«Να κάνει το Γιβραλτάρ την έκπληξη κόντρα στην Ελλάδα»

«Να κάνει το Γιβραλτάρ την έκπληξη κόντρα στην Ελλάδα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Να κάνει το Γιβραλτάρ την έκπληξη κόντρα στην Ελλάδα»

bet365

Ο γκολκίπερ της Εθνικής Γιβραλτάρ, Τζέιμι Ρόμπα σέβεται αλλά προειδοποιεί την Εθνική Ελλάδας μέσω του gazzetta.gr. Το παράδειγμα των Φερόε, η εκτίμηση σε Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο και ο στόχος του Γιβραλτάρ.

Απόλυτα συνειδητοποιημένος για την δυσκολία της αποστολής του Γιβραλτάρ κόντρα στην Ελλάδα στην πρεμιέρα του Δ' Ομίλου των προκριματικών για το Μουντιάλ 2018 εμφανίστηκε ο γκολκίπερ της αυριανής αντιπάλου της Εθνικής, Τζέιμι Ρόμπα.

Το Γιβραλτάρ στα προκριματικά του Euro υπέστη 10 ήττες σε ισάριθμα ματς, σκόραρε μόλις δύο γκολ, ενώ δέχθηκε 56!

Ο Τζέιμι Ρόμπα, αναπόφευκτα αναφέρθηκε στον άθλο των Νήσων Φερόε απέναντι στην Εθνική Ελλάδας, κάνοντας ανάλογα όνειρα.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στην Sportingbet!

«Τα Νησιά Φερόε έχουν εμφανίσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Οι νίκες τους επί της Ελλάδας ήταν οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας τους.

Αν τα καταφέρναμε και εμείς θα ήταν το ίδιο σπουδαία επιτυχία, αν όχι ακόμη μεγαλύτερη.

Ξέρω πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πέρασε δύσκολες στιγμές ποδοσφαιρικά, όμως πάντα πρέπει να την σέβονται οι αντίπαλοι ως πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Ο Ρόμπα ξεχώρισε τους Παπσταθόπουλο και Τοροσίδη, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να παλέψει το Γιβραλτάρ για την έκπληξη παρότι οι πιθανότητες είναι εναντίον της ομάδας του.

«Έχουν παίκτες όπως είναι οι Παπσταθόπουλος και Τοροσίδης με μεγάλη εμπειρία σε συλλόγους κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ελπίζω πως θα καταφέρουμε να κάνουμε την έκπληξη κόντρα στην Ελλάδα. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει το παιχνίδι μας να είναι σφιχτό και συμπαγές. Η Ελλάδα είναι μία καλή ομάδα με τοπ παίκτες. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Το Γιβραλτάρ στην αυριανή αναμέτρηση στο Αλγκάρβε, θα παραταχθεί δίχως τον καλύτερο παίκτη του και σχεδόν αποκλειστικό σκόρερ του, Λι Κασκιάρο.

«Όπως σε όλες τις ομάδες, το γεγονός πως θα απουσιάσει ο κορυφαίος επιθετικός μας είναι κάτι που δεν βοηθάει. Ο Λι Κασκιάρο δίνει σε εμάς ρυθμό, αλλά δύναμη μπροστά. Πρέπει να παλέψουμε χωρίς αυτόν. Διαθέτουμε ωστόσο καλούς παίκτες για να τον αντικαταστήσουμε».

Ο τερματοφύλακας της Τορκί θέτει ως στόχο η ομάδα του να δέχεται πλέον λιγότερα γκολ, αλλά και τον πρώτο βαθμό της.

«Για το Γιβραλτάρ στόχος είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε! Πετύχαμε δύο γκολ στα προκριματικά του Eurο.

Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε και να γλιτώνουμε 3-4 γκολ σε κάθε αγώνα με σκοπό να πάρουμε κάπου βαθμό. Είμαστε το νεότερο αλλά και μικρότερο έθνος, οπότε σκοπός μας είναι να προοδεύουμε».

Ο 24χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην αγγλική Τορκί (Conference) και κάνει όνειρα για ακόμη πιο ψηλά.

«Είναι η πρώτη μου χρονιά ως επαγγελματίας και προφανώς θα με βοηθήσει να εξελίξω το παιχνίδι μου. Ήλπιζα αυτό να είχε συμβεί νωρίτερα, καθώς είμαι ήδη 24 ετών. Έτσι είναι όμως η ζωή. Ξέρω πως είναι υπέροχο για την καριέρα μου και την βελτίωση της. Ελπίζω να το δείξω και με την Εθνική Γιβραλτάρ».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα