Υποχρέωση νουμερο 2 με προσοχή στο πρέσινγκ της Μπρόνμτπι

Υποχρέωση νουμερο 2 με προσοχή στο πρέσινγκ της Μπρόνμτπι

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Υποχρέωση νουμερο 2 με προσοχή στο πρέσινγκ της Μπρόνμτπι

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την υποχρέωση του Παναθηναϊκού να περάσει την Μπρόντμπι και για το πρέσινγκ των Δανών σε όλο το γήπεδο, που θα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος των "πρασίνων".

Το αυριανό παιχνίδι με την Μπρόντμπι στην Λεωφόρο είναι το δεύτερο μέρος της φετινής καλοκαιρινής υποχρέωσης της ομάδας που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ναι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο αν δεν το πάρεις σοβαρά, ναι τέτοια εποχή όλες οι Ελληνικές ομάδες όταν παίζουν με ομάδες που έχουν ρυθμό έχουν πρόβλημα, ναι η Μπρόντμπι είναι μια φουλ επιθετική ομάδα της Δανίας αλλά η αλήθεια είναι μία. Αν ο Παναθηναϊκός δεν περάσει στους ομίλους θα είναι μεγάλη αποτυχία και θα πάθει πολύ μεγάλη ζημιά σε όλα τα επίπεδα. Πρώτα από όλα το αγωνιστικό πλήγμα για την ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι τεράστιο, οικονομικά θα είναι αβάσταχτη η ζημιά και φυσικά θα μιλάμε για μία τεράστια αποτυχία.
Με βάση την εικόνα της Μπρόντμπι στα παιχνίδια με την Χέρτα που τα είδα ο σοβαρός Παναθηναϊκός θα περάσει. Αλλά θα εμφανιστεί αυτός ο Παναθηναϊκός , η θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός του αγώνα της Κύπρου με την Ομόνοια; Μα θα πει κάποιος αυτό ήταν ένα φιλικό ....Σωστά αλλά και πέρυσι είδαμε την ομάδα να έχει αυξομειώσεις στην απόδοση της που έμοιαζαν με κρύο ντους. Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του ΔΕΝ αντέχουν άλλη χρονιά χωρίς Ευρώπη. Ας το καταλάβουν καλά ο Στραματσόνι και οι παίκτες. Στα παιχνίδια με την ΑΙΚ πρέπει να ομολογήσουμε ότι με βάση την εποχή που έγιναν τα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έπαιξε όπως έπρεπε για να προκριθεί. Το ίδιο πρέπει να κάνει και τώρα. Να παίξει όπως πρέπει για την πρόκριση. Και αν του δοθεί η ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα από το ματς της Λεωφόρου να μην την πετάξει να το κάνει για να πάει πιο ήσυχος στη ρεβάνς στην Δανία.
Οπως ακριβώς έγινε πριν από δυο χρόνια τέτοια εποχή με την Μίντιλαντ Το 4·1 του πρώτου αγώνα στην Λεωφόρο έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

Η Μπρόντμπι ειναι μια ομαδα , που έχει το μυαλό της κυρίως στην επίθεση και παίζει σε όλα τα ματς 4-4-2 σε ρόμβο. Ακόμα και όταν κερδίζει δεν κλείνεται για να διατηρήσει το σκορ ,αλλά επιτίθεται για να το αυξήσει . Είναι μία ομάδα, που πρεσάρει ψηλά και συντονισμένα. Η Χέρτα και στα δύο παιχνίδια δυσκολευόταν να βγάλει την μπάλα από τα στόπερ στους μέσους , η στους επιθετικούς, αλλά όταν αυτό γινόταν έκανε ευκαιρίες, διότι έβρισκε ανοιχτή την άμυνα της Μπρόντμπι.

Ο Μουχτάρ παίζει πίσω από τον σκόρερ Πούκι και τον Βίλτσεκ και κάνουν μία τριάδα πολύ επικίνδυνη επιθετικά, μία τριάδα που πρεσάρει σωστά και δυσκολεύει τα στόπερ και τα μπακ να κατεβάσουν την μπάλα. Στα χαφ οι Δανοί τρέχουν πολύ και αυτό σημαίνει, ότι ο Παναθηναϊκός θέλει στα χαφ παίκτες, που να τρέχουν, να μαρκάρουν ,να «ματώνουν».

Ισως αυτό φέρει κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, όσον αφορά την σύνθεση της μεσαίας του γραμμής και ίσως να δούμε τον Λούντ και όχι τον Λεντέσμα κοντά στο Ζέκα.

Η επιθετική δύναμη της Μπρόντμπι φυσικά είναι ανησυχητική με βάση την εικόνα της άμυνας του Παναθηναϊκού.
Ο Μολέδο προέρχεται από τραυματισμό και δεν είμαστε βέβαιοι σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί , ο Ιβάνοφ ακόμα δεν πείθει οπότε πίσω υπάρχει κίνδυνος για την ομάδα να δεχθεί γκολ. Αν αυτό γίνει θα πρέπει να βάλει η ομάδα από τρία γκολ και πάνω για να πάει με σχετική άνεση στη ρεβάνς. Δεν είναι εύκολο, αλλά μπορεί και να έρθουν τα γκολ αρκεί ο Παναθηναϊκός να είναι αποτελεσματικός.
Ο Μπεργκ θέλει την υποστήριξη και του Ιμπάρμπο, αλλά και του Βιγιαφάνιες σε αυτό το ματς. Χρειάζονται οι κάθετες πάσες του Αργεντινού για να δημιουργηθούν καταστάσεις, αλλά θα παίξει από την αρχή ; Επειδή η Μπρόντμπι εχει κενά στην άμυνα χρειάζονται μεσοεπιθετικά παίκτες που έχουν και το γκολ και την πάσα και το σουτ.
Ο κόσμος σε άλλο ενα παιχνιδι θα γεμίσει την Λεωφορο. Ας φύγει με το χαμόγελο και όχι με πίκρα καλοκαιριάτικα. Και για αυτό υπεύθυνοι είναι οι παίκτες και ο Στραματσόνι.
*Υγ1 :Στα στημένα η Μπρόντμπι έχει θέμα. Ευκαιρία είναι για τον Παναθηναϊκό με τα κορμιά που έχει να κάνει την ζημιά.

*Υγ 2: Το πόσο βαθιές ρίζες έχει το σύστημα ,που διαμορφώνει αποτελέσματα φαίνεται από αυτά, που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Τα λαμόγια δεν λένε να φύγουν από τις θέσεις τους, παρότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Αλλά θα φύγουν πολύ γρήγορα και θα πάνε εκεί που τους αξίζει!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.