Κοντονής σε ΠΑΕ: «Είστε υπεύθυνοι για το κλίμα στα γήπεδα»

Κοντονής σε ΠΑΕ: «Είστε υπεύθυνοι για το κλίμα στα γήπεδα»

Ξεκάθαρος αναφορικά με τις ευθύνες των ΠΑΕ στο θέμα της βίας ήταν στην συνάντηση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, επισημαίνοντας πως οι ομάδες θα είναι υπεύθυνες για το κλίμα στα γήπεδα.

Κοντονής σε ΠΑΕ: «Είστε υπεύθυνοι για το κλίμα στα γήπεδα»

Ναι μεν η αισιοδοξία πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 10 του μήνα είναι διάχυτη, ωστόσο στην σημερινή συνάντηση των ομάδων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ξεκαθαρίστηκε πως οι ΠΑΕ θα είναι υπεύθυνες για το κλίμα μέσα στα γήπεδα. Ένα θέμα που έχει θίξει πολλές φορές ο Υφυπουργός και που έθιξε και ακόμα μία φορά, τονίζοντας στους εκπροσώπους των ομάδων πως αν συμβεί το παραμικρό θα κλείσουν όλα τα γήπεδα, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει τις FIFA και UEFA.

Αναλυτικά για το θέμα αυτό ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στους ανθρώπους των ΠΑΕ τόνισε: «Εφόσον κριθεί ότι δεν τίθεται λόγος ανανέωσης της απόφασης αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, το πρωτάθλημα θα αρχίσει.

Σε κάθε περίπτωση, σας καθιστώ αποκλείστηκα υπεύθυνους για το κλίμα στα γήπεδα και τον έλεγχο των οπαδών σας. Εάν γίνει το παραμικρό θα κλείσουν όλα τα γήπεδα και έχω ενημερώσει σχετικά τη FIFA και την UEFA. Ουδείς επιθυμεί πλέον να ανεχθεί τις αθλιότητες στα ελληνικά γήπεδα και σας λέω ευθέως μην προσπαθήσετε να με δοκιμάσετε. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή».

Η ενημέρωση για την συνάντηση

Η σχετική ενημέρωση του Υφυπουργείου για την σημερινή συνάντηση έχει ως εξής: «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής αποδεχόμενος το αίτημα της Super League συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής κ. Γιώργο Στράτο και τους ιδιοκτήτες ή εκπροσώπους των 16 ΠΑΕ.

Το «παρών» στη συνάντηση εκτός από τον πρόεδρο της Super League και τον νομικό της σύμβουλο Γιάννη Οικονομάκη, έδωσαν οι κκ. Δημήτρης Μελισσανίδης και Αλέξανδρος Δέδες από την ΑΕΚ, Γιάννης Βρέντζος από τον Ολυμπιακό, Χρήστος Παναγόπουλος από τον Παναθηναϊκό, Γιώργος Μποροβήλος από τον Αστέρα Τρίπολης, Βαγγέλης Μπαταγιάννης από τον Ατρόμητο Αθηνών, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος από τη Βέροια, Σπύρος Παπαθανασάκης από τον Ηρακλή, Άγγελος Σπίγγος από Α.Ο.Κ., Αλέξης Κούγιας από την Α.Ε.Λ., Λάμπρος Μπαλόκας από τον Λεβαδειακό, Χρήστος Πανόπουλος από την Ξάνθη, Φώτης Κωστούλας από τον Παναιτωλικό, Χρήστος Δάρας από τον Πανιώνιο, Δημοκράτης Παπαδόπουλος από τον ΠΑΟΚ, Γιώργος Χριστοβασίλης από τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, Μανώλης Μαθιουλάκης από τον Πλατανιά.

Ο Υφυπουργός άκουσε τα αιτήματα των ΠΑΕ και το αίτημά τους για έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου, εφόσον έχουν εκλείψει οι λόγοι αναβολής του».

 

 

Best of internet