Γι' αυτό «βαφτίστηκε» Βάρντι της Άρσεναλ ο Λούκας

Κώστας Ζάλιαρης
Γι' αυτό «βαφτίστηκε» Βάρντι της Άρσεναλ ο Λούκας

bet365

Η απόκτηση του Λούκας Πέρεθ κάνει τον Αρσέν Βενγκέρ να ξεχνάει πλέον τον αστέρα της Λέστερ, αφού, οι αριθμοί του Ισπανού φορ, είναι τέτοιοι που τον... «βαφτίζουν» Βάρντι της Άρσεναλ!

Οι «κανονιέρηδες», με την άμμο στην κλεψύδρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου να έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της, διαθέτει περισσότερα από 60 εκατ.ευρώ για να κάνει δικούς της, τους Λούκας Πέρεθ και Σκόντραν Μουστάφι, από τις Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Βαλένθια αντίστοιχα.

Ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισε να διαθέσει τα 20 εκατομμύρια στην περίπτωση του πρώην επιθετικού του ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε τρομερή σεζόν πέρυσι στη La Liga και με τα 17 γκολ που πέτυχε, μπήκε στο «μάτι» πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, εκ των οποίων και της Λέστερ!

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στην Sportingbet!

Οι «αλεπούδες» κράτησαν τον Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος φαινόταν μέχρι και λίγο πριν από το Euro 2016 να έχει αποφασίσει να μετακομίσει στο «Έμιρεϊτς», εκεί όμως θα βρίσκεται πλέον ο Λούκας Πέρεθ με στόχο να βγάλει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του και ν' αποδείξει στους οπαδούς της ομάδας ότι η αρχική τους εκτίμηση ήταν λανθασμένη και πως μπορεί να δώσει τα γκολ που θα βοηθήσουν τον σύλλογο στη νέα προσπάθεια που κάνει στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Πρώτα απ' όλα, τα γκολ που έχει πετύχει τη σεζόν 2015-2016, δεν τα πέτυχε κανείς από τους παίκτες της Άρσεναλ οι οποίοι επωμίζονται την ευθύνη του σκοραρίσματος!

Τα 17 τέρματα του Λούκας, ήταν περισσότερα από τα 16 του Ολιβιέ Ζιρού, τα μόλις 5 του Θίο Γουόλκοτ, τα 13 του Αλέξις Σάντσες και τα 4 του Ντάνι Γουέλμπεκ που όμως αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και είχε δύσκολη χρονιά.

ΠαίκτηςΛεπτά αγώνα ανά γκολΠοσοστό αποτελεσματικότητας
Λούκας Πέρεθ18520%
Ολιβιέ Ζιρού151.515,8%
Θίο Γουόλκοτ274.811,1%
Αλέξις Σάντσες188.1512,2%
Ντάνι Γουέλμπεκ144.520%

Σε σχέση με τον Τζέιμι Βάρντι, ο Πέρεθ μπορεί να μέτρησε 7 γκολ λιγότερα, όμως είχε περισσότερες ασίστ και τον ίδιο αριθμό αγώνων και παρουσιών στο αρχικό σχήμα της «Ντέπορ» την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο Λούκας, από τον Αύγουστο του 2015, είχε μεγαλύτερη συμμετοχή στα γκολ της ομάδας από την Κορούνια, από κάθε άλλο Ισπανό ποδοσφαιριστή στη La Liga, φτάνοντας συνολικά στα 27 τέρματα όπου έπαιξε το ρόλο του, είτε στέλνοντας ο ίδιος τη μπάλα στα δίχτυα, είτε με ασίστ, είτε με συμβολή σε φάσεις που κατέληξαν σε σκοράρισμα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα