Πίρλο: «Γελούσαμε με τoν Πογκμπά στην Γιουβέντους»

Πίρλο: «Γελούσαμε με τoν Πογκμπά στην Γιουβέντους»

Για το πως αντιμετώπισε ο ίδιος, αλλά ο Τζίτζι Μπουφόν την απόκτηση του ελεύθερου Πολ Πογκμπά το 2012, μίλησε ο Αντρέα Πίρλο.

Πίρλο: «Γελούσαμε με τoν Πογκμπά στην Γιουβέντους»

Μία... ανέκδοτη ιστορία για το πως έγινε δεκτή η απόκτηση του Πολ Πογκμπά από την Γιουβέντους, το 2012, εξιστόρισε ο Αντρέα Πίρλο από τις ΗΠΑ, όπου και βρίσκεται πλέον.

«Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας με τον Πογκμπά, οι παίκτες γελούσαν. Δεν γελούσαμε, όμως, για κανέναν άλλο λόγο, πέραν του ότι δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε πως μια ομάδα σαν την Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να δει τις ικανότητές του και τον άφησε να φύγει έτσι απλά. Νομίζω στη Γιουβέντους ακόμα πρέπει να γελάνε», είπε ο μαέστρος των γηπέδων, για να συνεχίσει «Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη φορά που προπονήθηκε ο Πογκμπά με τη Γιουβέντους. Ήταν τόσο νέος και μπορούσαμε να δούμε πόσο ξεχωριστός ήταν! Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια, ήρθε ο Μπουφόν γελώντας και μου είπε "Αλήθεια τον άφησαν να φύγει τσάμπα;"», είπε ο Maestro.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στην Sportingbet!

Μάλιστα αναφορικά με το ιστορικό deal που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες μεταξύ των δύο ομάδων, τόνισε: «Δε νομίζω ότι η Γιουβέντους ήθελε να φύγει ο Πογκμπά, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλά γι' αυτούς. Υπέγραψαν έναν ποιοτικό παίκτη χωρίς να πληρώσουν τίποτα, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην κατάκτηση τροπαίων τα τέσσερα χρόνια που έμεινε εκεί, και τον πούλησαν για 105.000.000 ευρώ. Από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις, η Γιουβέντους είχε κάνει μια σπουδαία συμφωνία».

Ολοκληρώνοντας μάλιστα, ο 37χρονος μέσος δεν παρέλειψε να πλέξει για ακόμη μία φορά το εγκώμιο του Γάλλου, λέγοντας: «Είναι ο καλύτερος νέος παίκτης που έχω δει ποτέ και νομίζω δεν είμαστε μακριά από τον να τον αποκαλέσουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο! Βρίσκεται ανάμεσα στον Μέσι και τον Ρονάλντο για πολλά χρόνια, όμως, το ποδόσφαιρο πρέπει να ετοιμαστεί για να υποδεχτεί το νέο του βασιλιά», για να προσθέσει «Ο Πογκμπά θα κάνει τη Γιουνάιτεντ μια μεγάλη δύναμη ξανά. Ένας παίκτης τέτοιας ποιότητας μπορεί να αλλάξει καταστάσεις. Δίνεις σε μια ομάδα τον Πογμπά και τον Ζλάταν που είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα». 

Best of internet