Τα «θέλω» του Κοντονή και οι αντιδράσεις για τη διαιτησία!

Δημήτρης Τομαράς
Τα «θέλω» του Κοντονή και οι αντιδράσεις για τη διαιτησία!

bet365

Ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε προς τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League ότι το πρώτο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι η νομιμότητα και η δικαιοσύνη σε κάθε επίπεδο. Αντιδράσεις από πλευράς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για διαιτησία.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μετέφερε στις ομάδες ότι τα βασικά προαπαιτούμενα που είχε ζητήσει από την ΕΠΟ έχουν γίνει πράξη, οπότε το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει. «Εγώ θέλω να εφαρμόζεται ο Νόμος. Να υπάρχει δικαιοσύνη. Από την στιγμή που η ΕΠΟ δεσμεύτηκε για όλες τις αλλαγές σε δεοντολογία και επιτροπές και ότι άλλο της ζητήθηκε δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων στην διάρκεια της συνάντησης.
Όλοι οι σύλλογοι συμφώνησαν στο ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα. «Αυτή η κατάσταση μας έχει δημιουργήσει τρομερό πρόβλημα. Δεν αντέχουμε άλλο», ήταν μόνο μία από τις φράσεις που ακούστηκαν.
Για το θέμα της διαιτησίας μένει να οριστεί ένας επιδιαιτητής για το ισπανικό μοντέλο προκειμένου να επιβλέπει τους δύο αρχιδιαιτητές της Super League και της ΕΠΟ. Αυτό που τονίστηκε από μέρους του Υφυπουργείου είναι πως η διαιτησία αποτελεί ένα βασικό μέλημα για τις ομάδες και την ΕΠΟ αλλά δεν είναι το δικό της βασικό προαπαιτούμενο. Σαφώς και μπαίνει στην... ατζέντα και την κουβέντα αλλά όχι ως Νο1.
Για τις εγγυητικές όπου οι ομάδες έχουν πρόβλημα ο κ. Κοντονής ενημέρωσε πως έχει μιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΕΑ και με όλους τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί μία άτυπη παράταση. Δεν υπήρξε χρονικός προσδιορισμός της παράτασης αλλά η δέσμευση ότι θα βοηθηθούν οι ομάδες όσο περισσότερο γίνεται για να πάρουν τις εγγυητικές τους και να μην έχουν άλλα προβλήματα.
Αντιδράσεις για διαιτησία!
Στην ΑΕΚ ήταν ξεκάθαροι σε όλη τη διάρκεια της κουβέντας που αφορούσε το πρωτάθλημα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος έναρξης αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα στη διαιτησία και δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για το ισπανικό μοντέλο. Έλεγαν χαρακτηριστικά ότι δεν γίνεται να υπάρχουν ορισμοί όπως αυτός του Μήτσιου στο Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης.
Το αίτημα να τηρηθεί αυτό που είχε αποφασιστεί στην αρχή για το ισπανικό μοντέλο βρήκε σύμφωνη την πλειονότητα των ομάδων, γεγονός που προκάλεσε ικανοποίηση στους «κιτρινόμαυρους». Η ΑΕΚ έθεσε επίσης την έναρξη του πρωταθλήματος από την 1η αγωνιστική και όχι από την 3η. Από την πλευρά του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ ειπώθηκε χαρακτηριστικά πως «πάλι θα πάμε στο πρωτάθλημα με Παππάδες και τέτοιους διαιτητές;», δείχνοντας εκ νέου δυσαρέσκεια για συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται στους πίνακες, αλλά και για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη διαιτησία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα