Η θέση της ΕΠΟ για τον ορισμό των διαιτητών

Δημήτρης Τομαράς
Η θέση της ΕΠΟ για τον ορισμό των διαιτητών

bet365

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση και σχετικά με τα όσα γράφτηκαν για τον ορισμό διαιτητών της πρεμιέρας της Super League. Τι επισημαίνει.
Αναλυτικά:
Με αφορμή όσα αναγράφονται σε ΜΜΕ για τον ορισμό των διαιτητών για την 1η αγωνιστική της Super League, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας της Ομοσπονδίας λειτουργεί στους κόλπους της η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (όπως προβλέπεται από τα Καταστατικά FIFA & UEFA), η οποία είναι αρμόδια για την οργάνωση και διοίκηση της διαιτησίας. Πρόσφατα η ΕΠΟ αποδέχτηκε τη σύσταση και λειτουργία της υπό επιτροπής ορισμού σύμφωνα με το "Ισπανικό Μοντέλο" αποκλειστικά για ορισμούς αξιωματούχους αγώνων της ανώτερης κατηγορίας SL.
Τις τελευταίες ημέρες το προτεινόμενο μέλος από την SL κ. Σαραϊδάρης, ενώ κλήθηκε από την Ομοσπονδία πολλάκις να έρθει σε επαφή και να συζητήσει με τον αναπληρωτή Πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Γκρούτση για να συναποφασίσουν το τρίτο μέλος της εν λόγω υπό επιτροπής ορισμού (επιδιαιτητή) δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας προτείνοντας είτε πρόσωπα τα οποία δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα του κανονισμού διαιτησίας, είτε πρόσωπα που έχουν είδη αρνηθεί, προσπαθώντας να οδηγήσει την διαδικασία επιλογής σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο δε κ. Γκρούτσης έχει θέση στην διάθεση του κ. Σαραϊδάρη προς επιλογήν όλους εκείνους που πληρούν τα προσόντα και συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα.
Για το λόγο αυτό μέχρι να συναποφασίσουν για το πρόσωπο επιδιαιτητή, οι ορισμοί θα γίνονται από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, διαδικασία καθόλα νόμιμη κι σύμφωνη με τους κανονισμούς. Η λειτουργία τόσο της υπο επιτροπής ορισμού αξιωματούχων αγώνων SL, όσο και της διαιτησίας στο σύνολό της, δε μπορεί και δεν πρόκειται να σταματήσει εξαιτίας κωλυσιεργίας ορισμένων προσώπων
 

Τελευταία Νέα