Στα... μαχαίρια Super League-ΕΠΟ για τη διαιτησία

Φώτης Καρακούσης
Στα... μαχαίρια Super League-ΕΠΟ για τη διαιτησία

bet365

Ο Γιώργος Στράτος αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση της μετά τις διαφωνίες που είχε για τον ορισμό του Δημήτρη Καλύβα, ως μέλος της επιτροπής ορισμού διαιτητών αλλά και για την επικύρωση των πινάκων διαιτησίας.

Και εκεί που όλα έδειχναν ήρεμα και πηγαίναμε προς την έναρξη του πρωταθλήματος, απειλούνται να τιναχτούν όλα στον αέρα, με την έναρξη του πρωταθλήματος να κινδυνεύει να μην γίνει. Και κινδυνεύει μετά τα όσα έγιναν σήμερα στην ΕΠΟ. Εκεί που ο πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Στράτος είδε πως χωρίς να υπάρξει καμία συζήτηση όπως ορίζει το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας, η Ομοσπονδία είχε έτοιμους τους πίνακες διαιτητών. Μάλιστα το ακόμα χειρότερο είναι πως ενημερώθηκε ότι οι Σαϊραδάρης και Γκρούτσης είχαν συμφωνήσει να είναι επιδιαιτητής ο Καλύβας., με τον εκπρόσωπο της Λίγκας στο μοντέλο αυτό, να το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Έτσι υπήρξε η αποχώρηση του Στράτου, με τις δύο πλευρές πλέον να είναι στα... μαχαίρια και όλα να μένουν ανοικτά, ακόμα και η έναρξη του πρωταθλήματος. Η Λίγκα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με την οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του Γιώργου Στράτου.

Η ανακοίνωση της Super League:

Ο πρόεδρος της Super League και Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Κ. Στράτος, αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ όταν:

Α) Στο υπ’ αριθμόν 3Β θέμα της ημερήσιας διάταξης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, μαζί με το όνομα του εκπροσώπου της ΕΠΟ στην υπό σύσταση Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών για το Πρωτάθλημα της Super League κ. Δημήτρη Γκρούτση, ανακοίνωσε ότι οι κ.κ. Γκρούτσης και Σαραϊδάρης (εκπρόσωπος της Super League στην εν λόγω Επιτροπή) είχαν ήδη αποφασίσει τον ορισμό του κ. Δημήτρη Καλύβα, ως τρίτου μέλους της επιτροπής, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο του «ισπανικού μοντέλου». Τα ανωτέρω, σε αυτοστιγμεί επικοινωνία τους, διέψευσε κατηγορηματικά ο κ. Δ. Σαραϊδάρης προς τον πρόεδρο της Super League.

Β) Στο υπ’ αριθμόν 3Γ θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην επικύρωση των πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, ο πρόεδρος της Super League διαπίστωσε ότι οι πίνακες ήταν ήδη έτοιμοι και θα ετίθεντο προς έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, χωρίς η υπό σύσταση Επιτροπή, κατά το «ισπανικό μοντέλο», να έχει την παραμικρή, όχι μόνο συμμετοχή στην κατάρτισή τους, αλλά ούτε ενημέρωση.

Παρά την απρόσμενη και δυσμενή αυτή εξέλιξη για το Ποδόσφαιρό μας, ο πρόεδρος της Super League κατά την αποχώρησή του, απεύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ:

Α) Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ με τον αρχιδιαιτητή της Super League να βρεθούν και να συζητήσουν, προκειμένου να βρουν μια κοινή συνισταμένη στο όνομα του αρχιδιαιτητή επιδιαιτητή, όπως προβλέπεται από το «ισπανικό μοντέλο».

Β) Οι τρεις τους, εφόσον θα είναι εκείνοι που θα διοικήσουν τη διαιτησία στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να συνεργαστούν για την κατάρτιση των πινάκων, όπως προβλέπεται κατά το «ισπανικό μοντέλο».

Σαραϊδάρης: «Δεν μίλησα ποτέ με τον Γκρούτση για το θέμα αυτό»

Ο Δημήτρη Σαραϊδάρης με δήλωσή του ανέφερε σχετικά: «Το πρωί επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος και μου μετέφερε ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε ότι εγώ και ο κ. Δημήτρης Γκρούτσης είχαμε έρθει σε συμφωνία για το τρίτο μέλος της Επιτροπής, ο οποίος θα ήταν ο κ. Δημήτρης Καλύβας.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε μίλησα επ’ αυτού του θέματος με τον κ. Γκρούτση, για τον απλό λόγο ότι δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ ο ορισμός του.

Επίσης θα ήθελα να τονίσω κατηγορηματικά ότι ουδεμία συμμετοχή είχα, ως εκπρόσωπος της Super League, στην κατάρτιση των νέων πινάκων και ούτε καν ενημέρωση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα