Ο Ολυμπιακός στην 17η Γ.Σ. του ECA (pics)

Ο Ολυμπιακός στην 17η Γ.Σ. του ECA (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός στην 17η Γ.Σ. του ECA (pics)

bet365

Στην 17η Γ.Σ. του European Club Association έδωσε το παρών ο Ολυμπιακός. Τι συζητήθηκε εκεί και σε ότι αφορά στις διοργανώσεις της UEFA.
Εκπρόσωποι από 153 συλλόγους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Ολυμπιακός για λογαριασμό του οποίου βρέθηκε εκεί ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Θεόδωρος Γιαννίκος, έδωσαν το «παρών» στην 17η γενική συνέλευση του ECA (European Club Association) που έλαβε χώρα στην Γενεύη της Ελβετίας. Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης από πλευράς UEFA στο Μονακό στις 26/8, τα μέλη του ECA έγιναν γνώστες λεπτομερειών που αφορούν στην απόφαση για τροποποιήσεις στο concept των διοργανώσεων μεταξύ των συλλόγων της UEFA για τις σεζόν από το 2018 ως και το 2021.
Το νέο concept το οποίο, σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς θα αποφέρει αύξηση μεγαλύτερη των 3 δισ. ευρώ για κάθε χρονιά και στις δύο διοργανώσεις (σ.σ.: UEFA Champions League και UEFA Europa League). Επιπρόσθετα των τροποποιήσεων που επηρεάζουν τις λίστες συμμετοχής στις διοργανώσεις, την μεθοδολογία στην ειδική βαθμολογία των συλλόγων και την κατανομή των εσόδων, τα μέλη του ECA πήραν στα χέρια τους και οδηγίες που αφορούν στο νέο μοντέλο διοίκησης.
Ένα μοντέλο που θα επιτρέπει σε όλα τα μέλη να συμμετέχουν στο προσεχές μέλλον στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σχετικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε επίπεδο συλλόγων. Ως το τέλος του 2016 μια «θυγατρική» της UEFA που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις διοργανώσεις της UEFA σε επίπεδο συλλόγων και θα διοικείται από κοινού από UEFA και ECA.
Μιλώντας για το θέμα, ο πρόεδρος του ECA, Καρλ Χάινζ Ρουμενίνγκε, σχολίασε: «Το νέο concept που υιοθετήθηκε από την UEFA Executive Committee δεν είναι μια επανάσταση αλλά εξέλιξη που όλοι χαιρετίζουμε. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι με την εξέλιξη της σχέσης μεταξύ UEFA και ECA από το 2008 και έπειτα που δημιουργήθηκε ο δεύτερος. Οι αλλαγές αποδεικνύουν ότι η φωνή των συλλόγων ακούγεται». Ένα working group θα λάβει χώρα σύντομα υπό την αιγίδα της UEFA Club Competitions Committee και θα αναλάβει να τελειοποιήσει τις λεπτομέρειες αναφορικά με τα νέα concept στις διοργανώσεις από το 2018 ως και το 2021.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα