Oι μεταγραφές και ο Μπέργκαρος στέλνουν τον Panathinaikos στους ομίλους!

Oι μεταγραφές και ο Μπέργκαρος στέλνουν τον Panathinaikos στους ομίλους!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Oι μεταγραφές και ο Μπέργκαρος στέλνουν τον Panathinaikos στους ομίλους!

bet365

O Tάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στη νίκη 3-0 του Panathinaikos επί της Μπρόντμπι που επιστρέφει στους ομίλους του Europa League και γράφει για την προσφορά των μεταγραφών και του τεράστιου Μπεργκ σε αυτή την πορεία προς τους ομίλους.

O Panathinaikos είναι και πάλι εδώ έτοιμος να μπει στους ομίλους του Europa League. Το 3-0 επί της Μπρόντμπι, που θα μπορούσε να είναι και 6-0 μα βάση τις ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου ουσιαστικά του δίνει το εισιτήριο της πρόκρισης και βγάζει με επιτυχία την υποχρέωση του καλοκαιριού. Διότι υποχρέωση είναι φέτος για τον Παναθηναϊκό η είσοδος στους ομίλους του Europa League. Και η χθεσινή βραδιά ήταν βραδιά Παναθηναϊκή με 16.000 κόσμο να χαίρεται και να γιορτάζει στην «καυτή» Λεωφόρο την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Αν δείτε προηγούμενα blog μου είχα γράψει, ότι η Μπρόντμπι είναι μία ομάδα, που πρεσσάρει πολύ και δημιουργεί χώρους στον αντίπαλο και ότι ο αδύναμος κρίκος είναι η θέση του αριστερού μπακ. Τα είδαμε και τα δύο και ο Παναθηναϊκός με παιχνίδι υπομονής στην αρχή και με καλή τακτική από τον Στραματσόνι ανταποκρίθηκε και έφθασε σε αυτό το 3-0. Το λυσσαλέο πρέσινγκ η Μπρόντμπι το πλήρωσε , αφού έμεινε ανοιχτή η άμυνά της με αποτέλεσμα οι παίκτες της να κάνουν φάουλ(κάποια σκληρά έμειναν ατιμώρητα από τον διαιτητή του αγώνα). Με αυτό τον τρόπο το αριστερό μπακ ο Κρόνε (http://www.gazzetta.gr/football/article/962997/presarei-psila-ki-o-panathinaikos-tha-ehei-polles-eykairies) πήρε δύο κάρτες-σωστές- σε μαρκαρίσματα στον Ζέκα και τον Μέστο και όταν έμεινε με 10 η Μπρόντμπι όλα έγιναν πιο απλά. Ηρθε το 1-0 από την γκολάρα του Μπέργκ στην πάσα του Γουακάσο , το 2-0 από την σπουδαία ενέργεια και το πέναλτι που έγινε στον Ιμπάρμπο και το 3-0 –όταν οι Δανοί έπαιζαν με 9- από τον Μπέργκ μετά από πάσα-ξυραφιά του Λεντέσμα.

Η ουσία είναι, ότι οι μεταγραφές του καλοκαιριού και ο κορυφαίος φορ-μακράν του δεύτερου- που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Μάρκους Μπέργκ στέλνουν την ομάδα στους ομίλους του Europa League. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος και η διαφορά του φετινού Παναθηναϊκό από την ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι. Οι μεταγραφές.

Ο Ιμπάρμπο έβαλε το πρώτο γκολ στην Σουηδία με την ΑΙΚ και κέρδισε χθες το πέναλτι και την δίκαιη κόκκινη κάρτα(όποιος έχει αντίρρηση ας διαβάσει τους κανονισμούς της διαιτησίας με τις τροποποιήσεις , που λέει ότι όταν ο αντίπαλος δεν μπορεί να πάει στην μπάλα και ανατρέπει τον παίκτη τιμωρείται με κόκκινη).

Ο Γουακάσο έδωσε την πάσα στο δεύτερο γκολ του Μπέργκ στην Σουηδία με την ΑΙΚ και επίσης από δική του πάσα σκόραρε το 1-0 ο Μπέργκ στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Λεντέσμα σημείωσε το δεύτερο γκολ από το σημείο του πέναλτι χθες με την Μπρότνμπι και έδωσε την πάσα στο γκολ του Μπέργκ , με το οποίο έγινε το 3-0.

Ο Χουλτ χθες ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και έκανε ρήγματα από αριστερά, που είχαμε να δούμε από την εποχή του Μινχ.

Ο Μπέργκ έχει πετύχει τρία κρίσιμα γκολ στα ισάριθμα παιχνίδια μέχρι τώρα και δείχνει να είναι on fire.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει πολλά από τις μεταγραφές του και περιμένει ακόμα περισσότερα. Και χθες για πρώτη φορά φέτος ήταν σταθερός και δεν έκανε λάθη και ο Ιβανόφ ακόμα και όσο το ματς ήταν 11 εναντίον 11. Τώρα αν κάποιος θέλει να μείνει στο ότι οι αντίπαλοι έμειναν με 10 και 9 για αυτό και ο Παναθηναϊκός έφθασε σε μία τόσο εύκολη νίκη η απάντηση είναι, ότι όταν πρεσάρεις τόσο ψηλά έχεις επιπτώσεις. Η μία είναι η κούραση στην διάρκεια του αγώνα και η άλλη είναι, ότι όταν πρεσάρεις ψηλά και δεν έχεις καλούς αμυντικούς κινδυνεύεις να τους χάσεις από κάρτες, προκειμένου να ανακόψουν τον αντίπαλο. Αυτό έγινε χθες. Ακόμα, όμως και με 11 εναντίον 11 η Μπρόντμπι παρά το πρέσινγκ είχε μία ευκαιρία από στημένη φάση και κεφαλιά του Μέστο που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην προσπάθεια να διώξει.

*Ο Κοντονής για πρώτη φορά με την στάση που κρατάει τις τελευταίες ημέρες δείχνει , ότι θέλει να καθαρίσει την βρωμιά από το ποδόσφαιρο. Αν τα καταφέρει θα τον γράψει η ιστορία….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.