Μοντεκάλβο στο gazzetta.gr: «Να γίνω ο πρώτος Ιταλός πρόεδρος σε ελληνικό σύλλογο»

Μοντεκάλβο στο gazzetta.gr: «Να γίνω ο πρώτος Ιταλός πρόεδρος σε ελληνικό σύλλογο»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μοντεκάλβο στο gazzetta.gr: «Να γίνω ο πρώτος Ιταλός πρόεδρος σε ελληνικό σύλλογο»

bet365

To gazzetta.gr συνάντησε τον Φάμπιο Μοντεκάλβο με τον Ιταλό υποψήφιο επενδυτή να αναλύει για περίπου δυόμισι ώρες το πλάνο του για τον Ηρακλή. Το όνειρο με τον Τραπατόνι, οι εταίροι από το Ντουμπάι, η εμπορική εκμετάλλευση του «Καυτανζογλείου» και ο ρόλος των οργανωμένων στη διοίκηση!

Παθιασμένος, αλέγκρο τύπος, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και αποφασισμένος να γίνει ο πρώτος Ιταλός πρόεδρος σε σύλλογο της Super League.

Το gazzetta.gr συνάντησε σε κεντρικό ξενοδοχείο τον υποψήφιο επενδυτή του Ηρακλή, Φάμπιο Μοντεκάλβο ο οποίος επιχείρησε να λύσει όλες τις απορίες αναφορικά με την επιθυμία του να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του «Γηραιού».

Ο πρόεδρος της «FM Communication Group», συνοδευόταν από τον συνεργάτη του, Βασίλη Διαμαντή, ο οποίος ουσιαστικά έφερε τον Μοντεκάλβο σε ανοικτή γραμμή με τον Σπύρο Παπαθανασάκη και έχει επίσης ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Οι επαφές για την διάδοχη κατάσταση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως ομολογεί ο Φάμπιο Μοντεκάλβο, λίγο πριν την προγραμματισμένη πέμπτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε καλό δρόμο. Μάλιστα υπήρχε αισιοδοξία πως θα έπεφταν οι πρώτες υπογραφές!

Ο Ιταλός πρόεδρος της «FM Communication Group», δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι των διαπραγματεύσεων, καθώς υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr το ποσό θα κυμαίνεται στα 5 εκατ. Ευρώ.

Ο Μοντεκάλβο μιλώντας στο gazzetta.gr εξήγησε τους λόγους που θέλει να γίνει το απόλυτο αφεντικό στον Ηρακλή, ανέλυσε το πλάνο του, αναφέρθηκε στους εταίρους του, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που στηρίζουν τα σχέδια του, ενώ αποκάλυψε το όνειρο του να φέρει τον Τζιοβάνι Τραπατόνι στον Ηρακλή!

«Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν τους παρουσιάζουν κάποια σχέδια απαντούν 'ναι, αλλά'. Εγώ έχω μάθω στη ζωή μου να λέω 'γιατί όχι'; Έτσι λέω και με τον Ηρακλή. Είναι ένα πρότζεκτ που έχει σχεδιαστεί με την παραμικρή λεπτομέρεια.

Έχουμε κάνει αμέτρητα ταξίδια και συναντήσεις για τον Ηρακλή με την ομάδα μου. Οι διαπραγματεύσεις μας και τον δικηγόρων μας με τον Σπύρο Παπαθανασάκη βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνηση. Υπάρχει θετικό κλίμα και σεβασμός, όμως ακόμη απαιτείται πολύ και σκληρή δουλειά. Δεν είναι εύκολο», είναι τα πρώτα λόγια του Ιταλού υπόψηφιου επενδυτή του Ηρακλή, ο οποίος αναγνωρίζει πως ο κόσμος του Ηρακλή αγωνιά για την επόμενη μέρα της ομάδας.

«Είμαι αισιόδοξος, απόψε περιμένω να πέσουν οι πρώτες υπογραφές σε επίσημα έγγραφα. Καταλαβαίνω ο κόσμος ρωτάει για τα λεφτά, αλλά έχουμε δεσμευθεί πως όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτές τις λεπτομέρειες. Είμαστε ενήμεροι για όλα, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του Ηρακλή και τι θα αγοράσουμε.

Όπως προείπα δεν μπορώ να αναφερθώ να νούμερα, αλλά πάνω κάτω μιλάμε για το ποσό που έχει γραφτεί. Στα 5 εκατ. Ευρώ. Πρόκειται για δύσκολες διαπραγματεύσεις. Δεν γίνεται τα χρήματα να κατατεθούν μέσα σε μία μέρα».

Το γεγονός πως ο 43χρονος επιχειρηματίας από το Μπάρι συμπληρώνει σχεδόν μία εβδομάδα στην Ελλάδα, φανερώνει την σφοδρή επιθυμία του να αποκτήσει τον έλεγχο του Ηρακλή.

«Έχω αφήσει όλες τις δουλειές μου και βρίσκομαι εδώ και μία εβδομάδα με την ομάδα μου πρώτα στην Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις. Πιστεύετε αν δεν ενδιαφερόμουν σοβαρά θα τα παρατούσα όλα; Έχω μία ισχυρή ομάδα, αποτελούμενη από νέους ανθρώπους που πιστεύουμε πως ο Ηρακλής μπορεί να πρωταγωνιστήσει».

Ο Φάμπιο Μοντεκάλβο εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θέλει να επενδύσει στον Ηρακλή, ενώ μοιράστηκε τις σκέψεις του για τους «κυανόλευκους».

«Θέλω να επενδύσω στον Ηρακλή γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος με σπουδαία ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως ταιριάζουν οι προδιαγραφές του Ηρακλή στα σχέδια μας. Εδρεύει σε μία μεγάλη και υπέροχη πόλη ενώ διαθέτει φανατικούς οπαδούς.

Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το «Καυτανζόγλειο» δημιουργώντας εστιατόρια στο γήπεδο, αλλά και να φτιάξουμε το Ηρακλής Channel. Επίσης σκοπεύουμε να καθιερώσουμε ξεναγήσεις στο γήπεδο, όπως συμβαίνει στα μεγάλα club της Ευρώπης. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε εμπορικά το γήπεδο μας και να βοηθήσουμε ακόμα και στον τουρισμό».

Το μεγάλο όνειρο του Μοντελάλβο είναι να φέρει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τον Τζιοβάνι Τραπατόνι. Ο ίδιος προαναγγέλλει αλλαγές στην λειτουργία της ομάδας σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal. Ποδοσφαιρικές προσωπικότητες από την Ιταλία θα αναλάβουν ρόλο στον Ηρακλή.

«Σχεδιάζω να φέρουμε ανθρώπους σε νευραλγικές θέσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα από την Ιταλία και όχι μόνο ποδοσφαιριστές από την πατρίδα μου. Θα προβούμε σε αλλαγές σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, αλλά και το υπάρχων προσωπικό. Επίσης, επιθυμώ να τοποθετήσω ένα μέλος από τους οργανωμένους του Ηρακλή στη διοίκηση προκειμένου να έχουν την δική τους φωνή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για μένα όνειρο είναι να φέρω στην ομάδα τον Τζιοβάνι Τραπατόνι με τον οποίο έχω επικοινωνία. Φίλος μου είναι και ο Λουτσιάνο Μότζι. Είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι και συμβουλεύομαι για το ποδόσφαιρο». Θέλω ο Ηρακλής να γίνει υπολογίσιμη δύναμη στην Ελλάδα με συνεπή παρουσία στην Ευρώπη».

Ο Ιταλός υποψήφιος επενδυτής αποκάλυψε και τα δύο δυνατά χαρτιά του στα οποία ποντάρει πολλά για την επίτευξη συμφωνίας. Πρόκειται για τους δύο εταίρους του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τους οποίους συνεργάζεται σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

«Για να προχωρήσω στην αγορά του Ηρακλή, έχω στο πλευρό μου τους συνεργάτες μου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για τον Αχμέντ Φατί Αλ Αλαίγια και τον Ναγιάντ Αλί Καλίφα οι οποίοι σχετίζονται με την βασιλική οικογένεια. Εκτός από το πρότζεκτ του Ηρακλή έχουμε αναλάβει μαζί το fund «FM Private Label» για να διοργανώσουμε στο Μπάρι το Grand Prix της F1.

Προωθούμε αυτή την κίνηση μέσω της καμπάνιας #BeatoChiMiPUGLIA. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως ο Αχμέντ Αλ Αλαίγιαα ενδιαφέρεται και για το τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή».

Ο Μοντελκάβο σκοπεύει να παρακολουθήσει δια ζώσης την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League, ενώ αφήνει ανοικτό να συμβεί το ίδιο και με τους Άραβες «συμπαίκτες» του.

«Θεωρώ πως αν ολοκληρωθεί το deal, ειδικά ο Αχμέντ Αλ Αλαίγια θα θελήσει να επισκεφθεί τον Ηρακλή για να δει από κοντά τον σύλλογο. Προσωπικά θα βρίσκομαι στο γήπεδο στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό».

Ο Ιταλός κάνοντας ένας flash back στην επαγγελματική του πορεία, διευκρίνισε πως η περίπτωση δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με όσα έχουμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο παρελθόν αναφορικά με επενδυτές από το εξωτερικό.

«Δεν προσγειώθηκα ξαφνικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω την δική μου εταιρία (FM Communication Group). Είμαι αυτοδημιούργητος και κατάφερα να ανοίξω γραφεία σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζω τι έχει συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο παρελθόν, αλλά εγώ βρίσκομαι εδώ μπροστά σας με βλέπετε και σας μιλάω.

Έχω έρθει για τον Ηρακλή και παλεύω σκληρά με την ομάδα μου για την συμφωνία. Η εταιρία μου έχει τρεις πυλώνες δραστηριοτήτων. Ψυχαγωγικά πρότζεκτ – μάνατζμεντ ποδοσφαίρου και δημόσιες σχέσεις.

Έχω συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, όπως για παράδειγμα η Ρεάλ Μαδρίτης, όπου δημιουργήσαμε το πρότζεκτ «Real Gasolina», ενώ είμαι φίλος με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Για χάρη του κατέβηκα με το κόμμα «Forza Italia» στην περιφέρεια της Πούλια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα