Το δακρυσμένο «αντίο» και η υπόσχεση του Λούκας (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Το δακρυσμένο «αντίο» και η υπόσχεση του Λούκας (pics)

bet365

Ο Λούκας Πέρεθ είναι παιδί της Γαλικίας, όμως μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση της Άρσεναλ. Εικόνες από το «αντίο» του Ισπανού.

Ο Λούκας Πέρεθ ένιωθε σαν μικρός θεός στη Γαλικία. Η Ντεπορτίβο ήταν η ομάδα της καρδιάς του και θα παραμείνει, παρά τις αντιδράσεις μερίδας φίλων της Λα Κορούνια, που τον κατηγόρησαν για «προδοσία», μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Άρσεναλ.

«Έχω δώσει το καλύτερό μου, έχω ιδρώσει αυτή τη φανέλα, νιώθω υπερήφανος γι’ αυτό και λέω εις το επανιδείν», δήλωσε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου, στην οποία συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Ντεπορτίβο, Τίνο Φερνάντεθ και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

«Κάποια στιγμή θα επιστρέψω. Για μένα είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, προσωπικά και επαγγελματικά, υπάρχει μπροστά μου μια μεγάλη ομάδα όπως η Αρσεναλ, η οποία έχει επενδύσει πολλά για μένα», δήλωσε ο Λούκας, ο οποίος ευχαρίστησε τη διοίκηση της Ντεπορτίβο, που στοιχημάτισε πάνω του όταν πλήρωσε 1.500.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για το 70% των δικαιωμάτων του.

«Εκείνη την στιγμή ήμουν σε θέση να εκπληρώσω το όνειρο του παίζοντας στην Ντεπορτίβο, όταν κανείς δεν με ήξερε, κανείς δεν με γνώριζε. Ευχαριστώ για την καταβολή των χρημάτων και την προσπάθεια που έκαναν για να με φέρουν στην ομάδα», τόνισε ο πρώτος σκόρερ τις δύο τελευταίες σεζόν της «Ντέπορ».

Ο Λούκας δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον τεχνικό διευθυντή, Ρισάρντ Μπαράλ, ο οποίος ήταν ο ένας από τους ανθρώπους, που του άνοιξαν την πόρτα της ομάδας από τη Γαλικία.

Ευχήθηκε «η Ντεπορτίβο να μπορέσει να ξαναχτιστεί», με τα χρήματα που έρχονται από τη μεταγραφή του, «να συνεχίσει να αυξάνεται», ενώ άφησε ανοικτή την πόρτα της επιστροφής του στο σύλλογο, που πάντα ήθελε να αγωνιστεί.

«Πάντα η πόρτα θα είναι ανοικτή. Θα παραμείνω deportivista πολύ περισσότερο τώρα που θα απουσιάσω, όμως πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία. Οι φίλαθλοι που είναι αναστατωμένοι, θέλω να τους πω ότι αν στην εργασία τους προσφέρουν μια καλύτερη ευκαιρία, δεν θα πρέπει να πουν όχι, αλλά να είναι κυνικοί και να συμφωνήσουν», σχολίασε ο Λούκας, απαντώντας στις λίγες αντιδράσεις για τη φυγή του.

«Όταν έφυγα για τη Χώρα των Βάσκων, τη Μαδρίτη, την Ουκρανία και την Ελλάδα, κανείς δεν θυμήθηκε τον Λούκας στο αεροδρόμιο ή κανείς δεν είπε κάτι για την παραμονή του», πρόσθεσε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, που εξήγησε ότι «η προσφορά από την Άρσεναλ μπορεί να ήρθε λίγες ημέρες πριν να ολοκληρωθεί μεταγραφική περίοδος" , αλλά όπως αποκάλυψε «γνώριζα για το ενδιαφέρον τους εδώ και πολύ καιρό, από τον χειμώνα, όταν προσπάθησαν και τότε να με αποκτήσουν».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα