου, δηλαδή το πρέσινγκ ψηλά. Ωστόσο η Κέρκυρα φάνηκε πως ακόμα χρειάζεται δουλειά, για να παρουσιάσει ότι περίπου δύο χρόνια πριν όταν και κατέκτησε την 9η θέση στη Σούπερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ναζίμ (46’ Ντουαλά), Βενέτης, Ζορμπάς (75’ Γεωργακόπουλος), Γκόμες, Κόντος (68’ Γεωργίου), Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (77’ Κάργας), Μανούσος (90’+2’ Ντίνας), Τσουράκης (64’ Ντεβέσα), Γιακουμάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα