Εμεινε στο Παρίσι η Πορτογαλία (vids)

Gazzetta team
Εμεινε στο Παρίσι η Πορτογαλία (vids)

bet365

Η Πορτογαλία χωρίς τον Ρονάλντο έχασε στο πρώτο ματς των προκριματικών 2-0 από την Ελβετία, στην πρώτη ήττα της εποχής Σάντος. Γκέλα η Γαλλία, ισόπαλες Σουηδία - Ολλανδία.

Στο πρώτο της επίσημο ματς μετά την κατάκτηση του Euro της Γαλλίας, η Πορτογαλία δεν τα κατάφερε χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Ιβηρες έχασαν εκτός έδρας από την Ελβετία με 2-0 και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα επί των ημερών του Φερνάντο Σάντος. Στο 24' άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι όταν ύστερα από φάουλ του Ρικάρντο Ροδρίγες ο Ρουί Πατρίσιο απέκρουσε και ο Εμπολό σκόραρε στο ριμπάουντ για το 1-0. Το 2-0 έγινε μόλις έξι λεπτά αργότερα όταν ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση ο Μεχμέντι έκανε εξαιρετικό τελείωμα. Οι Πορτογάλοι πίεσαν πολύ στο δεύτερο μέρος και είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν όπως με το δοκάρι του Νάνι, όμως το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος υπέρ των Ελβετών, για τους οποίους αποβλήθηκε στο 93' ο Γκρανίτ Τσάκα.

Κόλλησε η Γαλλία, μοιρασιά Σουηδίας με Ολλανδία
Ούτε ή άλλη ομάδα του τελικού του Euro 2016 δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Mundial. Η Γαλλία έπαιξε εκτός έδρας με την Λευκορωσία, όμως δεν κατάφερε ποτέ να σπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι άντεξαν μέχρι το τέλος παίρνοντας τη λευκή ισοπαλία. Από έναν βαθμό πήραν Σουηδία και Ολλανδία στο πιο δυνατό ματς της Τρίτης (06/09), με τους Σκανδιναβούς να παρατάσσονται για πρώτη φορά χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Για την ομάδα του Γιαν Αντερσον έκανε τη δουλειά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ με υπέροχη λόμπα από το ύψος της περιοχής στο 43' για να απαντήσει στο 67' -με το πρώτο του γκολ από τον Οκτώβριο του 2015 με την Εθνική- ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ σημειώνοντας το τελικό 1-1.

Ζόρια, εκπλήξεις και το γκολ Νο 20000!

Η Βουλγαρία τα βρήκε σκούρα στη Σόφια κόντρα στο Λουξεμβούργο και ίδρωσε για να περάσει το εμπόδιο του. Νίκη με 4-3 με πολύ άγχος... Ο Ραγκέλοφ άνοιξε το σκορ στο 16', με τον Γιόακιμ να πετυχαίνει γκολ στο 60' και στο 62' κάνοντας την ανατροπή! Ο Μαρσελίνιο απάντησε στο 65' και ο Ποπόφ στο 79' πέτυχε το 3-2. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις ο Μπόνερτ... πάγωσε τους Βούλγαρους ισοφαρίζοντας. Ωστόσο, στην επόμενη σχεδόν φάση, ο Τόνεφ διαμόρφωσε το 4-3. Αδύναμος κρίκος για τους γηπεδούχους ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Ιβάνοφ που βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά. Τα Φερόε έβαλαν πολύ δύσκολα στους Ούγγρους, στάθηκαν πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι και κράτησαν την αντίπαλο στο μηδέν (0-0) στέλνοντας μήνυμα σε όλες τις ομάδες του ομίλου. Ο Βαλερίς Σαμπάλα πέτυχε το γκολ Νο20000 στην ιστορία των προκριματικών του Μουντιάλ και η Λετονία έφυγε με τη νίκη 1-0 από την έδρα της Ανδόρας.

Αποτελέσματα

Λευκορωσία - Γαλλία 0-0

Βουλγαρία - Λουξεμβούργο 4-3

Σουηδία - Ολλανδία 1-1

Ανδόρα - Λετονία 0-1

Ν. Φερόε - Ουγγαρία 0-0

Ελβετία - Πορτογαλία 2-0

Βοσνία - Εσθονία 5-0

Κύπρος - Βέλγιο 0-3

Γιβραλτάρ - Ελλάδα 1-4

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα