Βέροια: Νέα εποχή, ίδιοι στόχοι, αλλά... και περιπέτειες!

Βέροια: Νέα εποχή, ίδιοι στόχοι, αλλά... και περιπέτειες!

Νίκος Τσιώκος
Βέροια: Νέα εποχή, ίδιοι στόχοι, αλλά... και περιπέτειες!

bet365

Η Βέροια έχει μπει σε νέα εποχή, αλλά οι στόχοι είναι οι ίδιοι για τη νέα σεζόν. Aρκεί φυσικά να... υπάρξει νέα σεζόν για την «Βασίλισσα» που βλέπει κατάφατσα τον πρόωρο υποβιβασμό!

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Αρβανιτίδη, φέτος η Βέροια χρειάστηκε να αλλάξει εκ νέου ηγεσία. Ο Θόδωρος Καρυπίδης ήταν αυτή τη φορά ο άνθρωπος που παραιτήθηκε από την προεδρία και πούλησε τις μετοχές του. Αρχικά, γινόταν λόγος για εταιρεία από την Κίνα, όμως η λύση βρέθηκε και πάλι εντός των συνόρων.

Έτσι, ανέλαβε τα ηνία ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στα εμπόρια φρούτων και ξυλείας. Όμως, δεν ήταν η μοναδική αποχώρηση, αφού έφυγε και ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος προοριζόταν για νέος πρόεδρος. Παρά τις αλλαγές στην ιδιοκτησία, δεν άλλαξε κάτι στους στόχους της «βασίλισσας του Βορρά», που είναι η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εν συνεχεία το κάτι παραπάνω.

Έχουν αποχωρήσει σημαντικοί παίκτες (βλ. Μαγέφσκι) και έχουν αποκτηθεί αρκετοί, με τους ανθρώπους του συλλόγου της Ημαθίας να περιμένουν πολλά από κάποιους. Ειδικά, πιστεύουν ότι έχουν βρει τον άνθρωπό τους στο πρόσωπο του Πάμπλο Βίτι για τη γραμμή της επίθεσης. Ωστόσο, με τις πολλές μεταγραφές το ρόστερ... ξεχείλισε, γι' αυτό και λύθηκαν κάποια συμβόλαιο, ενώ από τους νεοαποκτηθέντες αποτέλεσαν παρελθόν οι Άλμπα, Φόρτες, Μπερτούτσι.

Επίσης έχουν γίνει κι άλλες σημαντικές προσθήκες, όπως των Ναβαλόφκσι, Μίλιεβιτς, Κάλβο. Ακόμη, η Βέροια έχει για την προσεχή αγωνιστική περίοδο και νέο προπονητή τον Αλέκο Βοσνιάδη, που ανέλαβε άμεσα την τεχνική ηγεσία αντί του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για να «χτίσει» την ομάδα που θα δείξει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο απ' το περσινό.

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή μπήκε σε... περιπέτειες, αφού δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία και βρίσκεται... φάτσα με τον πρόωρο υποβιβασμό, με τους ανθρώπους της Βέροιας να καλούνται να τρέξουν έναν... μαραθώνιο!

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η Βέροια έχει ουσιαστικά δύο στόχους (με την προϋπόθεση ότι θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα). Ο πρώτος είναι να έρθει η παραμονή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για να γίνει αυτό, η ομάδα της Ημαθίας θα πρέπει να λύσει το μεγάλο πρόβλημα που είχε την περασμένη σεζόν, που δεν ήταν άλλο από την επίθεση.

Γι' αυτό και αποκτήθηκε ο Βίτι, μαζί με αρκετούς εξτρέμ, που θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν και να τον τροφοδοτήσουν. Αφού επιτευχθεί αυτός ο στόχος, έρχεται ο δεύτερος, που είναι να προσπαθήσει για το κάτι παραπάνω και για όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Προκειμένου να πετύχει αυτόν τον σκοπό, χρειάζεται μόνο να έχει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα, τα οποία θα τη διατηρούν σε όσο είναι εφικτό πιο ψηλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΑΝ: Τους στόχους της Βέροιας τους είπαμε πιο πάνω, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν επιτευχθούν αυτοί, τότε θα θεωρηθεί αποτυχία. Σίγουρα, ο υποβιβασμός (που είναι πολύ κοντά μετά τις εξελίξεις με την ΕΕΑ) θα είναι ό,τι χειρότερο για τη «βασίλισσα του Βορρά», που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να εδραιωθεί στα... μεγάλα σαλόνια και μία τέτοια εξέλιξη μόνο πλήγμα θα ήταν σε όλους τους τομείς.

Ωστόσο, θα είναι εν μέρει αποτυχία αν δεν επιτευχθεί ο ένας από τους δύο στόχους. Δηλαδή ό,τι ακριβώς έγινε και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν πέτυχε την παραμονή, αλλά έμεινε εκεί, με αποτέλεσμα να υποστεί ακόμα και βαριές ήττες.

ΗΡΘΑΝ: Μελίσσης, Μαυριάς, Χαροντάκης, Ναβαλόφσκι, Μπερτούτσι, Άλμπα, Ασίγκμπα, Τομάς Γκονζάλες, Λινάρδος, Φόρτες, Μίλιεβιτς, Γ. Παπαδόπουλος, Κάλβο, Βίτι, Σισοκό, Σαρπόνγκ, Καπετάνος, Σίσι, Βασιλαντωνόπουλος, Κωνσταντινίδης, Αντόνις.

ΕΦΥΓΑΝ: Μαγέφσκι, Καϊκούτ, Ετζενγκέλε, Γιουσούφ, Ναζλίδης, Μάνος, Σιόντης, Όστοϊτς, Βεργώνης, Βασιλειάδης, Ραούλ Μπράβο, Μπατιόν, Νέτο, Γεωργιάδης, Νάστος, Ανάκογλου, Πούγγουρας, Κόλα, Γιαννούλης, Άλμπα, Μπερτούτσι, Φόρτες, Αμπντούν, Ξόμπλιος, Παπαγεωργίου, Γιαννόπουλος, Αργυρόπουλος.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Είναι δύσκολο να πεις ότι θα πρωταγωνιστήσει κάποιος και θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του, με δεδομένο ότι αποκτήθηκαν και αποχώρησαν πολλοί παίκτες και έχει αλλάξει κατά πολύ το ρόστερ.

Όμως, αν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιους, αυτοί είναι οι Άρτσε, Κάλβο και Βίτι. Ο πρώτος είναι τα τελευταία δύο χρόνια εκεί και γνωρίζει τα... λημέρια, τη στιγμή που είναι βασικό μέλος και όλα δείχνουν ότι θα είναι και τη νέα σεζόν.

Ο δεύτερος έρχεται έχοντας καλό όνομα, ειδικά από την παρουσία του στον Άρη, ενώ για τον τρίτο ελπίζουν πως βρήκαν τον άνθρωπο που ήθελαν στην επίθεση. Επίσης, ο Βοσνιάδης έχει στα χέρια του τρεις ταλαντούχους Έλληνες, τους Μαυριά, Χαροντάκη, Λινάρδο και δεν αποκλείεται να... λάμψει κάποιος από αυτούς.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αν και όλα έδειχναν ότι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα «έχτιζε» φέτος τη Βέροια, τελικά αυτό δεν έγινε. Ο Έλληνας τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του συλλόγου της Ημαθίας και τη θέση του πήρε ένας άλλος Έλληνας, ο Αλέκος Βοσνιάδης. Παρά το γεγονός ότι έχει εμπειρία από τη Σούπερ Λίγκα μόνο με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στη Βέροια τον θεώρησαν ως τον κατάλληλο για να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει θέσει.

Εκτός από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», έχει βρεθεί και στον πάγκο των Θερμαϊκού, Εορδαϊκού, Επανομής, Νίκη Βόλου, ΑΕΛ και Κέρκυρας. Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1961 στη Θεσσαλονίκη, προτιμάει οι ομάδες του να παίζουν με 4-2-3-1 και ως προπονητής έχει ένα καλό ποσοστό στις νίκες με 51,9%.

ΓΗΠΕΔΟ: Το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας χτίστηκε το 1925 και ανακατασκευάστηκε τελευταία φορά το 2007. Σε πολλές περιπτώσεις, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στη Βόρεια Ελλάδα το χειμώνα, έχουμε δει τον αγωνιστικό χώρο να βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Έχει χωρητικότητα 7000 θεατές και ανήκει στον Δήμο Βέροιας, ενώ διαθέτει μία κύρια δυτική, μία μικρότερη ανατολική κερκίδα, το νότιο και το βόρειο πέταλο.

SITE OMAΔΑΣ: veriafc.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα