H Ελλάδα του βολέματος, η Ελλάδα της ΕΠΟ!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
H Ελλάδα του βολέματος, η Ελλάδα της ΕΠΟ!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για την αμαρτωλή ΕΠΟ και την απέλπιδα προσπάθεια της να γαντζωθεί στη θέση της, εκφράζοντας την Ελλάδα που αντιστέκεται σε κάθε αλλαγή, επειδή απλούστατα καλοπερνά!

Τέτοιο… φτύσιμο στη μούρη της ΕΠΟ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ηρθε στην Ελλάδα ο Κύπριος Κουτσοκούμνης και άδειασε παντελώς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, καταρρίπτοντας το πάγιο επιχείρημα της, περί αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου! Ο ίδιος ο εκπρόσωπος τηw FIFA και της UEFA τόνισε για πρώτη φορά ότι «οι νόμοι είναι πάνω από το καταστατικό», γκρεμίζοντας όσα έλεγε και πίστευε ο Γκιρτζίκης και η παρέα του, επειδή τους βόλευε να χρησιμοποιούν!

Τέτοια άδειασμα δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας καθώς ως τώρα είναι πάμπολλα τα παραδείγματα στα οποία η FIFA «άδειαζε» χώρες και κυβερνήσεις, προκειμένου να υπερασπιστεί την οικεία ομοσπονδία της. Ομολογώ ότι δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο ο Βασίλης Σαμπράκος εδώ στο gazzetta.gr που μιλά για ξεκάθαρη ψήφο της FIFA στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ.

Φυσικά και είναι ξεκάθαρη ψήφος, απλώς δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει τις πελατειακές σχέσεις της ΕΠΟ με τις τοπικές Ενώσεις που σε τελική ανάλυση ψηφίζουν και βγάζουν τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Αλλωστε μία μέρα νωρίτερα ο ίδιος ο Γκιρτζίκης είχε δηλώσει ξεκάθαρα με περισσή θρασύτητα, ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος εκτός αν του το…απαγορέψει ο Κοντονής, αποφεύγοντας φυσικά να αναφερθεί στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις. Και το είχε αναφέρει σε εκδήλωση… βράβευσης του από την Ενωση Λακωνίας! Ναι, κάποιοι τον βράβευσαν…

Εχω διαβάσει αμέτρητα σχόλια αναγνωστών στο gazzetta.gr που αναρωτιούνται γιατί δεν παραιτείται ή γιατί δεν φεύγει από τη θέση του. Η απάντηση είναι πανεύκολη και δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες: ποιος θα ήξερε τώρα τον Γκιρτζίκη εάν δεν ήταν στην ΕΠΟ; Τι θα έκανε στη ζωή του εάν δεν εκλεγόταν στο ποδόσφαιρο; Αν θα φύγει ο Γκιρτζίκης από την ΕΠΟ, τι άλλο θα κάνει στη ζωή του;

Είναι προφανές λοιπόν ότι όλη του η ύπαρξη στηρίζεται στο ποδόσφαιρο! Χωρίς αυτό, δεν θα τον ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας (για να χρησιμοποιήσω μία παλιά φράση του Κατσιφάρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου).

Οσον αφορά λέξεις όπως… τσίπα, ευαισθησία και άλλες σχετικά, δεν τις μάθαιναν στο σχολείο του Γκιρτζίκη. Εκεί έμαθε το «εμείς να περνάμε καλά και όλα τα άλλα…»!

Αλλωστε δεν είναι ο μοναδικός. Υπάρχουν πολλοί, να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες, που αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια αλλαγής ή εκσυγχρονισμού της χώρας. Κοιτάτε δίπλα σας, μετά από έξι χρόνια κρίσης, όλα αλλάζουν, αλλά όλα τα ίδια μένουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος