Η μόνη αλλαγή είναι ότι ο Βασσάρας από... κρυφός γίνεται φανερός!

Η μόνη αλλαγή είναι ότι ο Βασσάρας από... κρυφός γίνεται φανερός!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την έναρξη του πρωταθλήματος που καθυστέρησε για να δοθεί λύση στην διαιτησία και να επανέλθει η αξιοκρατία! Toνίζει πως μόνη αλλαγή που έγινε ήταν ο Κύρος Βασσάρας από το ....κρυφό κουμάντο που έκανε σαν υπεύθυνος ανάπτυξης να κάνει φανερό κουμάντο σαν επιδιαιτητής. 

Η μόνη αλλαγή είναι ότι ο Βασσάρας από... κρυφός γίνεται φανερός!

Aρχίζει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο με επιδιαιτητή και γενικό κουμάντο τον Κύρρο Βασάρα και καμία μα καμία αλλαγή στην λίστα των διαιτητών. Η μόνη αλλαγή, που μεσολάβησε από την απόφαση του Κοντονή να μην αρχίσει το πρωτάθλημα ήταν η αλλαγή με τους δικαστές που αναγκάστηκε να προχωρήσει η ΕΠΟ. Στο θέμα διαιτησία δεν έγινε το παραμικρό. Το μόνο που έγινε ήταν ο Βασσάρας από κρυφός να γίνει φανερός. Πέρυσι ήταν αυτός πίσω από τους ορισμούς διαιτητών και όλοι ήξεραν ότι έκανε κουμάντο . Ο ίδιος έλεγε, ότι είναι υπεύθυνος ανάπτυξης, όπως ήταν και ο ….τίτλος του ,αλλά ούτε ο ….καθρέπτης του δεν το πίστευε. Ακόμα και έτσι, όμως, φέτος ο Βασσάρας δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει, ότι δεν κάνει κουμάντο . Τώρα είναι επιδιαιτητής, αυτός, που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στους ορισμούς διαιτητών. Επίσης φέτος θα είναι και παρατηρητής διαιτητών μαζί με τα άλλα μέλη της ΚΕΔ τους Σαραιδάρη, Νταμπόση, Σωμαρακάκη, Γενναίο. Ότι στραβό γίνεται φέτος ο πρώτος υπεύθυνος θα είναι ο Βασσάρας. Τι ότι βγαίνει από την ….κρυψώνα του δεν είναι κακό, καλό είναι. Το κακό είναι ότι αυτός θα κάνει και φέτος το γενικό κουμάντο . Είδαμε τι έγινε πέρυσι με διαιτητές –κομάντο πως διαμόρφωναν αποτελέσματα , διαιτητές που είναι κατηγορούμενοι και οι οποίοι ακόμα και σήμερα είναι στους πίνακες.

Με αυτά τα δεδομένα αρχίζει και το φετινό πρωτάθλημα, όπου δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στο κομμάτι διαιτησία. Ιδιοι διαιτητές, που βάση νόμου θα έπρεπε να είχαν πάει σπίτι τους, ίδιος επί της ουσίας επικεφαλής. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Βασσάρας πέρυσι δεν φαινόταν, ότι έκανε κουμάντο,ενώ φέτος βγαίνει μπροστά.

Θα μου πει κανείς και τι κάνει ο Παναθηναϊκός για όλα αυτά; Ο Παναθηναϊκός μαζί με κάποιες άλλες ομάδες προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση στην ΕΠΟ, που είναι η απόλυτα υπεύθυνη για την κατάσταση στην διαιτησία. Μέχρι να γίνουν οι εκλογές δεν μπορεί να κάνει πολλά ο Παναθηναϊκός. Από την αρχή είχε ζητήσει την απομάκρυνση του Βασσάρα και σήμερα επίσημα εξέφρασε την αντίθεσή του με την τοποθέτηση του Βασσάρα στην θέση του επιδιαιτητή. Η μόνη λύση είναι να πεις δεν κατεβαίνω στο πρωτάθλημα. Ωραία να το λές ανέφικτο να το κάνεις, αφού ουσιαστικά διαλύεσαι σαν ομάδα και χάνεις τους παίκτες σου.

Η μόνη ελπίδα , για να αλλάξει κάτι στην διαιτησία είναι να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ(να βγει ο Γραμμένος δηλαδή και όχι ο Ελευθεριάδης που είναι ο διάδοχος του απερχόμενου Γκιρτζίκη) και αν αυτό γίνει να βγουν από τους πίνακες οι διαιτητές-κομάντο και να επανέλθουν οι λίγοι , που σφύριζαν ότι έβλεπαν και όχι ότι τους έλεγαν. Και παράλληλα οι παρατηρητές διαιτησίας να βάζουν τις βαθμολογίες που αρμόζουν στον κάθε διαιτητή για την απόδοσή του και όχι βαθμολογίες -σκάνδαλο! Μέχρι τότε εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι κομάντο δεν θα προκαλέσουν τις τέσσερις  αγωνιστικές μέχρι τις εκλογές. Ολοι αυτοί επηρεάζονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, άρα θα θέλουν να δείξουν καλή διαγωγή, για να μείνουν στους πίνακες και με άλλη διοίκηση στην ΕΠΟ και μετά να συνεχίσουν το ….έργο τους!

Best of internet