Βούρβαχης: «Οι συσχετισμοί στην ΕΠΟ έχουν αλλάξει»

Gazzetta team
Βούρβαχης: «Οι συσχετισμοί στην ΕΠΟ έχουν αλλάξει»

bet365

Για αλλαγή συσχετισμών στην ΕΠΟ ενόψει εκλογών έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων Γιώργος Βούρβαχης.

Αναλυτικά μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ανέφερε:Κύριε Βούρβαχη "ο κύβος ερρίφθη" για την επόμενη Παρασκευή.

Ο κύβος έπρεπε να ριφθεί, οι εκλογές έπρεπε να γίνουν. Καταληκτική ημερομηνία ήταν η 1η Σεπτεμβρίου γιατί την προηγούμενη φορά είχαν γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου "ο κύβος ερρίφθη", η απόφαση ελήφθη και οι εκλογές είναι την επόμενη Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΠΣ Χανίων.

Εσείς τι προσδοκάτε από αυτές τις εκλογές κ. Βούρβαχη;

Εγώ προσδοκώ να κερδίσουμε τις εκλογές, η παράταξη η δική μας και να συνεχίσουμε το πλούσιο έργο που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, με σοβαρότητα, με ανιδιοτέλεια και με βαθύ προγραμματισμό. Νομίζω ότι τα σωματεία θα εκτιμήσουν την πολυετή προσφορά μας στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, θα εκτιμήσουν το επίπεδο και το ύψος που βρίσκονται οι ομάδες του χανιώτικου ποδοσφαίρου και ακόμα και το τοπικό ποδόσφαιρο, την άνοδο που έχει κάνει.

Πολλοί πιστεύουν κ. Βούρβαχη ότι τα πάρα πολλά χρόνια που είστε στην πρωτοκαθεδρία του χανιώτικου ποδοσφαίρου ενδεχομένως να έχετε φθαρεί και να χρειάζεται και κάποια αλλαγή. Εσείς τι λέτε γιΆ αυτό;

Το μοναδικό πράγμα το οποίο μπορούν να μας προσάψουν και μας προσάπτουν είναι ότι είμαστε πολλά χρόνια. Τώρα από εκεί και πέρα αν αυτό είναι αμάρτημα τότε θα πρέπει να πληρώσουμε και το τίμημα. Θεωρώ όμως ότι δεν έχουν να μας προσάψουν ούτε ατασθαλίες, ούτε λαμογιές. Είμαστε ίσοι προς όλους, επιτελούμε το έργο μας με μεγάλη σοβαρότητα, με ανιδιοτέλεια και βεβαία ίσα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ως εκ τούτου λοιπόν θεωρώ ότι τα σωματεία θα εκτιμήσουν την προσφορά μας αυτή και να σας πω ότι είμαστε από τις πολύ ελάχιστες Ενώσεις, οι οποίες οικονομικώς στέκονται στο ύψος των περιστάσεων των Ενώσεων, γιατί η πλειοψηφία απΆ όσο γνωρίζω πολύ καλά εγώ έχουν οικονομικά προβλήματα. Τέτοια δεν υπάρχουν εδώ στην ΕΠΣ Χανίων, η διαχείριση είναι άριστη, άμεμπτη και παμψηφεί περνάει στις Γενικές Συνελεύσεις. Εδώ λειτουργεί λογιστήριο με έμμισθο λογιστή για οτιδήποτε κινηθεί οικονομικό και εν πάσει περιπτώσει και σε επίπεδο διοικητικό οι αποφάσεις παίρνονται σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου και από εκεί και πέρα είναι ίσες οι αποστάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί από τα σωματεία. ¶λλωστε γιΆ αυτό έχουμε μείνει και τόσα χρόνια στη Διοίκηση, γιατί φαίνεται ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας και προσπαθούμε να την κάνουμε προς όφελος του χανιώτικου ποδοσφαίρου και τίποτα περισσότερο. Όπως ξέρετε έχουμε αναπτύξει το επίπεδο Ακαδημιών και να σας πω ότι την περασμένη χρονική περίοδο έγιναν 983 αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, Νέων, Παίδων, Προπαίδων, Τζούνιορ και Προτζούνιορ. Το κυρίαρχο είναι ότι τις διαιτησίες όλων αυτών των αγώνων τις πληρώνει η ΕΠΣ Χανίων, όπως και την παρουσία των γιατρών. ΓιΆ αυτό λοιπόν οι ομάδες με αυτό το κίνητρο έχουν μπει μπροστά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις και μαζεύουν τα παιδιά στα γήπεδα. Βέβαια εδώ χρειαζόμαστε τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Δήμων, για να δημιουργήσουν τις υλικοτεχνικές υποδομές τις απαραίτητες, γιατί τα γήπεδα και πρέπει να συντηρούνται να είναι σε καλή κατάσταση αλλά και να είναι όσο γίνεται περισσότερα, ούτως ώστε να μπορούν οι ομάδες να αξιοποιούν και να μαζεύουν τα παιδιά σε αυτά τα γήπεδα μέσα και να προχωράει αυτό το έργο, το οποίο είναι βαθύ κοινωνικό έργο.

