Ένα μετράει: για 6η σερί σεζόν σε όμιλο στην Ευρώπη

Ένα μετράει: για 6η σερί σεζόν σε όμιλο στην Ευρώπη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει από τη δική του σκοπιά μέσα από το blog του στο gazzetta την πρόκριση του Ολυμπιακού.

Πέφτει κράξιμο στον Ολυμπιακό. Χοντρό κράξιμο.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη. Και θα παίζει Ευρώπη έως και το Δεκέμβριο για 6η συνεχόμενη χρονιά, έστω κι αν αυτή τη φορά είναι σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ κι όχι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα τα άλλα έχουν δευτερεύουσα και τριτεύουσα σημασία. Ουδείς θα ασχολείται μετά από λίγες ημέρες με την εμφάνιση στη ρεβάνς κόντρα στην Αρόουκα. Η πρόκριση μετράει. Το πρόβλημα θα ήταν αν δεν περνούσε ο Ολυμπιακός κι έκανε παρέα με την…ΑΕΚ. Για σκεφθείτε πόσο…όμορφα θα ένιωθαν σήμερα οι Ολυμπιακοί αν στην κλήρωση της ΟΥΕΦΑ ήταν ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ οι μόνες ελληνικές ομάδες…Και πόσο…ωραία θα ένιωθαν κάθε δεύτερη Πέμπτη μέχρι το Δεκέμβρη να έβλεπαν στην τηλεόραση ΠΑΟ και ΠΑΟΚ…

Εγώ είχα πει ότι θα ήμουν ευτυχής αν ο Ολυμπιακός περνούσε ακόμη και στα πέναλτι! Οπότε ευτυχής είμαι και τώρα που πέρασε στην παράταση, τη Νο 5 στη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Δεν με ενοχλεί η εμφάνιση του Ολυμπιακού; Ασφαλώς και δεν μου άρεσε. Αλλά μιλάμε για μία ομάδα που είχε τρεις προπονητές μέσα στο καλοκαίρι (!!!), χωρίς να έχει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στα πόδια της αντιμετώπισε ένα καλό αντίπαλο από την Πορτογαλία, είχε να παίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι κατακαλόκαιρο έξι ολόκληρα χρόνια και είχε τόσα αγωνιστικά προβλήματα κι απουσίες, ώστε να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει στα δύο παιχνίδια τους Ανδρούτσο, Ρέτσο και Μανθάτη…

Υπό τις συνθήκες αυτές, η πρόκριση είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό. Κι ας κράζουν όλοι. Ας περνούσε έτσι και τη Χάποελ Μπερ Σεβά ο Ολυμπιακός κι ας έκραζαν όλοι, κόσμος, εφημερίδες, σάϊτ! Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν και οι δύο μάχες. Με τους Ισραηλινούς πήγαν από εκεί, με τους Πορτογάλους ήρθαν από εδώ. Τα αποτελέσματα μετράνε. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

Ο Ολυμπιακός προέρχονταν από έξι διαδοχικούς αποκλεισμούς σε νοκ άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια! Από Χάποελ, Άντερλεχτ, Ντνίπρο, Γιουνάϊτεντ, Λεβάντε, Μέταλιστ! Αποκλεισμοί που αναπόφευκτα δημιούργησαν θέμα στην ψυχολογία του συλλόγου. Όταν συνεχώς έχεις αποτυχία σε ένα κομμάτι, χαλιέται κι η ψυχολογία σου κι όλα τα βλέπεις βουνό. Για τον Ολυμπιακό λοιπόν που επί τέσσερα σερί χρόνια είχε μόνο αποκλεισμούς στα νοκ άουτ, ναι, είναι μεγάλη επιτυχία που πέρασε! Και μάλιστα αντίπαλο από την Πορτογαλία, πρωτάθλημα Νο 6 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Ας μιλάμε για τον Ολυμπιακό που έπαιζε πέντε σερί χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εντελώς άλλο οι όμιλοι, εντελώς άλλο τα νοκ άουτ.

Ποια Αρόουκα, λέτε; Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα εμείς ως ποδοσφαιρική Ελλάδα να λέμε ποιά Αρόουκα και ποια Χάποελ! Αυτό λέω εγώ, που προσπάθησα όλες τις προηγούμενες ημέρες να δώσω στους φίλους του Ολυμπιακού την πραγματικότητα της ρεβάνς, γιατί ήξερα την κατάσταση του Ολυμπιακού κι είχα λάβει υπόψιν μου όλα τα δεδομένα που ανέφερα πιο πάνω. Και ποια ήταν η πραγματικότητα, την είδατε. Όπως ακριβώς την είχα περιγράψει, μία πάρα πολύ δύσκολη ρεβάνς, με τον Ολυμπιακό να φτύνει αίμα…

Από εκεί και πέρα, ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα είναι ορατό και από τον πλέον αδαή. Ας τα λύσουν, όπως πρέπει, διοίκηση, προπονητής και παίκτες. Αυτό είναι άλλο θέμα, όμως. Κι άλλο θέμα είναι η πρόκριση.

Παρεμπιπτόντως, φαντάζομαι ότι έγινε αντιληπτό και γιατί χθες είχα προβάλλει το δημοσίευμα από τη Γερμανία για τον Ελιουνούσι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.