Στραματσόνι: «Η ιστορία μας επιβάλει να είμαστε στους ομίλους»

Στραματσόνι: «Η ιστορία μας επιβάλει να είμαστε στους ομίλους»

Gazzetta team
Στραματσόνι: «Η ιστορία μας επιβάλει να είμαστε στους ομίλους»

bet365

Στην σπουδαιότητα του ότι βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στάθηκε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ιταλός προπονητής μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση επί της Μπρόντμπι ανέφερε τα εξής: «Όλοι ξέρετε πόσο σημαντικό ήταν να προκριθούμε για την ομάδα, για μένα, τους παίκτες, τους οπαδούς. Η ιστορία του Παναθηναϊκού επιβάλει να είμαστε στους ομίλους. Εγώ και το επιτελείο μου δουλεύουμε σκληρά αλλά ξέρετε ότι ήρθαμε σε μια δύσκολη στιγμή στον Παναθηναϊκό. Σήμερα ήταν σημαντικό να μην χάσουμε. Αυτοί έχασαν την ισορροπία τους κάποια στιγμή, εμείς όχι. Μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή».

Για το αν βοήθησε το ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε παιχνίδια στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Στην Ευρώπη δεν θέλω να είμαι θεαματικός αλλά δύσκολα αντιμετωπίσιμος. Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε για την πρώτη θέση. Θα δείτε έναν άλλο Παναθηναϊκό και είναι σημαντικό ότι μπορούμε να αλλάζουμε το στιλ μας και αντιμετωπίζουμε το πρωτάθλημα με μεγάλο κίνητρο».

Για το αν ο Λέτο άλλαξε την εικόνα του αγώνα: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε με τον Μπεργκ και τον Ιμπάρμπο που δεν είναι κλασικός φορ αλλά. Στο δεύτερο αλλάξαμε την τακτική όχι γιατί ο Ιμπάρμπο δεν ήταν καλός απλώς ήθελα έναν διαφορετικό επιθετικό. Γιατί με τον Λέτο και τον Μπεργκ μπορούσαμε να βγάλουμε καταστάσεις δυο εναντίων δυο. Έβαλα μετά τον Λουντ γιατί ήθελα έναν παίκτη και για τα μαρκαρίσματα. Είχε την ευκαιρία να κάνει και το 2-1, είναι ένας έξυπνος παίκτης και η αλλαγή αυτή απέδωσε. Δεν έγινε όμως για να βγει κάποιος που ήταν κακός αλλά για να αλλάξω την στρατηγική μου».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα