Υπόκλιση Πεπ σε Ινιέστα: «Μου άνοιξε τα μάτια στην τακτική»

Υπόκλιση Πεπ σε Ινιέστα: «Μου άνοιξε τα μάτια στην τακτική»

Υπόκλιση Πεπ σε Ινιέστα: «Μου άνοιξε τα μάτια στην τακτική»

Η αυτοβιογραφία του Αντρές Ινιέστα είναι έτοιμη για κυκλοφορία και ένα απόσπασμα του Πεπ Γκουαρδιόλα κλέβει τις εντυπώσεις.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2008. Η Μπαρτσελόνα έχανε με 1-0 από τη Νουμάνθια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ήταν δύσκολο βάπτισμα του πυρρός για τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των Καταλανών, που λίγες ημέρες αργότερα είχαν μείνει στο 1-1 με την Σανταντέρ.           

Μετά από χρόνια ελάχιστοι θυμούνται το δύσκολο ξεκίνημα του Πεπ στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο ίδιος βρέθηκε στη δύσκολη θέση να σκέφτεται αν θα πρέπει να αλλάξει την φιλοσοφία του. Τότε, ο Αντρές Ινιέστα του χτύπησε την πόρτα. «Μην ανησυχείτε, κύριε. Θα τα κερδίσουμε όλα. Βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Συνεχίστε έτσι, εντάξει; Παίζουμε φανταστικά, απολαμβάνουμε τις προπονήσεις. Σας παρακαλώ, μην αλλάξετε τίποτα», του είπε, προσθέτοντας «Πάμε γαμώτο!».

Αυτή τη σκηνή διηγείται ο Γκουαρδιόλα στην αυτοβιογραφία του Ισπανού μέσου, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες. «Μπορώ ακόμα να τον βλέπω να στέκεται στην πόρτα και να με κοιτάζει. "Πάμε γαμώτο". Και μετά έφυγε. Σκέφτηκα "Καλά, αν το λέει ο Αντρες...», συμπλήρωσε, πριν υποκλιθεί στον πρώην παίκτη του.

«Αργότερα κατάλαβα κάτι πιο σημαντικό που κάνει ο Αντρές, κάτι που με έκανε να το δω με τον καιρό: τη σημασία του να επιτίθεσαι στους κεντρικούς αμυντικούς. Κανένας δεν το έκανε. Αν, όμως, ένας κεντρικός αμυντικός βγει από τη θέση, τότε ανοίγονται χώροι και ο αντίπαλος αποδιοργανώνεται, κάτι που δεν υπήρχε πριν. Για παράδειγμα, είχαμε δομήσει τις επιθέσεις μας με τέτοιο τρόπο, ώστε η μπάλα να φτάνει στον Αντρές και στον Μέσι, έτσι ώστε να επιτεθούν στους κεντρικούς αμυντικούς. Ήταν ο Αντρές που μου άνοιξε τα μάτια», ολοκλήρωσε ο Πεπ.

Best of internet