Η μόνη αλλαγή είναι ότι ο Βασσάρας από... κρυφός γίνεται φανερός!

Η μόνη αλλαγή είναι ότι ο Βασσάρας από... κρυφός γίνεται φανερός!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Η μόνη αλλαγή είναι ότι ο Βασσάρας από... κρυφός γίνεται φανερός!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την έναρξη του πρωταθλήματος που καθυστέρησε για να δοθεί λύση στην διαιτησία και να επανέλθει η αξιοκρατία! Toνίζει πως μόνη αλλαγή που έγινε ήταν ο Κύρος Βασσάρας από το ....κρυφό κουμάντο που έκανε σαν υπεύθυνος ανάπτυξης να κάνει φανερό κουμάντο σαν επιδιαιτητής.

Aρχίζει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο με επιδιαιτητή και γενικό κουμάντο τον Κύρρο Βασάρα και καμία μα καμία αλλαγή στην λίστα των διαιτητών. Η μόνη αλλαγή, που μεσολάβησε από την απόφαση του Κοντονή να μην αρχίσει το πρωτάθλημα ήταν η αλλαγή με τους δικαστές που αναγκάστηκε να προχωρήσει η ΕΠΟ. Στο θέμα διαιτησία δεν έγινε το παραμικρό. Το μόνο που έγινε ήταν ο Βασσάρας από κρυφός να γίνει φανερός. Πέρυσι ήταν αυτός πίσω από τους ορισμούς διαιτητών και όλοι ήξεραν ότι έκανε κουμάντο . Ο ίδιος έλεγε, ότι είναι υπεύθυνος ανάπτυξης, όπως ήταν και ο ….τίτλος του ,αλλά ούτε ο ….καθρέπτης του δεν το πίστευε. Ακόμα και έτσι, όμως, φέτος ο Βασσάρας δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει, ότι δεν κάνει κουμάντο . Τώρα είναι επιδιαιτητής, αυτός, που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στους ορισμούς διαιτητών. Επίσης φέτος θα είναι και παρατηρητής διαιτητών μαζί με τα άλλα μέλη της ΚΕΔ τους Σαραιδάρη, Νταμπόση, Σωμαρακάκη, Γενναίο. Ότι στραβό γίνεται φέτος ο πρώτος υπεύθυνος θα είναι ο Βασσάρας. Τι ότι βγαίνει από την ….κρυψώνα του δεν είναι κακό, καλό είναι. Το κακό είναι ότι αυτός θα κάνει και φέτος το γενικό κουμάντο . Είδαμε τι έγινε πέρυσι με διαιτητές –κομάντο πως διαμόρφωναν αποτελέσματα , διαιτητές που είναι κατηγορούμενοι και οι οποίοι ακόμα και σήμερα είναι στους πίνακες.

Με αυτά τα δεδομένα αρχίζει και το φετινό πρωτάθλημα, όπου δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στο κομμάτι διαιτησία. Ιδιοι διαιτητές, που βάση νόμου θα έπρεπε να είχαν πάει σπίτι τους, ίδιος επί της ουσίας επικεφαλής. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Βασσάρας πέρυσι δεν φαινόταν, ότι έκανε κουμάντο,ενώ φέτος βγαίνει μπροστά.

Θα μου πει κανείς και τι κάνει ο Παναθηναϊκός για όλα αυτά; Ο Παναθηναϊκός μαζί με κάποιες άλλες ομάδες προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση στην ΕΠΟ, που είναι η απόλυτα υπεύθυνη για την κατάσταση στην διαιτησία. Μέχρι να γίνουν οι εκλογές δεν μπορεί να κάνει πολλά ο Παναθηναϊκός. Από την αρχή είχε ζητήσει την απομάκρυνση του Βασσάρα και σήμερα επίσημα εξέφρασε την αντίθεσή του με την τοποθέτηση του Βασσάρα στην θέση του επιδιαιτητή. Η μόνη λύση είναι να πεις δεν κατεβαίνω στο πρωτάθλημα. Ωραία να το λές ανέφικτο να το κάνεις, αφού ουσιαστικά διαλύεσαι σαν ομάδα και χάνεις τους παίκτες σου.

Η μόνη ελπίδα , για να αλλάξει κάτι στην διαιτησία είναι να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ(να βγει ο Γραμμένος δηλαδή και όχι ο Ελευθεριάδης που είναι ο διάδοχος του απερχόμενου Γκιρτζίκη) και αν αυτό γίνει να βγουν από τους πίνακες οι διαιτητές-κομάντο και να επανέλθουν οι λίγοι , που σφύριζαν ότι έβλεπαν και όχι ότι τους έλεγαν. Και παράλληλα οι παρατηρητές διαιτησίας να βάζουν τις βαθμολογίες που αρμόζουν στον κάθε διαιτητή για την απόδοσή του και όχι βαθμολογίες -σκάνδαλο! Μέχρι τότε εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι κομάντο δεν θα προκαλέσουν τις τέσσερις αγωνιστικές μέχρι τις εκλογές. Ολοι αυτοί επηρεάζονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, άρα θα θέλουν να δείξουν καλή διαγωγή, για να μείνουν στους πίνακες και με άλλη διοίκηση στην ΕΠΟ και μετά να συνεχίσουν το ….έργο τους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.