Κουβέντα για Μουντιάλ 40 ομάδων και... συνδιοργανωτές

Κουβέντα για Μουντιάλ 40 ομάδων και... συνδιοργανωτές

Τη σκέψη του για τη συμμετοχή 40 εθνικών ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και την πιθανή διεξαγωγή της τελικής φάσης σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό (θα καταθέσουν τη σχετική υποψηφιότητα), επανέλαβε ο Τζιάνι Ινφαντίνο!  

Κουβέντα για Μουντιάλ 40 ομάδων και... συνδιοργανωτές

Ο νέος πρόεδρος της FIFA, θα θίξει τα ζητήματα για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, στο προγραμματισμένο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στη Ζυρίχη, στις 13-14 Οκτώβρη.

Όπως τόνισε, αναφορικά με το σενάριο να υπάρξουν συνδιοργανώτριες χώρες, «δεν υπάρχουν όρια εκεί που το ποδόσφαιρο έχει συμφέρον και όλα γίνονται για το καλό του αθλήματος», βάσει και του σκεπτικού της UEFA περί διεξαγωγής του Euro 2020 σε 13 διαφορετικές μεγάλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου.

Όπως αναφέρεται, το Μουντιάλ του 2026 αναμένεται να είναι το πρώτο του οποίου τη διεξαγωγή θ' αναλάβει η CONCACAF, έπειτα από αυτό του 1994, που είχε λάβει χώρα στις ΗΠΑ, με 24 εθνικές ομάδες.

Αυτός ο αριθμός φημολογείται ότι θα αυξηθεί, αφού, η πρόθεση που φαίνεται πως υπάρχει από πλευράς ισχυρού άνδρα της FIFA, είναι να φτάσουν τα συμμετέχοντα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στα 40! 

Best of internet