Aλαφούζος, ο πιο πετυχημένος παράγοντας του καλοκαιριού!

Aλαφούζος, ο πιο πετυχημένος παράγοντας του καλοκαιριού!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Aλαφούζος, ο πιο πετυχημένος παράγοντας του καλοκαιριού!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την τριετή προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου να ξανακάνει τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή και για το καλοκαίρι του 2016 , που βάσει αποτελεσμάτων, είναι ο πιο πετυχημένος παράγοντας!

O Γιάννης Αλαφούζος με χαμηλούς τόνους και χωρίς φανφάρες πέτυχε όλους τους στόχους, που έβαλε το καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό, δημιούργησε μία ομάδα κόντρα στο ρεύμα με προπονητή τον Στραματσόνι και φαίνεται, ότι βγάζει οριστικά και αμετάκλητα τον Παναθηναϊκό από την πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του και τον βάζει και πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστή στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκή τροχιά. Πριν τρία χρόνια , όταν ο Αλαφούζος βγήκε μπροστά σε μία περίοδο που ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να «σκάσει» ελάχιστοι πίστεψαν, ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει. Και όμως τρία χρόνια μετά μπορούμε να πούμε, ότι ο Αλαφούζος είναι ο πιο πετυχημένος παράγοντας του καλοκαιριού του 2016. Ηταν ο μόνος ιδιοκτήτης ομάδας, που πέτυχε τον στόχο της. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στους ομίλους του Europa League και με σχετική άνεση, δηλαδή τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός μετά από πολλά χρόνια έπαιξε προκριματικά ομίλων τσάμπιονς λγικ, αλλά αποκλείστηκε από την πρώτη φάση και πέρασε στους ομίλους του Europa League στην παράταση κόντρα στην Αρούκα.

Ο ΠΑΟΚ επίσης είχε στόχο να παίξει ομίλους τσάμπιονς λιγκ , αλλά και αυτός αποκλείστηκε από τον πρώτο προκριματικό από τον Αγιαξ και τελικά πέρασε στους ομίλους του Europa League. Η ΑΕΚ έτσι και αλλιώς είχε δύσκολο έργο λόγω αντιπάλων, αλλά ούτε αυτή κατάφερε να περάσει στα play off του Europa League και μετά στους ομίλους.Τα Γιάννενα έτσι και αλλιώς είχαν δύσκολο έργο και κατάφεραν να περάσουν από τον πρώτο προκριματικό.

Ο Αλαφούζος έκανε πραγματικότητα όλα τα θέλω του προπονητή Αντρέα Στραματσόνι , που τον κράτησε στην ομάδα, όταν το σύνολο του κόσμου δεν πίστεψε και ακόμα αμφισβητεί τον Ιταλό τεχνικό. Ο Στραματσόνι έκανε τις πετυχημένες επιλογές του καλοκαιριού, αλλά ο Αλαφούζος έκανε τις οικονομικές υπερβάσεις για να έρθουν αυτοί οι παίκτες. Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται να έχει το πληρέστερο ρόστερ όλων των τελευταίων ετών και ίσως το πληρέστερο ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκανε λάθη πολλά λάθη σε αυτή την τριετία. Δεν υπάρχει , όμως, παράγοντας του ποδοσφαίρου , που όταν μπαίνει σε μία ομάδα δεν κάνει λάθη. Ο Αλαφούζος έκανε λάθη, αλλά φαίνεται ότι έμαθε και το αποτέλεσμα το βλέπουμε αυτό το καλοκαίρι. Φυσικά περιμένουμε να δούμε από εδώ και πέρα τι θα γίνει. Αλλά όπως και να έχει ο Αλαφούζος έκανε αυτό, που έπρεπε να κάνει για την ομάδα αυτό το καλοκαίρι . Την ανέβασε επίπεδο σε μία προσπάθεια με μεταγραφές και αποχωρήσεις, που έχει αρχίσει από τον περασμένο Γενάρη. Το κυριότερο; Ο Παναθηναϊκός σου δίνει την εντύπωση, ότι ο εφιάλτης είναι πίσω και τα καλύτερα έρχονται. Και αυτό, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους είναι έργο του Αλαφούζου. Και όλα αυτά ένα χρόνο μετά το απόλυτο πάτο, που έφθασε η ομάδα. Όταν αποκλείστηκε από την Καμπάλα και το σύνολο του κόσμου «έβραζε» με τον Αλαφούζο. Η αντίδρασή του σε ένα χρόνο μέσα απέδειξε, ότι έμαθε , επέμεινε και ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι εδώ έτοιμος να φθάσει ψηλά.

*Μέσα στις επιτυχίες του καλοκαιριού για τον Αλαφούζο είναι και η άδεια, που πήρε ο ΣΚΑΙ. Πρώτος την πήρε δίνοντας τα λιγότερα χρήματα από τους άλλους υποψήφιους. Την ημέρα, που βούιζε ο τόπος, ότι ο Μαρινάκης πήρε την πρώτη άδεια, ο Αλαφούζος ήταν αυτός, που την είχε εξασφαλίσει. Με έξυπνη τακτική. Ευτυχώς για τους εργαζόμενους του ΣΚΑΙ που δεν θα μείνουν στον δρόμο, σε αντίθεση δυστυχώς με όλους τους άλλους εργαζόμενους για τα κανάλια, που δεν πήραν άδεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.