Η Άστρα που πάει κόντρα στα... στραβά κι ανάποδα!

Η Άστρα που πάει κόντρα στα... στραβά κι ανάποδα!

Κώστας Ζάλιαρης
Η Άστρα που πάει κόντρα στα... στραβά κι ανάποδα!

bet365

Όταν όλα στραβώνουν, αν μπορείς, πας κόντρα στο ρεύμα. Κάτι τέτοιο κάνει και η Άστρα Γκιουργκίου. Το gazzetta.gr αφιερώνει χώρο στη ρουμανική ομάδα που έγινε αιτία να ντροπιαστεί η Γουέστ Χαμ και μάλιστα για δεύτερη διαδοχική σεζόν!

Αν δηλώνετε οπαδός της Γουέστ Χαμ, όσα θα διαβάσετε σε αυτό το κείμενο θα σας κάνουν να νιώσετε ντροπή για την ομάδα σας που «κατάφερε» ν' αποκλειστεί δύο διαδοχικές χρονιές από την Άστρα Γκιούργκιου στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Και ναι, αυτά τα έχει το ποδόσφαιρο, αλλά σε μια τέτοια κόντρα, με τα «σφυριά» ν' αποτελούν ομάδα που μάχεται για τις ευρωπαϊκές θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ, να κοντράρει τα αγγλικά «μεγαθήρια» και να την... πατάει δις από τον ίδιο αντίπαλο που κάθε χρόνο είναι και χειρότερος, ε τότε πάει πολύ.

Γιατί η Άστρα Γκιούργκιου, δείχνει να μην έχει στον ήλιο μοίρα, αλλά δείχνει να έχει και πολύ θάρρος, ποδοσφαιρικό θράσος και τσαμπουκά για να τα βγάλει πέρα και να δώσει το «παρών» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο» για τα γκρουπ, έπειτα από δύο χρόνια.

Μια ομάδα που δεν αγωνίζεται καν στον τόπο της, αφού από το 2012 έχει αναγκαστεί να φύγει από την πόλη Ploiesti και να μετακομίσει στην Γκιούργκιου, στις όχθες του Δούναβη, μια ομάδα που συνεχώς πουλάει να εξοικονομήσει χρήματα, με έναν πρόεδρο στη φυλακή για διαφθορά, δίχως κόσμο να τη στηρίξει και με 15 διαφορετικούς προπονητές τα τελευταία πέντε χρόνια! Και ο τελευταίος εξ αυτών, ο Μάριους Σουμούντιτσα, δεν μπορεί να βρίσκεται στον πάγκο γιατί είναι τιμωρημένος από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρουμανίας για παράνομο στοιχηματισμό!

Ναι, καλά καταλάβατε... Η Άστρα έχει πρόβλημα σταθερότητας. Μείζον!

Όλα αυτά, όμως, πάνε ... περίπατο όταν οι ποδοσφαιριστές της μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Κακά τα ψέμματα, η ποιότητα μετράει και κάνει τη διαφορά, οι παίκτες της δεν μπορούν να κοντράρουν αυτούς με τους παχυλούς μισθούς και τη λάμψη (βλέπε... Γουέστ Χαμ), αλλά ξέρουν ότι μπορούν να τα δώσουν όλα κι όταν ακούσουν το σφύριγμα της λήξης, να έχουν καθαρή τη συνείδησή τους για τον ιδρώτα που αφήνουν στη φανέλα...

Ο πρόεδρος της Άστρα, Ιοάν Νικουλάε, ο άνθρωπος που σύμφωνα με το Forbes έχει τη μεγαλύτερη περιουσία στη Ρουμανία (υπολογίζεται στα 1 δις δολάρια), έχει οδηγηθεί στη φυλακή από το καλοκαίρι του 2015, με την ποινή του να διαρκεί δύο χρόνια και έξι μήνες, έχοντας καταδικαστεί για διαφθορά και παράνομο χρηματισμό αναφορικά με την πολιτική σκηνή της χώρας του, πίσω στο 2009, προκειμένου να έχει επιρροή στην Κυβέρνηση.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, λεφτά... γιοκ στην ομάδα.

«Στο γήπεδο δεν έρχεται κανείς... Μονάχα στο παιχνίδι με τη Σέλτικ, το 2014, είχαμε κόσμο και παλμό στην εξέδρα. Γενικά σε αυτή την πόλη δεν μπορείς να παραμείνεις για περισσότερες από δύο ώρες. Δεν έχει απολύτως τίποτα για να κάνεις. Βαριέσαι από την πρώτη στιγμή» έχει δηλώσει ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, Εμάνουελ Ρόσου, για να δώσει το στίγμα της πόλης Γκιούργκιου και της... μοναχικής διαδρομής που ακολουθεί η Άστρα, πετυχαίνοντας όμως τους στόχους που θέτει με το πείσμα της και τη δύναμή της, στην οποία και στηρίζεται αποκλειστικά.

Από τις καλύτερες μεταγραφές των τελευταίων ετών, ήταν οι αμυντικοί, Χεράλδο και Ρικάρντο Άλβες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 για την ενίσχυση της άμυνας, αλλά και ο Ντανιέλ Φλορέα για την επίθεση, ωστόσο, το μεγάλο αστέρι, είναι ο αρχηγός Κονσταντίν Μπουντέσκου, που στα 26 του, θεωρείται ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά και ν' αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Της Άστρα. Γιατί για υψηλότερο επίπεδο ουδείς μπορεί να γνωρίζει.

Αυτός, πάντως, που τιμώρησε τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, ήταν ο 35χρονος μέσος, Φιλίπε Τεϊξέιρα, που κάποτε αγωνιζόταν στις Γουέστ Μπρομ και Μπάρνσλεϊ, αλλά από το 2010 βρίσκεται στη Ρουμανία, εκτός από ένα μικρό διάλειμμα, κατά το οποίο βρέθηκε στην Αλ Σάαμπ, πριν από μια τετραετία.

Ο προπονητής της, Μάριους Σουμούντιτσα, έκανε λόγο για την ευτυχέστερη μέρα της ζωής του, μετά από εκείνη της γέννησης των παιδιών του. Με τον ίδιο ν' αποκαλύπτοντας πως το μηνιαίο μπάτζετ της Άστρα ανέρχεται στα 130.000 ευρώ για μισθούς και λοιπές υποχρεώσεις, ταξίδια, διαμονές ακόμα και εντός Ρουμανίας για τα παιχνίδια κλπ., κάνει ακόμα πιο σπουδαίο το επίτευγμα του συλλόγου από την πόλη Ploiesti απέναντι στα «σφυριά».

Φέτος, στο πρωτάθλημα της Liga1, βρίσκεται στην 11η θέση, με μόλις τέσσερις βαθμούς έπειτα από πέντε αγωνιστικές, έχει δεχθεί 12 γκολ, τα πέντε εξ αυτών στο τελευταίο παιχνίδι με την Κλουζ, την περασμένη Κυριακή και παρ' όλα αυτά, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε επηρεασμένη στο Λονδίνο, αλλά έκανε και το «μπαμ»!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα