Ξάνθη: Δεν... οδηγεί πλέον Skoda!

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη: Δεν... οδηγεί πλέον Skoda!

bet365

Η Ξάνθη, έχοντας πλέον αφήσει πίσω της την... εποχή Skoda ξεκινάει μία νέα προσπάθεια να επανέλθει εκεί που βρισκόταν στο παρελθόν.

Έχοντας μπει, πλέον, σε νέα εποχή η Ξάνθη ελπίζει και για κάτι καλύτερο. Μετά την αποχώρηση της ΒΙΑΜΑΡ, έφυγε από την ονομασία ο τίτλος «Skoda», με τους ακρίτες να μετονομάζονται σε ΑΟ Ξάνθη. Μάλιστα, άλλαξαν και σήμα, με τους Θρακιώτες να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο από αυτό που πέτυχαν πέρυσι.

Βέβαια, αυτή τη στιγμή είναι σαν να ξεκινούν από το μηδέν, καθώς αρχίζουν μία νέα προσπάθεια να επανέλθουν εκεί που βρίσκονταν στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή, είναι από τις ομάδες που δεν έχουν κινηθεί και τόσο πολύ στη μεταγραφική αγορά. Το καλό για την Ξάνθη είναι πως δεν έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό ο βασικός κορμός, αφού έχουν παραμείνει στο ρόστερ παίκτες-κλειδιά, όπως οι Γουάλας, Λουσέρο, Σολτάνι.

Έτσι, με τις προσθήκες που έχουν γίνει, με καλύτερη όλων αυτή του Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, οι άνθρωποι του συλλόγου ελπίζουν να τον φέρουν ξανά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Επίσης, στα θετικά είναι ότι έχει μείνει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο, με τον Ρουμάνο τεχνικό να έχει το δικό του... στοίχημα, καθώς είχε μία πολύ καλή σεζόν και μία κακή και καλείται να αποδείξει το καλό όνομα που έφτιαξε στην Ελλάδα.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Στην Ξάνθη ελπίζουν σε μία πολύ καλύτερη πορεία της περσινής, όμως με τη νέα εποχή ο πρώτος στόχος είναι να... σταθεί ξανά στα πόδια της. Οι ακρίτες επιθυμούν να επανέλθουν εκεί που βρίσκονταν στον παρελθόν και όχι να αρκούνται σε μέτριες σεζόν.

Άλλωστε, είναι ο πιο σταθερός σύλλογος της επαρχίας στη Σούπερ Λίγκα, όπου βρίσκεται για 27 συναπτά έτη και συνεχίζει. Επίσης, υπάρχει και προσωπικός στόχος και αυτός έχει να κάνει με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει μία πολύ καλή σεζόν και μία κακή και, πλέον, καλείται να αποδείξει το καλό όνομα που έχει φτιάξει επί ελληνικού εδάφους.

ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΑΝ: Δε λες ότι θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, οπότε δύσκολα θα υπάρχει και ενδεχόμενο υποβιβασμού, που θα προκαλούσε την έκπληξη όλων όσων ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά μεγάλο σοκ στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ξάνθης.

Τι θα είναι αποτυχία, λοιπόν, για τον σύλλογο της Θράκης; Το να έχει μία μέτρια πορεία και να βρίσκεται σε βαθμολογική θέση κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, όπως συνέβη την περασμένη αγωνιστική περίοδο (13η με 33 βαθμούς) και να μην καταφέρει να κάνει το... restart που προαναφέραμε.

ΗΡΘΑΝ: Ντε Λούκας, Παπαγεωργίου, Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Γιουνές, Σβάρνας, Λάζιτς, Σταθάκης, Λ. Ορφανίδης, Πασχαλάκης, Μελισσόπουλος, Ράνος.

ΕΦΥΓΑΝ: Καρυπίδης, Καπετάνος, Ζαραδούκας, Φάρκας, Ντιμιτρόφ, Τσέναμο, Σκούρτης, Γκαραβέλης.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Στη προκειμένη περίπτωση θα είναι και πάλι αστέρια. Οι Γουάλας, Λουσέρο, Σολτάνι, όπως προαναφέραμε έχουν αποτελέσει παίκτες-κλειδιά και σίγουρα στην Ξάνθη θα περιμένουν και πάλι τα περισσότερα από αυτούς, όπως είναι λογικό.

Από εκεί και πέρα, από τους νεοαποκτηθέντες ίσως κάνει τη διαφορά ο Πάμπλο Ντε Λούκας, που έχει παραστάσεις και από την Πριμέρα Ντιβιζιόν και θεωρείται μία σημαντική προσθήκη στο ρόστερ, όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, που θα δώσει πολλές βοήθειες.

Επίσης, οι ακρίτες προχώρησαν σε μία σημαντική μεταγραφή κάτω από τα γκολπόστ, με την προσθήκη του Ζίβκοβιτς, που προορίζεται να αποτελέσει τον... φύλακα άγγελο κάτω από τα δοκάρια του συλλόγου και δεν αποκλείεται η Ξάνθη να βρήκε έναν άξιο τερματοφύλακα, μετά από πολλά χρόνια.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πλέον, είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς και στους φιλάθλους της Ξάνθης. Γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1969 στο Βουκουρέστι και είναι γιος του μεγάλου Μιρτσέα Λουτσέσκου. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Θρακιωτών τον Σεπτέμβριο του 2014 και φάνηκε οι ακρίτες να βρίσκουν τον επόμενο σταθερό προπονητή τους, μετά τον Γιάννη Ματζουράκη.

Υπό τις οδηγίες του η Ξάνθη κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου τη σεζόν 2014-2015, ενώ η περσινή δεν ήταν και τόσο καλή. Πάντως, ανανέωσε το συμβόλαιό του και καλείται να αποδείξει το καλό όνομα που έφτιαξε στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro και προτιμάει το 4-2-3-1, ενώ πέραν της Ξάνθης και ενός περάσματος από το Κατάρ έχει εργαστεί μόνο στη χώρα του.

ΓΗΠΕΔΟ: Το Skoda Xanthi Arena, που πλέον ονομάζεται Xanthi FC Arena, κατασκευάστηκε το καλοκαίρι του 2004 από την ίδια την ΠΑΕ στα Πηγάδια, ώστε να είναι δίπλα στο προπονητικό της κέντρο. Αρχικά, είχε αποφασιστεί να γίνουν δύο κερκίδες με χωρητικότητα περίπου 5500 θεατών, αλλά στη συνέχεια προτιμήθηκε να κατασκευαστεί και μία τρίτη κερκίδα, η οποία για την ώρα δεν έχει στέγαστρο, όπως οι άλλες δύο.

Κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει στο μέλλον, όπως δεν αποκλείεται και η κατασκευή τέταρτης κερκίδας, την οποία δεν είχε ποτέ το γήπεδο της Ξάνθης στα Πηγάδια. Η χωρητικότητα εκτιμάται στους 7361 θεατές και με την τέταρτη κερκίδα θα μπορέσει να φτάσει τους 9000.

SITE OMAΔΑΣ: xanthifc.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα