Καρντόσο, όπως... Καμπιάσο και Ριέρα!

Καρντόσο, όπως... Καμπιάσο και Ριέρα!

Δημήτρης Τομαράς
Καρντόσο, όπως... Καμπιάσο και Ριέρα!

bet365

Στα 33 του ο Όσκαρ Καρντόσο έπιασε Λιμάνι, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους «ερυθρόλευκους» και μπαίνει στην τριάδα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών στην εποχή Μαρινάκη στον Ολυμπιακό.

Ο Παραγουανός φορ και κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου θα έχει αποδοχές 2,1 εκατ. ευρώ ετησίως που μαζί με τα μπόνους μπορεί να φτάσουν τα 2,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται σαφώς για ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο και σε πολύ δύσκολες εποχές όχι μόνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την χώρα γενικότερα. Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση (σ.σ. σε επίπεδο συμβολαίου και αποδοχών) για να ντύσει τον Όσκαρ Καρντόσο στα ερυθρόλευκα, όπως την είχε κάνει στο παρελθόν και με άλλους παίκτες.

Ο 33χρονος φορ μπαίνει στην τριάδα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών των Πειραιωτών στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στον σύλλογο. Την αρχή είχε κάνει ο Αλμπέρτο Ριέρα το 2010. Ο Ισπανός τότε είχε διασφαλίσει συμβόλαιο λίγο πιο πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Μαζί με τα μπόνους οι αποδοχές του έφταναν τα 2,7.

Στην εφορία το ποσό αυτό αναλογούσε τότε σε 3,9 εκατ. ευρώ ενώ 1 εκατ. ευρώ θα έπαιρνε ο μάνατζερ του Ριέρα. Όταν δε έφυγε για την Τουρκία εκεί του προσέφεραν συμβόλαιο 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο τρίτος της... παρέας είναι ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Στην περσινή του πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό το συμβόλαιό του με τα μπόνους έφτανε περίπου στα 2 εκατ. ευρώ. Φέτος δέχθηκε μία γενναία μείωση διότι ήθελε να γυρίσει, πέφτοντας κάτω από τις 600.000 ευρώ τον χρόνο.

Τα τοπ συμβόλαια του Ολυμπιακού με Μαρινάκη:

2010 ο Αλμπέρτο Ριέρα: 2,5 εκατ. ευρώ με τα μπόνους τον χρόνο.

2015 ο Εστέμπαν Καμπιάσο: περίπου 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο με τα μπόνους.

2016 ο Όσκαρ Καρντόσο: 2,4 εκατ. ευρώ με τα μπόνους.

Τα 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο με την φορολογία

Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει δώσει και υψηλά συμβόλαια και σε Έλληνες. Φανταστείτε πως μόνο για φέτος τα συμβόλαια των Δημήτρη Σιόβα και Γιάννη Μανιάτη μαζί με την εφορία θα πάνε στα 4 εκατ. ευρώ. Σαφώς πιο υψηλές είναι πλέον οι αποδοχές του Κώστα Φορτούνη αλλά και του Ανδρέα Μπουχαλάκη μετά και τα νέα τους συμβόλαια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα