Μία κούρσα για τουλάχιστον έξι "άλογα"...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Μία κούρσα για τουλάχιστον έξι "άλογα"...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος “βλέπει” την έναρξη της εφετινής Πρέμιερ Λιγκ και εκτιμά ότι πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε...
Στην Ισπανία οι διεκδικήτριες του τίτλου θα είναι και φέτος οι γνωστές τρεις ομάδες, οι οποίες θα είναι 99,9% και στην πρώτη τριάδα και απλώς ψάχνουμε την τέταρτη που θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Στην Γερμανία Μπάγερν και Ντόρτμουντ και μετά το χάος σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Στην Ιταλία Γιουβέντους και μετά το χάος. Νάπολι, Ρόμα ξανά φαβορί να την ακολουθήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο οι ομάδες του Μιλάνου δυσκολεύονται να συνέλθουν.
Στην Γαλλία και το 99,9% Παρί νομίζω ότι είναι λίγο. Απολύτως σίγουρη πρωταθλήτρια με μοναδικό ερώτημα αν θα το πάρει αήττητη.
Πάνω κάτω αυτή είναι η εικόνα στα τέσσερα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα όχι μόνο για φέτος, αλλά γενικώς τα τελευταία χρόνια.
Στην Αγγλία αντίθετα μετά από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα έχει ανοίξει τόσο πολύ όσον αφορά την διεκδίκηση του, που υπάρχουν τουλάχιστον έξι ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο και δεν θα είναι έκπληξη. Και μέσα σε αυτές τις έξι δεν βάζω την πρωταθλήτρια Λέστερ, η οποία δύσκολα θα κάνει ξανά το θαύμα. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι ομάδες που είναι μεγαλύτερα φαβορί από αυτήν για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου και όλες έχουν τις πιθανότητες να τα καταφέρουν. Οι δύο του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο, του Ζλάταν και του Πογκμπά και η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι τρεις του Λονδίνου με την Τσέλσι του Κόντε και του Καντέ να έχει το πλεονέκτημα του ενός ματς την εβδομάδα χωρίς Ευρώπη. Η Αρσεναλ στην πιθανότατα τελευταία χρονιά του Βενγκέρ στον πάγκο της, ο οποίος θέλει να κλείσει την καριέρα του με έναν τίτλο, αλλά και η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο στο νησί, η Τότεναμ που πέρυσι τερμάτισε τρίτη, δεν έχασε κανέναν παίκτη και πρόσθεσε Γουανιάμα και Γιάνσεν. Τέλος η Λίβερπουλ του Κλοπ, η οποία επίσης δεν έχει Ευρώπη και η οποία για πρώτη φορά έκανε προετοιμασία με τον Γερμανό στον πάγκο της.
Εξι ομάδες που δεν θα αποτελέσει καμία έκπληξη αν στο τέλος της σεζόν στεφθούν πρωταθλήτριες. Εξι ομάδες που έχουν στον πάγκο τους έξι από τους 10 κορυφαίους προπονητές αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Γκουαρντιόλα, Μουρίνιο, Κλοπ, Κόντε, Βενγκέρ, Ποκετίνιο σε μία κούρσα μεγάλων προσωπικοτήτων. Σε μία κούρσα που αναμένεται να κόψει την ανάσα, όχι μόνο για τον τίτλο, αλλά και για την τετράδα, αφού τουλάχιστον δύο από αυτές τις έξι ομάδες θα μείνουν εκτός Τσαμπιονς Λιγκ...
Δεν είναι όμως μόνο αυτή η μάχη ή μόνο αυτές οι ομάδες. Εκτός από την πρωταθλήτρια Λέστερ ιδιαίτερα φιλόδοξες είναι φέτος η Γουέστ Χαμ που κράτησε τον Παγιέ και ενισχύθηκε με Φεγκουλί και Αγιού και θα δούμε τι άλλο, η Εβερτον που έχασε τον Στόουνς, αλλά τον αντικατέστησε με τον πολύ έμπειρο και εξαιρετικό Ασλεϊ Γουίλιαμς και που πήρε έναν σπουδαίο τεχνικό, τον Κούμαν. Μάλιστα όπως φαίνεται θα κρατήσει τον Λουκάκου και θα ενισχυθεί με δύο τρεις παίκτες ακόμη (Μπολάσι, Μπονί οι υποψήφιοι).
Φυσικά η Σαουθάμπτον που πάλι έχασε τον καλύτερο παίκτη της (Μανέ), τον σέντερ φορ της (Πελέ), τον αμυντικό χαφ της (Γουανιάμα) και τον προπονητή της (Κούμαν), αλλά όπως κάθε καλοκαίρι πάλι έκανε εξαιρετικές επιλογές (Πιέλ στον πάγκο και Ρέντμοντ, Χόιμπιεργκ οι πιο καλές μεταγραφές). Φυσικά η Στόουκ που εν τέλει δεν πούλησε κανέναν και πήρε τον Αλεν από την Λίβερπουλ και θέλει τον Μπεραχίνο. Ακόμη και η Μπόρνμουθ που ξόδεψε 50 εκατ. ευρώ για μεταγραφές ή ή Κρίσταλ Πάλας αν πάρει τον Μπεντέκε είναι πολύ αξιόλογες ομάδες.
Ενα πρωτάθλημα που από διεκδίκηση του τίτλου μέχρι την μάχη για την παραμονή αναμένεται το πιο συναρπαστικό και πιο ανοικτό των τελευταίων ετών σε όλη την Ευρώπη...
Αύριο θα γράψω αναλυτικά τις εκτιμήσεις μου για κάθε μία από τις 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.