Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού (vds)

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού (vds)

Νίκος Αθανασίου
Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού (vds)

bet365

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Άγιαξ, την Σταντάρ Λιέγης και την Θέλτα που θα βρει στον δρόμο του ο Παναθηναϊκός στον έβδομο όμιλο του Europa League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ... ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΜΙΛΟ

ΑΓΙΑΞ: ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Εδρα: Amsterdam Arena (53,502)

Έτος Ίδρυσης: 1900

Τίτλοι: 33 Πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα, 4 Champions League, 1 Κυπελλούχων, 1 UEFA, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Διηπειρωτικά

Επιστροφή στην Ελλάδα για τον Άγιαξ, καθώς οι Ολλανδοί επιστρέφουν μετά τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και απέκλεισαν τον «δικέφαλο»(1-1 στο Άμστερνταμ, 1-2 στην Τούμπα) αλλά στην συνέχεια έμειναν εκτός ομίλων με συντριβή από την Ροστόφ!
Από κει και πέρα μια νέα εποχή έχει ξημερώσει στον Αίαντα, αφού έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας, ο Φρανκ Ντε Μπουρ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το περσινό στραπάτσο, όταν ο Αγιαξ έχασε τον τίτλο στην τελευταία στροφή από την αδιάφορη Ντε Γκράφσααπ. Τα κλειδιά πήγαν στον 52χρονο Ολλανδό, Πέτερ Μποσζ, ο οποίος εντυπωσίασε με τη Χέρενφεν και άφησε στα κρύα του λουτρού τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για χάρη του Αγιαξ!

Σίγουρα ο Άγιαξ έχει χάσει μεγάλη από την δύναμή του, καθώς αυτό το καλοκαίρι έχασε τον βασικό του επιθετικό Μίλικ και τον βασικό του πορτιέρο, Σίλεσεν! Γεγονός που αντικατροπτίστηκε στον αποκλεισμό από την Ροστόφ και τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται στην 8η θέση με 4 πόντους.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μετά την πώληση του Αρκάντιους Μίλικ στην Νάπολι αναμφισβήτητα το μεγάλο αστέρι του Άγιαξ είναι ο αρχηγός του Ντάβι Κλάασεν. Ο διεθνής Ολλανδός μέσος αποτελεί το Α και το Ω της μεσαίας γραμμής του «Αίαντα», είναι αρκετά ποιοτικός με την μπάλα στα πόδια και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από κάθε αντίπαλη ομάδα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο 42χρονος Πέτερ Μποσζ, τα πήγε περίφημα με τη Χέρενφεν, πήρε κίνητρα και πήγε στο Ισραήλ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ωστόσο, η πρόταση από τον Αγιαξ ήταν το... όνειρό του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην πατρίδα του! Η τεχνική ηγεσία άλλαξε όχι όμως και το σύστημα με τον Μποσζ να συνεχίζει με 4-3-3! Στην καριέρα του έχει ποσοστό 39,3 % νίκες, 22,4 % ισοπαλίες, 38,3 % ήττες!

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Πορτιέρο: Κρούλ, Ονάνα, Μπερ

Αμυντικοί: Τετέ, Βέλτμαν, Ρίντεβλαντ, Σάντσεθ, Βέστερμαν, Βίργεβερ, Ντικς

Μέσοι: Μπαζέρ, Σινκράβεν, Κλάασεν, Ντε Γιονγκ, Γκουντέλι, Φαν ντε Μπικ, Νούρι, Σερέρο, Ντε Λάιτ

Επιθετικοί: Ελ Γκάζι, Τραορέ, Γιούνες, Τσέρνι, Σόνε, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ(4-3-3): Κρουλ, Τετέ, Βέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Βίργκεβερ, Μπαζόερ, Κλάασεν, Γκουντέλι, Γιούνες, Ελ Γκάζι, Τραορέ.


ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ Η ΣΤΑΝΤΑΡ

Έτος ίδρυσης: 1898

Τίτλοι: 10 Πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα

Γήπεδο: Stade Maurice Dufrasne (30.023)

Φέτος, η Σταντάρ Λιέγης προκρίθηκε κατευθείαν στους ομίλους, καθώς κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου. Πριν από δύο χρόνια όμως, είχε συναντήσει ξανά τον Παναθηναϊκό στην 3η φάση των προκριματικών του Champions League.
Στο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στο Βέλγιο, οι «πράσινοι» είχαν πάρει μία άνετη ισοπαλία με 0-0, όμως στην ρεβάνς της κατάμεστης Λεωφόρου, είχαν γνωρίσει την ήττα με 2-1, αν και είχαν προηγηθεί στο 17ο λεπτό με το αουτογκόλ του Αρσελάναγκιτς. Το γκολ του Εμπομπό στο 36' και του Εμποκού στο 42' όμως, έδωσαν την πρόκριση στους φιλοξενούμενους.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση του πρωταθλήματος μετά από τις τέσσερις πρώτες στροφές. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα ο απολογισμός...

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ένας παλιός μας γνώριμος θεωρείται ως το αστέρι της ομάδας. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος μετακόμισε στην Λιέγη πέρυσι το καλοκαίρι ως δανεικός, αλλά τα 5 γκολ και οι 10 ασίστ του σε 23 συμμετοχές, ανάγκασαν την διοίκηση της διοίκηση της ομάδας να πληρώσει 1,3 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό για να αποκτήσει τα αποκλειστικά του δικαιώματα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στον πάγκο της Σταντάρ κάθεται ο Γιανίκ Φερέρα, ο οποίος είναι μόλις 35 ετών και ήδη μετράει 12 χρόνια ως προπονητής. Στην Λιέγη είναι από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, έχοντας προπονήσει τις ακαδημίες της Άντερλεχτ, την Γάνδη και την Αλ Σαμπάμπ ως βοηθός, ενώ στη συνέχεια αναβαθμίστηκε στην Σαρλερουά, πριν πάει στην Σιντ Τρούιτεν.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Πορτιέρο: Γουλιέμ Χούμπερτ, Ζαν Φρανσουά Ζιλέ, Σεν Βιτς

Αμυντικοί: Αλεξάντερ Σολτζ, Μίλος Κοσάνοβιτς, Κορεντίν Φιόρε, Ντίνο Αρσάλατζικ, Ολιβιέ Σιμό, Ντάρβιν Αντράντε, Αχράφ Αχάουι, Ρεζινάλ Γκορό, Κόλινς Φάι, Αίρτον Μποκό.

Μέσοι: Ιμπραχίμα Σισέ, Αλπασλάν Ουζτούρκ, Εγιονγκ Ενό, Μπιράμα Τουρέ, Κοντσταντίνος Λαΐφης, Ανμτριέν Τρέμπελ, Ροτσίνα, Φαρούκ Μίγια, Φαντέλ Γκοπμπιτάκα, Τζερόμ Νέομ, Ματιέ Ντοσεβί, Ζαν Λουκ Ντομπέ, Ισάακ Μπενζά , Ζόναθαν Λίγκαρ.

Επιθετικοί: Ούτγκο Τσούρες, Γιόχαν Οκίτα, Αντμίλσον Ζούνιορ, Μπένι Μπαντιμπαγκά, Μπενίτο Ράμαν, Μοχάμεντ Γιαταρά, Ρενό Εμόντ, Μπένζαμιν Τέτεχ, Μπομπό, Ράιαν Μαέ

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Ζιλέ, Γκορό, Σολτζ, Λαΐφις, Φλορέ, Ενό, Σισέ, Τρέμπελ, Ντοσεβί, Ενμίλσον, Ραμάν.

ΘΕΛΤΑ: Η ΠΕΡΥΣΙΝΗ... ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ PRIMERA

Έδρα: Μπαλαϊδος (29.000)

Έτος ίδρυσης: 1923

Τίτλοι: Ιντερτότο(2000),

Η ευχάριστη έκπληξη της περυσινής Primera, η Θέλτα, ήταν η αντίπαλος που «πήρε» ο Παναθηναϊκός από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Η ισπανική ομάδα κατέκτησε την 6η θέση παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόσωπο, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, βγάζοντας γούστα πάνω στο χορτάρι! Δεν διαθέτει ιδιαίτερη παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ωστόσο, πρόκειται για πολύ αξιόλογο αντίπαλο.

Σε σχέση με πέρυσι αποδυναμώθηκε με την πώληση του Νολίτο στην Σίτι, με τον Ισπανό επιθετικό να αποτελεί σημείο αναφοράς στην τρελή της πορεία μέχρι την απευθείας έξοδο στην Ευρώπη και το Europa League.

Έχει μόλις ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια της, αυτό για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου ηττήθηκε εντός έδρας από την Λεγανιές με 1-0!

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μετά την φυγή του Νολίτο, ο έτερος... κανονιέρης της Θέλτα αποτελεί το αστέρι του συλλόγου. Ο λόγος για τον Ιάγκο Άσπας, τον Ισπανό σέντερ φορ, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Λίβερπουλ και την Σεβίλλη. Ολοκλήρωσε την περυσινή χρονιά με 14 τέρματα στην Πριμέρα και βρήκε ξανά τον καλό του ευατό, στην ομάδα που αναδείχθηκε!

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Εντουάρντο Μπερίσο διανύει την τρίτη του χρονιά στον πάγκο του συλλόγου και είναι ο άνθρωπος που άλλαξε το αγωνιστικό στάτους της Θέλτα με την παρουσία του. Ο Αργεντινός τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός στην Εθνική Χιλής, συνέχισε στην Εστουδιάντες και έπειτα στην Ο'Χίγκινς. Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε ως προπονητής στην ομάδα που αγωνίστηκε για πέντε χρόνια(2001-2005) και κατέγραψε 101 συμμετοχές και 4 γκολ. Επιθετική η φιλοσοφία του, κάτι που έχει περάσει στην Θέλτα από την πρώτη στιγμή...

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Πορτιέρο: Αλβάρεζ, Μπλάνκο, Βιγιάρ

Αμυντικοί: Μάλο, Φόντας, Κάστρο, Σέρχι Γκόμεζ, Πλάνας, Καμπράλ, Κόστας, Ρονκάγλια

Μέσοι: Ντίαζ, Ραντόγια, Χερνάντεζ, Ορελάνα, Βας, Ντράζιτς, Σένε, Λέμος, Σίστο

Επιθετικοί: Μπονκοντά, Άσπας, Γκουιντέτι, Μποβί, Ιγκλέσιας, Ναράνχο

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ(4-2-3-1): Αλβάρεζ, Ρονκάγλια, Γκόμεζ, Μάλο, Κάστρο, Μπονκοντά, Ορελάνα, Σίστο, Άσπας, Ντίας, Βας

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα