Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-1 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-1 (vid)

bet365

Οι λεπτομέρειες κάνουν συνήθως τη διαφορά σε τέτοια παιχνίδια, όμως, οι Λίβερπουλ και Τότεναμ ίσως να μην έκαναν όσα πραγματικά θα μπορούσαν για να πάρουν όλους τους βαθμούς, με αποτέλεσμα να μείνουν στο 1-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Ο τρόπος που μπορεί να βγει η Λίβερπουλ στην επίθεση, με ταχύτητα, με τον Μανέ ν' αποτελεί μονίμως έναν... διαολεμένο αντίπαλο για κάθε αμυντικό και με την αποτελεσματικότητα και στις τρεις γραμμές, όπως παρουσιάστηκε αυτό στο ματς με την Τότεναμ, κάνουν τη διαφορά. Οι «κόκκινοι» δικαίως είχαν το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μίλνερ στο 43', σε φάση όπου ο Λαμέλα άθελά του «βρήκε» τον Φιρμίνο πάνω στον βηματισμό, ο Βραζιλιάνος μπερδεύτηκε, έπεσε και κάπως έτσι η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα. Τα «σπιρούνια», όσο κι αν προσπάθησαν εξ αρχής να πιέσουν, είχαν πάλι «εκτός» παιχνιδιού παίκτες όπως οι Έρικσεν, Κέιν και Λαμέλα και μάλιστα, έκλεισαν το πρώτο μέρος δίχως προσπάθεια στην εστία του Μινιολέ! Η απόκρουση του Βορμ στο 5ο λεπτό, όταν ο Κουτίνιο έπρεπε απλά να ... φυσήξει τη μπάλα στα δίχτυα του, θα μείνει στο μυαλό όλων, με τον Ολλανδό πορτιέρο να κρατάει όσο δύναται περισσότερο το «μηδέν», αλλά να μην τα καταφέρνει στο πέναλτι...

Σαφής ήταν η πρόθεση της Λίβερπουλ με την έναρξη του δεύτερου μέρους να μην ηρεμήσει το παιχνίδι με το προβάδισμα, αλλά να ψάξει κι ένα δεύτερο γκολ για μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα μπορούσε να το έχει πετύχει στο 52' όταν η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι από κεφαλιά του Μάτιπ, θα μπορούσε να το έχει πετύχει και στο 54' όταν ο Μανέ σκόραρε από γύρισμα του Λαλάνα, όμως ο επόπτης φαίνεται να είδε τα... χιλιοστά που ο Άγγλος ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε τη μπάλα, για να παραμείνει η διαφορά του ενός γκολ. Η Τότεναμ έπρεπε να κάνει κάτι, για να πάρει τα πάνω της και να ξυπνήσει και τον κόσμο της. Αυτό το κάτι έγινε στο 62' στην πρώτη εξαιρετική στιγμή της ομάδας στο ματς, με τον Έρικσεν να πλασάρει ψηλά από γύρισμα του Ντάιερ στην περιοχή, ενώ στο 64' ο Μινιολέ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ στην κλειστή του γωνία! Αυτό που έψαχναν τα «σπιρούνια» το βρήκαν στο 72' με τον Ρόους που ακολουθούσε από αριστερά τη φάση κι έπειτα από μια ... πολύ τυχερή ανάποδη κεφαλιά του Λαμέλα, ευνοήθηκε για να γράψει το 1-1 με σουτ από κοντινή απόσταση! Σε σχέση με τον τρόπο που προσπαθούσαν ν' αποδώσουν μέσα στο γήπεδο οι παίκτες του Ποκετίνο, με τις αλλαγές σε σύστημα και πρόσωπα να «πιάνουν», όσα προσπάθησε ο Κλοπ με τους Οριγκί και Στάριτζ (η δεύτερη αλλαγή στο 88'!), δεν βοήθησαν και το σκορ δεν άλλαξε για καμία από τις δύο πλευρές.

Тоттенхэм Хотспур - Ливерпуль 1-1 (27 августа 2016 г, Чемпионат Англии) от Независимый спорт на Rutube.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Βορμ, Γουόκερ (28' Γιάνσεν), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόους, Ντάιερ, Γουανιάμα, Λαμέλα, Άλι, Έρικσεν (90' + 3' Ονόμα), Κέιν (83' Ονόμα)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Λαλάνα (90' + 4' Στιούαρτ), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (88' Στάριτζ), Φιρμίνο, Κουτίνιο (69' Οριγκί)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα