Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-2

Γιώργος Καραμάνος
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-2

bet365

Λουίς Σουάρες και Μουνίρ καθάρισαν (0-2) για τη Μπαρτσελόνα στη Σεβίλλη και την έφεραν μία ανάσα από το 12ο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.

Είναι η πολυνίκης του θεσμού και όλα δείχνουν πλέον ότι θα τον κατακτήσει για 12η φορά. Η Μπαρτσελόνα αν και ανέτοιμη, όπως είχε προειδοποιήσει και ο προπονητής της, δεν δυσκολεύτηκε να περάσει με 0-2 από το «Σάντσεθ Πιθχουάν» και να βρεθεί αγκαλιά με το τρόπαιο του Σούπερ Καπ Ισπανίας. Αλλωστε δικό της θα έπρεπε να ήταν ως κάτοχος τους νταμπλ (σ.σ.: η Σεβίλλη παίζει ως φιναλίστ Κυπέλλου).

Οι Ανδαλουσιανοί πάντως ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα και πίεσαν ασφυκτικά τους Καταλανούς. Με εξαίρεση την εκπληκτική επέμβαση του Σέρχιο Ρίκο στο τετ α τετ με τον Λουίς Σουάρες (6'), άλλη φάση δεν έφτιαξαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά ούτε και οι Σεβιγιάνοι μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Ολα συνέβησαν στην επανάληψη. Στο 55' ο Ντένις Σουάρεθ έκανε την πάσα λόμπα, ο Αρντά Τουράν την έστρωσε με το στήθος στον Λουίς Σουάρες και εκείνος έβαλε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση (σ.σ.: έχει 85 συνολικά με τη Μπάρτσα). Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μέσι νικήθηκε από τον Σέρχιο Ρίκο, όπως και στο 90' Ενδιάμεσα όμως, ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα πέρασε τέλεια κάθετη στον Μουνίρ (81') και εκείνος πλάσαρε εύστοχα με το εξωτερικό (σ.σ.: ήταν η τέταρτη ασίστ του Μέσι στο Σούπερ Καπ και τον περνάει μόνο ο Λουίς Φίγκο που έχει έξι).

Την ερχόμενη Τετάρτη (μεσάνυχτα) θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στο «Καμπ Νόου», αλλά η λογική ορίζει ότι η κούπα θα πάει στην τροπαιοθήκη των Μπλαουγκράνα...

* Η Μπάρτσα έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ στις επτά από τις 10 φορές που έχει βάλει το πρώτο γκολ. Απέτυχε μόνο τις χρονιές 1985, 1993, 1998!

* Ο Ινιέστα με 594 πέρασε στην 2η θέση των all time συμμετοχών με τη Μπάρτσα, αφήνοντας πίσω τον Πουγιόλ (Τσάβι 767)!

* Η Μπάρτσα έχει τις περισσότερες κατακτήσεις στον θεσμό (11), με την 2η Ρεάλ να έχει δύο λιγότερες!

* Ματιέ και Ινιέστα αποχώρησαν τραυματίες στο Α΄μέρος!


Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Σέρχιο Ρίκο, Μερκάδο, Ραμί, Εσκουδέρο (56' Σαράμπια), Μαριάνο, Κρανεβίτερ, Ν'Ζονζί, Κιγιοτάκε, Φράνκο Βάσκες, Βιτόλο, Βιέτο (61' Μπεν Γιεντέρ)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Μασεράνο, Πικέ, Ματιέ (27' Ντιν), Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (35' Ντένις Σουάρες), Αρντά Τουράν (76' Μουνίρ), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα