Σκίμπε: «Ανώτεροι στο α' μέρος, καλύτεροι συνολικά»! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Σκίμπε: «Ανώτεροι στο α' μέρος, καλύτεροι συνολικά»! (vid)

bet365

Για την ανωτερότητα της Εθνικής μας, τα δυνατά της σημεία αλλά και το Γιβραλτάρ μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ο Μίκαελ Σκίμπε.
Ο Σκίμπε είπε στην συνέντευξη Τύπου για:
Το 1-4: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Που κερδίσαμε το 1ο ματς παιχνίδι στα προκριματικά. Ειδικά από το α' μέρος. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος επειδή κάναμε πολλά καλά πράγματα. Δημιουργήσαμε φάσεις και έτσι ήταν ένα ξεκάθαρο 4-1 για εμάς στο πρώτο ημίχρονο.
Στο β' μέρος δεν παίξαμε όσο γρήγορα όσο θα έπρεπε και οφείλαμε. Βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί όταν είσαι τρία γκολ μπροστά. Χάσαμε πολλές μπάλες και δεν ήταν τα πράγματα τόσο εύκολα όσο στο α' μέρος. Είχαμε πάντως φάσεις και είχαμε την δυνατότητα να σκοράρουμε και 5 και 6 τέρματα. Ήμασταν λίγο άτυχοι ως προς αυτό το σκέλος όμως από την άλλη πλευρά και το Γιβραλτάρ είχε κάποιες καλές αντεπιθέσεις ειδικά στην επανάληψη. Μπορώ να πω όμως ότι ξεκάθαρα ήμασταν ανώτεροι στο α' μέρος.
Είχαν μία με δύο ευκαιρίες για γκολ. Γενικά είμαι χαρούμενος με το σκορ. Πρώτοι βαθμοί για την Ελλάδα και περιμένουμε τώρα το παιχνίδι με την Κύπρο σε 3 εβδομάδες.
Το πως περίμενε το Γιβραλτάρ και το πως το είδε ως σύνολο: Έπαιξαν όπως περιμέναμε. Στην άμυνα πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Δοκίμαζαν μακρινές και ψηλές μπαλιές με τρεξίματα στην διάρκεια της αναμέτρησης. Πήγαν καλά. Σχεδόν εξαιρετικά για τα δεδομένα του αγώνα και όλα όσα μπορούν να δείξουν. Αμυντικά σταθήκαμε και εμείς τυχεροί σε κάποιες στιγμές τους.
Από την άλλη νιώθω και φάνηκε και μέσα στο ματς και την διάρκειά του πως η Ελλάδα είναι πιο καλή ομάδα από το Γιβραλτάρ. Είμαστε συνολικά καλύτεροι. Μπράβο τους όμως. Πήγαν πολύ καλά και με πιο πολλή εμπειρία σε διεθνείς αγώνες θα τα πάνε πιο καλά. Είμαι σίγουρος γι' αυτό.
Ελπίζω όχι στον επόμενο αγώνα που θα παίξουμε μαζί τους στην Ελλάδα (σ.σ. γέλια). Και το γκολ τους ήταν εξαιρετικό. Ένα πολύ καλό σουτ. Δεν είμαι χαρούμενος γι' αυτό αλλά ήταν ένα εξαιρετικό γκολ.
Το πως ένιωσε μετά το 1-1 και με δεδομένα τα ματς με Φερόε: Το ματς αυτό ήταν ιδιαίτερο για εμάς. Στο α' μέρος πήγαμε καλά και είχαμε αρκετές φάσεις. Το γκολ των αντιπάλων μας ίσως να μας δυσκόλεψε λίγο. Πριν όμως από αυτό αλλά και μετά είχαμε ευκαιρίες. Θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει περισσότερα.
Το μέλλον της Εθνικής και την πρόκριση στο Μουντιάλ: Θα δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι στην πορεία των αγώνων. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό ως ομάδα. Από την άλλη και το Βέλγιο και η Βοσνία είναι πολύ καλές ομάδες. Το Βέλγιο τα πάει εξαιρετικά. Και η Βοσνία έχει πολύ καλούς παίκτες σε πολύ καλά πρωτάθληματα. Το ίδιο και η Εσθονία.
Το 1-1 και εάν ανησύχησε μετά: Όχι δεν ανησύχα. Όπως είπα και πριν το 1-1 τα είχαμε πάει καλά. Ήμουν σίγουρος για την ομάδα μου. Στο τέλος του α' μέρους βάλαμε άλλα τρία γκολ. Δεν ήταν πρόβλημα για μένα και για εμάς το γκολ του Γιβραλτάρ.
Την Αυστραλία, την Ολλανδία και το σημερινό ματς και το εάν κάτι αλλάζει στην Εθνική: Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα τελευταία 2,5 χρόνια όντως υπάρχει μία συνεχόμενη βελτίωση. Από την Αυστραλία μετά με Ολλανδία και το σημερινό. Θέλουμε να συνεχίσουμε καλά και τους επικείμενους αγώνες. Έχουμε πιθανότητες νίκες και να προχωρήσουμε.
Τις πιο μικρές Εθνικές και το ότι κάποιοι λένε πως δεν πρέπει να παίζουν με μεγάλες ομάδες: Όλες υπάγονται στην Ευρώπη και φυσικά έχουν το δικαίωμα να παίζουν ακόμα και απέναντι σε πρωταθλήτριες Ευρώπης.
Τους παίκτες που ξεχώρισε από το Γιβραλτάρ: Πράγματι ξεχώρισα κάποιους παίκτες από το Γιβραλτάρ. Έχει ενδιαφέροντες και γρήγορους παίκτες. Ο πλέον κατάλληλος τεχνικός για αυτό είναι του Γιβραλτάρ. Εγώ μιλάω για την Εθνική Ελλάδας.
Το εάν σκοπεύει να πάει στο Γιβραλτάρ: Βεβαίως. Με πολύ μεγάλη μου ευχαρίστηση να έρθω να σας επισκεφθώ.
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα