Τσουκαλάς στο gazzetta.gr: «Ετοιμοι όποτε και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΤΟ GAZZETTA

Τσουκαλάς στο gazzetta.gr: «Ετοιμοι όποτε και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Τσουκαλάς στο gazzetta.gr: «Ετοιμοι όποτε και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Ο Σταύρος Τσουκαλάς μίλησε στο gazzetta.gr, τονίζοντας ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα είναι έτοιμος όποτε και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Στο τελευταίο του φιλικό, ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στο 7ο φιλικό που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην καλοκαιρινή του προετοιμασία, παραμένοντας αήττητος.

Οι Αρκάδες δείχνουν να έχουν αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό τα «θέλω» του Μάκη Χάβου κι ο Σταύρος Τσουκαλάς ξεκαθαρίζει μέσω του gazzetta.gr πως όποτε και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η ομάδα του θα είναι έτοιμη.

Η ομάδα παραμένει αήττητη έστω και σε φιλικά. Πόσο σημαντικό είναι αυτό ενόψει του πρωταθλήματος - όταν αυτό ξεκινήσει;

«Το σημαντικό είναι μέσα από το παιχνίδι να παίρνουμε τα απαιτούμενα τακτικά θέματα και σε ό,τι έχει να κάνει με τις δυνάμεις να κερδίζει ο καθένας τον ρυθμό που πρέπει. Από την άλλη σίγουρα είναι σημαντικό να νικάμε, γιατί έτσι έρχεται κι η νοοτροπία νικητή στην ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό επίσης». 

Πέρα από τις νίκες, η ομάδα- αν και νέα - δείχνει να έχει δέσει.

«Οι προετοιμασίες γι αυτό το λόγο γίνονται. Είμαστε μια νέα ομάδα, με καινούργιους παίκτες αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο φαίνεται ότι έχουμε δεθεί μιας κι ο καθένας μας προσπαθεί να αφομοιώσει αυτά που θέλει ο προπονητής. Γι αυτό γίνεται εξάλλου η προετοιμασία κι οι προπονήσεις. Νομίζω πως σε μεγάλο ποσοστό καταφέρνουμε να βγάζουμε στο γήπεδο αυτά που θέλουμε».

Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα σας έχει επηρεάσει και πνευματικά;

«Σίγουρα και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς αλλά σε όλες τις ομάδες. Ο σχεδιασμός που γίνεται στην προετοιμασία είναι βάσει του πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ήταν να ξεκινήσει 20-21 Αυγούστου, τώρα μας πάει πίσω 20 μέρες και βλέπουμε γιατί ακόμη όλα είναι στον... αέρα. Όλο αυτό μας έχει πάει ένα βήμα πίσω, αλλά η δουλειά του προπονητικού τιμ είναι εξαιρετική και βαδίζουμε όντας σε καλό δρόμο, κάτι που έχουμε δείξει και στα φιλικά».

Βλέπουμε ότι ο Αστέρας στα φιλικά που έχει δώσει, ξεκινά πολύ καλά στο πρώτο μέρος,  σπάνια δέχεται φάσεις. Ίσως σας λείπει η διάρκεια;

«Νομίζω πως το να ξεκινάς καλά στα παιχνίδια είναι και το πιο σημαντικό και εμείς σε όλα τα ματς σχεδόν ήμασταν μπροστά στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο. Αν θα έπρεπε να σκεφτώ κάτι αρνητικό, αυτό είναι ότι θα πρέπει να φτιάξουμε και να είμαστε καλοί σ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σ' αυτό βέβαια, ίσως να επηρεάζουν κι οι πολλές αλλαγές που "σπάνε" τον ρυθμό των δύο ομάδων. Από την άλλη,  όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχεις τόσο καλύτερα είναι. Ο Αστέρας δουλεύει για να ξεκινά καλά στα ματς, το θέμα είναι να βρούμε τον ρυθμό και τη διάρκεια. Είμαστε όμως σε καλό δρόμο».

Αν το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει, όπως και είχε προγραμματιστεί,  η ομάδα θα ήταν έτοιμη;

«'Ετσι φαίνεται γιατί και στα φιλικά αυτή την εικόνα βγάζουμε. Νομίζω πως όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα είμαστε έτοιμοι γιατί οι παίκτες υπηρετούν αυτά που ζητά το προπονητικό τιμ».

Best of internet