Νίκες για Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία (vids)

Gazzetta team
Νίκες για Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία (vids)

bet365

Η Γαλλία πέρασε με νίκη από το Μπάρι σε βάρος της Ιταλίας (1-3), η Ισπανία καθάριεσε το Βέλγιο (0-2) και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία, 5-0 το Γιβραλτάρ, σε φιλικούς αγώνες.

Δεν συνδυάστηκε με νίκη το ντεμπούτο του Τζανπιέρο Βεντούρα στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας, η οποία ηττήθηκε στο Μπάρι από την Γαλλία με 1-3. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν προηγήθηκε στο 17' με το πρώτο γκολ του Αντονί Μαρσιάλ, ο οποίος με πλασέ από κοντά νίκησε τον Μπουφόν ύστερα από λάθος του Κιελίνι για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι τέσσερα λεπτά αργότερα με αριστερό σουτ του Πελέ μέσα από την περιοχή μετά την πάσα του Εντερ (1-1). Στο 28' ο Ζιρού έκανε το 1-2 για την Γαλλία εκμεταλλευόμενος την την ασίστ του Κουρζάβα, ο οποίος ήταν ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 81' με τον Πογκμπά να είναι ο δημιουργός. Από το 45' η Ιταλία είχε κάτω από τα δοκάρι τον 17χρονο άσο της Μίλαν, Τζίτζιο Ντοναρούμα, που πήρε στο ημίχρονο τα γάντια από τον Μπουφόν και έγινε ο νεαρότερος keeper που κάνει ντεμπούτο με την Squadra Azzurra. Ολη η Ιταλία με τον Μπονούτσι.

Ευτυχισμένο ντεμπούτο Λοπετέγκι
Σε αυτή τη φιλική μάχη και στους δύο πάγκους βρισκόταν καινούργιος εκλέκτορας. Νικητής αναδείχτηκε εκείνος της Ισπανίας. Ο Χουλέν Λοπετέγκι επικράτησε του συμπατριώτη του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος κάθισε σε εκείνον του Βελγίου. Το 2-0 των Φούριας Ρόχας ήρθε με δύο γκολ του Νταβίδ Σίλβα (34' πλασέ, 62' πεν.). Με αυτό τον τρόπο οι νικητές συνέχισαν ορισμένες εντυπωσιακές παραδόσεις. Μόνο μία φορά ηττήθηκε εκλέκτορας τους στα 17 ματς που κάποιος έκανε ντεμπούτο, ενώ το Βέλγιο δεν έχει νικήσει ποτέ τους Ισπανούς εδώ και 36 χρόνια (σ.σ.: βέβαια τους απέκλεισε στο Μουντιάλ του 1986). Τραυματίας αποχώρησε νωρίς ο Αλβαρο Μοράτα, που έχει κάποιο πρόβλημα στο γόνατο.

Με... φόρα από τη Γαλλία η Πορτογαλία!
Χαλαρά η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, διέλυσε 5-0 το Γιβραλτάρ στο πρώτο της φιλικό έπειτα το θρίαμβο στα γήπεδα της Γαλλίας. Η Πορτογαλία ήταν εξαιρετική, είχε τον Νάνι σε μεγάλη βραδιά και πήρε μια εύκολη νίκη πριν την πρεμιέρα των προκριματικών με την Ελβετία (εκτός έδρας). Χωρίς όρεξη στο α’ μέρος οι Ιβηρες, άνοιξαν το σκορ στο 27' με τον Νάνι από πάσα του Αλβες. Στο 55' ο παίκτης της Βαλένθια πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 73' ο Αντρέ Σίλβα μοίρασε στον Κανσελο που πέτυχε το 3-0. Ο Μπερνάρντο Σίλβα σημείωσε το 4-0 και τρία λεπτά αργότερα ήρθε το πέμπτο γκολ από τον Πέπε! Ο Νάνι στο 85' θα μπορούσε να πετύχει χατ τρικ, αλλά το σουτ πέρασε μόλις άουτ... Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Αντρέ Γκόμες. Θυμίζουμε, πως το βράδυ της Τρίτης το Γιβραλτάρ θα υποδεχθεί την Εθνική μας στο Estádio Do Algarve στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2018!

 

Τελευταία Νέα