Το λάθος της ΕΠΟ με διαιτητές και Κοντονή

Το λάθος της ΕΠΟ με διαιτητές και Κοντονή

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τι λάθος κάνει η ΕΠΟ με τον πίνακα διαιτησίας.

Το λάθος της ΕΠΟ με διαιτητές και Κοντονή

Και οι πέτρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο ξέρουν ότι αυτή την στιγμή ο πόλεμος όλος γίνεται για τον πίνακα των διαιτητών. Γι΄ αυτό και δεν αρχίζει το πρωτάθλημα. Και ο Κοντονής κι οι τρεις άλλες μεγάλες ομάδες, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ, θέλουν άλλον πίνακα διαιτητών, σε σχέση με αυτόν που έχει φτιάξει η ΕΠΟ.

Νομίζω ότι η ΕΠΟ, και εδώ, χειρίζεται λάθος το θέμα. Αφού έφτασε εδώ που έφτασε το θέμα, πιστεύω ότι η ΕΠΟ θα έβγαινε κι από πάνω, αν πρότεινε ευθέως στον Υπουργό να φτιάξει αυτός τους πίνακες. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ο Κοντονής θεωρεί πως με αυτούς τους διαιτητές που έβαλε η ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει ένα καθαρό πρωτάθλημα.

Λοιπόν γιατί να μην φτιάξει τον πίνακα των διαιτητών ο Υπουργός, που άλλωστε όπως βλέπουμε πάει να κάνει και στο φετινό πρωτάθλημα, ό,τι είχε κάνει στον τελικό του Κυπέλλου. Τώρα λέει ότι αν δεν αλλάξει ο πίνακας, δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Και τότε έλεγε ότι αν δεν έπαιζε η συγκεκριμένη ομάδα διαιτητών, δεν θα γινόταν ο τελικός. Έτσι δεν είναι;

Κακώς η ΕΠΟ δεν του δίνει την σχετική δικαιοδοσία, βγάζοντας από πάνω της όλο αυτό το βάρος. Να έχει έτσι και την ευθύνη ο Κοντονής. Αν δηλαδή γίνει ένα πρωτάθλημα με σωστές διαιτησίες, να λένε όλοι «μπράβο στον Υπουργό». Κι αν γίνει ένα πρωτάθλημα άνω κάτω από τη διαιτησία, να λένε «πως τα έκανε έτσι ο Υπουργός». 

Και το εξηγώ κιόλας για να μην νομίσει κανείς ότι ειρωνεύομαι: Δεν εννοώ κυριολεκτικά να φτιάξει ο Κοντονής τον πίνακα. Όπως έχουμε καταλάβει όλοι, έχει ομάδα ειδικών που τη συμβουλεύεται στα θέματα διαιτησίας. Μα είναι ο Κάκος, όπως λέγεται, μα είναι κι άλλοι παλιοί ρέφερι, δεν έχει σημασία. Αυτοί, που τους εμπιστεύεται ο Υπουργός, ας βγάλουν τους πίνακες, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κι όλοι θα κριθούν στο γήπεδο.

Κι οι ομάδες κι οι διαιτητές κι όσοι τους όρισαν...

Best of internet