ΕΠΟ: «Θα συνεργαστούν Γκρούτσης, Σαραϊδάρης για επιδιαιτητή»

ΕΠΟ: «Θα συνεργαστούν Γκρούτσης, Σαραϊδάρης για επιδιαιτητή»

ΕΠΟ: «Θα συνεργαστούν Γκρούτσης, Σαραϊδάρης για επιδιαιτητή»

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα διαιτησίας με τον Καλύβα να παραιτείται και την ΕΠΟ να αναφέρει πως οι Γκρούτσης και Σαραϊδάρης θα συνεργαστούν για να βρουν τον... εκλεκτό. Επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών.

Σημαντική η σημερινή ημέρα για την διαιτησία, καθώς υπήρξαν πολλές και σημαντικές εξελίξεις. Αρχικά είχαμε την αποχώρηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας Γιώργου Στράτου από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, μια αποχώρηση που συνοδεύτηκε με αιχμές για την τοποθέτηση του Δημήτρη Καλύβα ως επιδιαιτητή. Στην Λίγκα τόνιζαν πως δεν υπήρξε καμιά συμφωνία του Σαραϊδάρη με τον Γκρούτση για το συγκεκριμένο όνομα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκριτζίκης απάντησε άμεσα κατηγορώντας τον Δημήτρη Σαραϊδάρη πως λειτούργησε βάση σχεδίου και πως είχε συμφωνήσει για τον Καλύβα. Η τελευταία εξέλιξη έχει να κάνει με τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, ο Δημήτρης Καλύβας παραιτήθηκε με την ΕΠΟ να τονίζει πως οι Γκρούτσης και Σαραϊδάρης θα συνεργαστούν για να βρουν πως θα είναι ο νέος επιδιαιτητής. Όσον αφορά τους περιβόητους πίνακες διαιτητών, όπως αναφέρεται έχουν ήδη επικυρωθεί, κάτι που σίγουρα αναμένεται να φέρει αντιδράσεις.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι η

Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση (11-8-2016) έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

1.Ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ Γιώργου Καραμελίδη σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη σύνθεση της Επιτροπής για την περίοδο 2016-2017.

Αυτά είναι τα εξής:

-Αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτρης Γκρούτσης

-Μέλη: Δημήτρης Νταμπώσης, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Χρήστος Γενναίος

Όσον αφορά τη σύνθεση της Επιτροπής Ορισμού διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας Super League ενέκρινε την εισήγηση για ορισμό εκπροσώπου της ΕΠΟ σε αυτή τον κ. Γκρούτση. Ο Δημήτρης Σαραϊδάρης θα είναι ο εκπρόσωπος της Super League όπως τον πρότεινε η τελευταία ενώ ως επιδιαιτητής προτάθηκε ο Δημήτρης Καλύβας, ο οποίος όμως αρνήθηκε στη συνέχεια τη θέση για υπηρεσιακούς λόγους. Οι κύριοι Γκρούτσης και Σαραϊδάρης θα συνεργαστούν άμεσα για την ολοκλήρωση της σύνθεσης της Επιτροπής με τον ορισμό νέου προσώπου που θα επιλέξουν.

Επίσης, επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας που πρότεινε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για την περίοδο 2016-2017 για τις 1η και 2η κατηγορίες. Οι πίνακες έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ (κεντρικό μενού ενότητα διαιτησία, υποενότητα πίνακες διαιτησίας 2016-2017).

2.Ενέκρινε τις προκηρύξεις πρωταθλημάτων γυναικείου ποδοσφαίρου 2016-2017.

3.Ενέκρινε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς των πρωταθλημάτων Super League περιόδου 2016-2017 καθώς και το συνοπτικό αγωνιστικό πρόγραμμα αυτής περιόδου 2016-2017..

4.Ενέκρινε τις προκηρύξεις και οικονομικές εγκυκλίους των πρωταθλημάτων Football League περιόδου 2016-2017.

5.Ενέκρινε την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (21/7/2016) για μην επιβολή ποινής στις ΠΑΕ Πανθρακικός και Καλλονή, που υποβιβάστηκαν από τη Super League στη Football League και δεν αδειοδοτήθηκαν κατά τη σχετική εξέτασή τους, λόγω του γεγονότος ότι αυτές κρίθηκαν με κριτήρια διοργανώσεων UEFA, τα οποία είναι πολύ ανώτερα των ΠΑΕ της Ένωσης Β' Εθνικής Κατηγορίας, που παρέμειναν σε αυτήν για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

6.Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Κατηγορίας όπως διεξαχθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 25/8/2016, η κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος περιόδου 2016-2017».

 

Best of internet