Ο Βασσάρας επιδιαιτητής της Σούπερ Λιγκ! (audio & pic)

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΑΡΑΪΔΑΡΗ ΚΑΙ ΓΚΡΟΥΤΣΗ

Ο Βασσάρας επιδιαιτητής της Σούπερ Λιγκ! (audio & pic)

Η απόφαση ελήφθη και ο Κύρος Βασσάρας θα είναι ο επιδιαιτητής της Σούπερ Λιγκ, τουλάχιστον μέχρι τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, την 1η Οκτώβρη.   

Ο Βασσάρας επιδιαιτητής της Σούπερ Λιγκ! (audio & pic)

Όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, το χρίσμα του επιδιαιτητή για το νέο πρωτάθλημα, δίνεται στον Κύρο Βασσάρα.

Ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού, Σαραϊδάρης και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Γκρούτσης, συζήτησαν μεταξύ τους, έπειτα από την επαφή που είχαν με τους Γκιρτζίκη και Στράτο και πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση. 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γκιρτζίκη:

«Είχαμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, τον Γιώργο Στράτο. Ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις. Παρόντες ήταν και οι κ.κ. Σαραϊδάρης και Γκρούτσης, μέλη υπο-επιτροπής ορισμού διαιτητών της Σούπερ Λιγκ.

Είπαμε τα διάφορα που συζητούνται. Φάνηκε ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε άνετα. Δώσαμε εντολή να αποσυρθούν μόνοι τους οι Σαραϊδάρης και Γκρούτσης σε ένα γραφείο για να αποφασίσουν, διότι τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ. Δεν έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Έτσι, μετά από μισή ώρα συζήτησης και διαβούλευσης μεταξύ τους, ήρθαν και μου ανακοίνωσαν την απόφασή τους...

Θα σας διαβάσω το πρακτικό που έχει γραφεί...

[...]

Αποφασίσαμε τον ορισμό του Κύρου Βασσάρα, στη θέση του επιδιαιτητή μέχρι την 1/10/2016 μέχρι την ανάδειξη νέας εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Δηλώνουμε ότι ο ορισμός έγινε έπειτα από σχετική ανταλλαγή απόψεων και μεταξύ μας συμφωνία». 

Εν συνεχεία, ο απερχόμενος ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ ανέφερε: 

«Θα αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι αγωνιούν, γιατί το ποδόσφαιρο είναι για να παίζεται. Επίσης μου μετέφερε ο κ. Στράτος το αίτημα των ΠΑΕ να έρθουν οι FIFA και UEFA.

Κατ' εμέ με τη λύση που βρέθηκε έχει λυθεί το πρόβλημα και από τη στιγμή που ο Βασσάρας είναι μέλος της UEFA, είναι δική μας, με δικό μας πρόσωπο.

Να σταματήσουν τις ανακοινώσεις οι ΠΑΕ. Να μην αμφισβητούν. Όλοι έχουν την καλή πρόθεση να μην αδικούν με τα σφυρίγματά τους. Και η FIFA και η UEFA το ζητούν αυτό, ενώ και η Nova τους τόνισε ότι δεν θα πρέπει να πυροβολούν το προϊόν.

Ελπίζω και εύχομαι τη νέα χρονιά να ανέβει το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Σούπερ Λιγκ.

Να γίνει προσπάθεια απ' όλους.

Ακόμα και οι δικαστικές επιτροπές της Ομοσπονδίας, να ξέρουν ότι θα είναι σκληρότερες γιατί αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, δεν γίνονται πουθενά. Ας σταματήσουν οι δηλώσεις ενάντια στο ποδόσφαιρο.

Τους παρακαλώ θερμά.

Όλοι μας έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο». 

Για τις δηλώσεις Παναγόπουλου (περί πρόθεσης του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στο πρωτάθλημα με διαιτητές που έχουν προκαλέσει) απάντησε πως: 

«Δεν πρέπει οι ΠΑΕ να αναφέρονται σε ονόματα διαιτητών. Γι' αυτό πρώτα να βλέπουν τα αποτελέσματα, να κάνουν την προσπάθειά τους και αυτά είναι μόνο για κατανάλωση. Κακώς ο κύριος Παναγόπουλος το έκανε αυτό. Η επιτροπή διαιτησίας έχει το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει τους κατάλληλους διαιτητές. Είχαμε έναν πίνακα με αριθμό 26 και παίξανε 45. Δεν απαγορεύει κανείς στην επιτροπή να παίξουν όσοι μπορούν. Οι πίνακες δεν αλλάζουν. Είναι ανοιχτοί και ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΚΕΔ. Η καραμέλα περί ισπανικού μοντέλου, δεν είναι αυτό που νομίζουν μερικοί. Δεν μπορεί όποιος θέλει να αλλάζει τους πίνακες».

Όσο για την αντικατάσταση των διαιτητών που έχουν προκαλέσει επισήμανε:

«Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος. Η επιτροπή ας κάνει αυτό που πιστεύει. Ποιος είναι ο κύριος Παναγόπουλος να ζητάει... Έχω ακούσει από τον Υφυπουργό επίσης πολλά. Αν κάνουμε τα θέλω του καθενός πράξη, τότε δεν θα μείνει κανένας».

H απόφαση και η δήλωση των δύο αρχιδιαιτητών

Με κοινή πρόταση και απόφασή τους οι Δημήτρης Γκρούτσης εκ μέρους της ΕΠΟ και Δημήτρης Σαραϊδάρης εκ μέρους της Super League ανακοίνωσαν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη, ότι ο Κύρος Βασάρας θα είναι ο επιδαιιτητής στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών Super League περιόδου 2016-2017. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και αφού είχε προηγηθεί συνάντηση υπό τον πρόεδρο της ΕΠΟ με τη συμμετοχή του προέδρου της Super League Γιώργου Στράτου παρουσία των κυρίων Γκρούτση και Σαραϊδάρη, οι τελευταίοι προχώρησαν στην ακόλουθη κοινή, που φέρει και τις υπογραφές τους, δήλωση:
 
«Οι υπογραφόμενοι α. Δημήτριος Σαραϊδάρης, Δημήτριος Γκρούτσης, οι οποίοι οριστήκαμε ο μεν  πρώτος με απόφαση του Δ.Σ της Super League, ο δεύτερος με απόφαση του Προέδρου της Ε.Π.Ο κ. Γκιρτζίκη και της Ε.Ε./Ε.Π.Ο, για να αποτελέσουμε την Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών της ΚΕΔ/ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Super League περιόδου  2016-2017, δηλώνουμε και επιβεβαιώνουμε ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες επιλογής και ορισμού μας έγιναν με βάση τις προβλεπόμενες ρήτρες, είναι σε πλήρη γνώση μας και έχουν την απόλυτη αποδοχή και συμφωνία μας.
 
Ειδικότερα δε, αποφασίσαμε τον  ορισμό του κ. Κύρου Βασάρα στην θέση του «επιδιαιτητή», μέχρι και την 1/10/2016, ημέρα ανάδειξης νέας Εκτελεστικής Επιτροπής  κατά της αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, η οποία στη συνέχεια θα επιβεβαιώσει τη σύνθεση της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών ή θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή της εφόσον αποφασίσει σχετικά. Δηλώνουμε, τέλος, ότι ο ορισμός αυτός έγινε μετά από σχετική ανταλλαγή απόψεων και την μεταξύ μας συμφωνία. 
 
Την συμφωνία μας ανακοινώσαμε στον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο κ. Γκιρτζίκη Γεώργιο. Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2016». Ακούστε πιο κάτω όλη την δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ: 

Best of internet