Μη διαπραγματεύσιμα το τσιγάρο και η πρόκριση!

Μη διαπραγματεύσιμα το τσιγάρο και η πρόκριση!

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Μη διαπραγματεύσιμα το τσιγάρο και η πρόκριση!

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος είναι στην Τιφλίδα και γράφει για την πόλη των αντιθέσεων, αλλά και για τον ΠΑΟΚ του... ευρωμονόδρομου!

Η Τιφλίδα είναι μία παραδοσιακή πόλη του πρώην σοβιετικού μπλοκ όπου οι πρώτες εικόνες φεύγοντας από το αεροδρόμιο και με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης είναι μία σειρά από εργατικές κατοικίες με πολύ μικρά διαμερίσματα όπου στοιβάζονται οικογένειες. Μία πόλη που η δυτική επιρροή είναι εμφανέστατη και σχεδόν άκομψη, αφού παραδοσιακά κτίρια έχουν μετατραπεί σε φαστφουντάδικα αμερικάνικου τύπου.

Μία πόλη όπου οι διαφορές ανάμεσα στις φτωχές και τις πλούσιες συνοικίες είναι τόσο μεγάλες που σε σοκάρουν. Στην πλούσια συνοικία πίνεις καφέ σε τιμές Αθήνας 3-3,50 ευρώ, στις φτωχές παίρνεις και ρέστα από τα 50 λεπτά που δίνεις. Και η απόσταση της μίας από την άλλη μπορεί να είναι και μικρότερη των δύο χιλιομέτρων.

Μία πόλη χτισμένη στους πρόποδες ενός λόφου, όπου ένα ποτάμι την κόβει στην μέση και που σε πείθει με την πρώτη ματιά να την περπατήσεις. Οι εικόνες προ δεκαετίας με αυτοκίνητα παλαιού τύπου στους δρόμους δεν υπάρχουν και στην καλή συνοικία που βρίσκεται το ξενοδοχείο μου ένα στα δύο αυτοκίνητα είναι πολυτελέστατα τζιπ. «Τα φέρνουν μεταχειρισμένα σε εξαιρετική κατάσταση από την Γερμανία» ήταν η εξήγηση κάποιου που ξέρει.

Στην πόλη μπορείς να βρεις τα πάντα, από τα παραδοσιακά καφέ με μικρογεύματα μέχρι μπιστρό και κυριλέ ρεστοράν. Ολες οι δυτικές συνήθειες έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς τους, ενώ είναι η πρώτη πόλη που επισκέπτομαι η οποία δεν είναι ελληνική και έχει τόσα πολλά περίπτερα που πωλούν τσιγάρα. Πρέπει να καπνίζουν όσο και εμείς, αλλά αυτοί τους κανόνες τους τηρούν. Στα καφέ δεν επιτρέπεται εντός το τσιγάρο και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο...

Οπως δεν είναι διαπραγματεύσιμη και η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ. Εδώ ΠΡΕΠΕΙ να περάσουν, δεν είναι σαν τον Αγιαξ που μπορούσαν, που ήθελαν να περάσουν. Εδώ αποκλεισμός σημαίνει θύελλα.

Το ματς έχει τεράστια σημασία για τον ΠΑΟΚ που ευτυχώς δεν υποτιμά όπως φαίνεται το Europa League. Ο Ιβιτς όταν τον ρώτησα στη συνέντευξη τύπου δεν αποδέχτηκε τον τίτλο του φαβορί και μίλησε για 50-50% πιθανότητες. Οσοι Ελληνες ήταν στην αίθουσα και τον άκουγαν τον κοιτούσαν καλά καλά. Ο Ιβιτς όμως το βιολί του, καλοί παίκτες, πολύ καλή ομάδα κ.τ.λ.π. Να αφαιρέσει λίγη από την πίεση των παικτών του προσπάθησε με τα λεγόμενά του, να δείξει ότι αυτό που έχει να κάνει ο ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο απλό.

Στο ποδόσφαιρο πλέον τίποτα δεν είναι απλό, αλλά αν ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός την πρόκριση θα την πάρει. Μία πρόκριση που την θέλει πολύ και ο Ιβάν Σαββίδης, όχι μόνο γιατί το ματς διεξάγεται στην χώρα που γεννήθηκε, αλλά και γιατί όπως είπε και ο ίδιος: “Δεν υπάρχει κάποιος που να στενοχωρήθηκε περισσότερο από εμένα την βραδιά του αποκλεισμού από τον Αγιαξ”.

Ο Ιβάν ο οποίος ήταν στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να ξεπροβοδίσει τους παίκτες της ομάδας, είχε τετ α τετ με τον Κλάους για να τον εμψυχώσει, τα είπε για κάποιο διάστημα με τον Σακόφ και στο τέλος αρκετά με τους δημοσιογράφους, όχι υπό την μορφή δηλώσεων αλλά υπό την μορφή μίας ανεπίσημης κουβέντας που ασφαλώς δεν είναι προς δημοσίευση.

Ο Σαββίδης που μπήκε ακόμη και μέσα στο αεροπλάνο για να ευχηθεί καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στην ομάδα.

Το ξέρει και αυτός το ξέρει και ο Ιβιτς, δείχνει να το ξέρει κάθε μέλος του club ότι ο αποκλεισμός από τον Αγιαξ προκάλεσε τεράστια απογοήτευση και τέρμα, τυχόν αποκλεισμός του όμως από την Ντινάμο Τιφλίδας δεν θα συγχωρεθεί από κανέναν και κινδυνεύει να... χαντακώσει άλλη μία χρονιά. Απαντες δείχνουν να το έχουν συνειδητοποιήσει. Απομένει να δούμε αν θα συμβεί και στο χόρτο όπου ο Ιβιτς θα βάλει τους 10 του Αγιαξ και μάλλον τον Κάνιας αντί του Χαρίση...


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.