Το... σκονάκι του Σίλβα για Φορτούνη

Το... σκονάκι του Σίλβα για Φορτούνη

Ο Διονύσης Δελλής γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για τον Κώστα Φορτούνη επί Μάρκο Σίλβα και την κουβέντα που είχε με τον Πάουλο Μπέντο.

Το... σκονάκι του Σίλβα για Φορτούνη
Δεν θα ήταν δύσκολο, ούτως ή άλλως. Κάθε dvd της περσινής χρονιάς που θα έπεσε στα χέρια του Μπέντο, θα του προσέφερε στο πιάτο, το πιο απλό αλλά και ταυτόχρονα ουσιαστικό συμπέρασμα για την ομάδα που κρατά πλέον στα χέρια του. Την ομάδα που πέρσι γύριζε... γύρω από τον Κώστα Φορτούνη.
 
Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού όμως δεν είχε σύμμαχο μόνο την «τεχνολογία» και τις δικές του γενικές γνώσεις, γύρω από το κλαμπ σε αυτό το ξεκίνημα που σίγουρα δεν γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες. Είχε και τον ίδιο τον Μάρκο Σίλβα. Τον συμπατριώτη του, που πέρα από την σημαία τους συνδέει και ο ίδιος ατζέντης. Μίλησε λοιπόν μαζί του, και μάλιστα διεξοδικά για τους Πειραιώτες. Για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, αλλά και για τα «χαρακτηριστικά» του ρόστερ που υπάρχει στον Ρέντη. Και η κουβέντα αυτή είχε σίγουρα μέσα της... πολύ Φορτούνη.
 
Διότι ο Σίλβα του έδωσε, του Έλληνα μέσο-επιθετικού, τα «κλειδιά». Δεν τον «βρήκε» πρώτο βιολί, ο ίδιος επιχείρησε να τον μετατρέψει. Και το αποτέλεσμα σίγουρα τον δικαίωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και τον ίδιο, αλλά και τον παίκτη. Εννοείτε λοιπόν ότι ο «πρώην» θα είπε πολλά με τον «νυν» για τον δικό του «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστή. Και κυρίως για το πώς μπορεί ο κύριος με το «7» στην πλάτη να κρατήσει αυτόν τον ρόλο. Και ποδοσφαιρικά και ψυχολογικά και ηθικά μετά το... σοκ της Χάποελ που άλλαξε τις ισορροπίες στο μεγάλο λιμάνι, αλλά όχι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ομάδας.
 
Κάθε παίκτης έχει το «κουμπί» του. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν ο Σίλβα να εξήγησε του Μπέντο συνολικά το πώς θα μπορέσει να έχει και εκείνος τον καλύτερο δυνατό Φορτούνη στις υπηρεσίες του. Γιατί είμαστε στις 16 Αυγούστου. Και με βάση την εικόνα του ρόστερ, ο 23άχρονος μέσο-επιθετικός παραμένει ο ικανότερος όλων. Εκείνος που μπορεί να γίνει και φέτος η «βάση» της επιτυχίας. Πέρσι ήταν η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη. Φέτος θα πρέπει να είναι η σεζόν της απόδειξης. Και αυτό είναι σίγουρο πιο δύσκολο. Πόσο μάλλον με όσα προηγήθηκαν. Και με την Χάποελ, αλλά και μετά.
 
Τι λέει το ρεπορτάζ; Ότι προ ημερών, ο Μπέντο τον φώναξε τον Φορτούνη στο γραφείο του. Για μια συζήτηση που κράτησε παραπάνω από μισή ώρα. Οι δύο τους ξέρουν τι ακριβώς είπαν. Δεν θέλει όμως και... μεγάλη φαντασία για να καταλάβει κανείς την κεντρική ιδέα. Όταν ο νέος προπονητής φωνάζει τον καλύτερο παίκτη του, στην αρχή της συνεργασίας τους όσα μπορούν να ειπωθούν είναι συγκεκριμένα.
 
Είναι μια κίνηση που γίνεται με συγκεκριμένα κίνητρα, αναζητώντας συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ο Φορτούνης του Σίλβα ήταν σπουδαίος στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Ο Φορτούνης του Μπέντο πρέπει σύντομα να γίνει κάτι αντίστοιχο. Και κάπως έτσι τα ματς με την Αρούκα είναι ένα πρώτης τάξεως τεστ. Αυτές οι δύο αναμετρήσεις που κρίνουν τον όμιλο του Europa και που ο Ολυμπιακός τις δίνει και... σοκαρισμένος, αλλά και χωρίς ενίσχυση από το μεταγραφικό παράθυρο.

Best of internet