Η Mirror για το «Νίκος Γκούμας»

Η Mirror για το «Νίκος Γκούμας»

Gazzetta team
Η Mirror για το «Νίκος Γκούμας»

bet365

Στο ιστορικό γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και στην «Αγιά Σοφιά» που θα χτιστεί στο ίδιο σημείο, αναφέρθηκε η Mirror.

Σε αφιέρωμα για 50 ιστορικά γήπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον ή έχουν κατεδαφιστεί, γίνεται αναφορά και στο «Νίκος Γκούμας», με το σχετικό κομμάτι να αναφέρει: «Αρχικά είχε ονομαστεί γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του ’90, το γήπεδο μετονομάστηκε επισήμως σε ‘Νίκος Γκούμας’, προς τιμήν του πρώην προέδρου που συνεισέφερε στο αρχικό χτίσιμό του και τη μελλοντική αναβάθμισή του.

Ο Γιάννης Γρανίτσας, πρόεδρος της ΑΕΚ τότε, αποφάσισε να το κατεδαφίζει τον Ιούνιο του 2003. Ο Γρανίτσας ισχυρίστηκε ότι το γήπεδο ήταν πολύ παλιό και δομικά χτυπημένο από τον σεισμό του 1999 στην Αθήνα. Το τελευταίο ματς στο γήπεδο ήταν το ΑΕΚ - Άρης 4-0.

Η ΑΕΚ μετακόμισε στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ εγκρίθηκαν τα σχέδια να χτιστεί ένα γήπεδο 31.000 θέσεων με το όνομα ‘Αγια-Σοφιά’ στην ίδια τοποθεσία που βρισκόταν το ‘Νίκος Γκούμας’».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα