Κροτόνε: Η Σταχτοπούτα με τις ελληνικές ρίζες

Κροτόνε: Η Σταχτοπούτα με τις ελληνικές ρίζες

Κροτόνε: Η Σταχτοπούτα με τις ελληνικές ρίζες

bet365

Μερικούς μήνες μετά το θαύμα της ανόδου, η Κροτόνε ελπίζει να μην πάθει ότι οι Κάρπι και Φροζινόνε και στην πρώτη της παρουσία στην Serie A να εξασφαλίσει την παραμονή.

Είναι ακόμα πιο εκπληκτικό αυτό που έχει κάνει η Κροτόνε αν σκεφτείς ότι πέρυσι στόχος της ήταν η παραμονή. Τη σεζόν 2014-15 κατάφερε να σωθεί μόλις για έναν βαθμό στην Serie B και πέρυσι ενώ είχε τον ίδιο στόχο τερμάτισε στην πρώτη θέση, οπότε το στόρι της είναι εντελώς παραμυθένιο. Η Σταχτοπούτα, συνδέεται και με την Ελλάδα, αφού έχει το παρατσούκλι Pitagorici, το οποίο πήρε από τον Πυθαγόρα, ο οποίος έζησε στην πόλη και άνοιξε εκεί την περίφημη σχολή του.

Ο πρόεδρος, Ραφαέλε Βράνα, έχει το κλαμπ εδώ και 25 χρόνια από τότε που βρισκόταν στην 8η κατηγορία και το ανάβασε σταδιακά. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή, Μπέπε Ουρσίνο, ο οποίος αφίχθη στον σύλλογο το 1995 και βοήθησε στην άνοδο στην Serie A.

Παρά το παραμύθι, το στόρι του καλοκαιριού δεν ήταν το ίδιο ευχάριστο για την Κροτόνε, η οποία έχασε τον προπονητή-αρχιτέκτονα της επιτυχίας, Ιβάν Τζούριτς, ο οποίος πλέον συνεχίζει στον πάγκο της Τζένοα. Allenatore πλέον είναι ο 43χρονος, Ντάβιντε Νίκολα, πρώην τεχνικός της Σιένα, με την οποία είχε 15 ματς στην Serie A τη σεζόν 2004-05.

Εκτός από τον Κροάτη allenatore, έχασε και το επιθετικό δίδυμο της περασμένης σεζόν, Αντε Μπούντιμιρ και Φεντερίκο Ρίτσι, που μαζί έβαλαν 28 γκολ. Πέρυσι ηττήθηκε σε μόλις 6 ματς στη σεζόν και ελπίζει να έχει διαφορετική τύχη από τις Κάρπι και Φροζινόνε, οι οποίες μετά την παρθενική τους άνοδο στην Serie A, επέστρεψαν άμεσα στην Serie B.

Το θαύμα της Κροτόνε

 

SERIE A Τελευταία Νέα