Κύριε Βούρβαχη γιατί να σας ψηφίσουν πάλι τα σωματεία; Ποια είναι δηλαδή τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει ο Γιώργος Βούρβαχης και η ομάδα του έναντι οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου;

Για το έργο που έχουμε παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε, για την εντιμότητά μας και ότι στεκόμαστε πάντα στο ύψος των περιστάσεων και βεβαίως για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Ομάδα στη Super League, δύο ομάδες στη Football League, το ΙΝΚΑ από φέτος στη ΓΆ Εθνική και ένα τοπικό πρωτάθλημα που κάθε χρόνο ανεβάζει επίπεδο.

Πρέπει να πιστωθεί και η ΕΠΣ Χανίων την άνοδο κάποιων ομάδων;

Βεβαίως ένα μερίδιο έχει και η ΕΠΣ Χανίων, γιατί έχει δημιουργήσει τις υποδομές και τις προϋποθέσεις. Βέβαια οι ομάδες που ανέβηκαν στις εθνικές κατηγορίες ανέβηκαν γιατί είχαν σωστή υλικοτεχνική υποδομή και πάνω απΆ όλα σωστό προγραμματισμό. Αλλά ακολούθησε αρωγός η ΕΠΣ Χανίων με τα πρωταθλήματα που διοργανώνουμε και έτσι μπόρεσαν άμεσα όλες αυτές οι επαγγελματικές ομάδες, ως υποχρεούνται εκ του νόμου, να έχουν ομάδες Κ20, Κ19, Κ17, Κ15 και τα λοιπά. Μέσα από τα πρωταθλήματα υποδομών τα οποία εμείς διοργανώνουμε από εκεί άντλησαν την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που πλαισιώνουν αυτές τις ομάδες, είτε για την ΑΆ Εθνική, είτε για τη ΒΆ Εθνική.

Αν η εκλογική διαδικασία σας βρει και πάλι στο τιμόνι της ΕΠΣ Χανίων ποια θα είναι τα πρώτα σας βήματα και οι πρώτες σας κινήσεις;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάνουμε κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού ή οτιδήποτε. Εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να διοργανώνουμε και να δίνουμε κίνητρα στις ομάδες. Μέσα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι οποίες υπάρχουν γενικώς και οι παράγοντες των ομάδων βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση εμείς έχουμε υποσχεθεί για όλες τις ομάδες, για τέσσερα χρόνια, δωρεάν διαιτησίες. Ένα τεράστιο κίνητρο… Από εκεί και πέρα εκεί που θα "πολεμήσουμε" και θα φροντίσουμε ακόμα περισσότερο, γιατί ήδη το έχουμε κάνει και το έχουμε δείξει εμπράκτως, είναι για τη δημιουργία υλικοτεχνικών υποδομών. Δηλαδή να φροντίσουμε "τσιτώνοντας" τους Δήμους και την Περιφέρεια ούτως ώστε να δημιουργήσουν αθλητικούς χώρους, να δημιουργήσουν υλικοτεχνικές υποδομές. Αυτό θα είναι το κύριο μέλημά μας. Γιατί για να μπορούν τα παιδιά να αθληθούν σωστά και να μαζευτούν στο γήπεδο πρέπει να υπάρχουν χώροι στους οποίους να μην υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Δεν μπορεί σε ένα γήπεδο να πηγαίνουν 7 και 8 ομάδες για να προπονηθούν, για να αγωνισθούν. Θα πρέπει να γίνει ένα άπλωμα να το πω, γύρω-γύρω, χώροι υπάρχουν. Ήδη αυτή τη στιγμή με δικές μας ενέργειες και με εισήγηση στην Περιφέρεια πρόκειται να αναζωογονηθούν δύο παλιοί αγωνιστικοί χώροι, το γήπεδο της ¶μιλλας στο Μόδι και το γήπεδο του Χάλη Βαρυπέτρου. Με δικές μας ενέργειες και αφού στείλαμε την πρόταση στην Περιφέρεια από εκεί και πέρα ανέλαβαν οι Δήμοι για να κάνουν τις μελέτες και ήδη έχουν προχωρήσει. Δύο γήπεδα τα οποία είναι διαμορφωμένα γήπεδα, παλαιότερα παιζόταν ποδόσφαιρο εκεί, αλλά είχαν εγκαταλειφτεί, δεν ξέρω για ποιους λόγους. Σήμερα λοιπόν αυτά τα γήπεδα θα αναζωογονηθούν και θα μαζέψουν παιδιά για να παίξουν ποδόσφαιρο.

Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να είναι αρωγός στις οποιεσδήποτε προσπάθειες γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμείς δεν έχουμε παράπονο γιατί όπου έχουμε ζητήσει από την τοπική κοινωνία τη βοήθεια και την πίεση προς τις Αρχές την έχουμε και γιΆ αυτό έχουν γίνει και αυτά τα έργα. Όπως βλέπετε τώρα γίνεται και η αλλαγή του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Σούδας και βέβαια θα ακολουθήσουν κι άλλοι απΆ ό,τι έχω πληροφορηθεί. Αυτό λοιπόν είναι ένα μεγάλο κίνητρο και για τις ομάδες και για εμάς εδώ να δημιουργούμε και να διοργανώνουμε περισσότερα πρωταθλήματα ούτως ώστε να φέρνουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά στον ποδοσφαιρικό στίβο.

Κύριε Βούρβαχη σε πρόσφατη συνέντευξή σας σε τοπική εφημερίδα μιλήσατε για έναν κυριολεκτικό πόλεμο που γίνεται για την "καρέκλα" της ΕΠΣ Χανίων. Συνεχίζετε να το πιστεύετε αυτό;

Βεβαίως, αυτό το πιστεύω ακραδάντως και το πιστεύω από την πρώτη στιγμή, γιατί γνωρίζω το παρασκήνιο, ότι αν δεν ακολουθούσαν οι εκλογές της ΕΠΟ δεν θα υπήρχε όλο αυτό το παρασκήνιο. Όμως λόγω του παρασκηνίου αυτού κάποιοι θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση γιατί ο Βούρβαχης δεν είναι στο δικό τους μήκος κύματος και ως εκ τούτου δεν μας κάνει και πρέπει να φύγει και πρέπει να βάλουμε άλλον. ΓιΆ αυτό λοιπόν και δόθηκαν κάποιες εντολές σε κάποιους για να έρθουν και να διεκδικήσουν την "καρέκλα" της ΕΠΣ Χανίων, για τον λόγο και μόνο αυτόν, για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ. Βεβαίως αυτό είναι κάτι που κάνει "νιάου-νιάου στα κεραμίδια" και βλέπετε ότι μεγάλη ανάμειξη σε αυτές τις εκλογές έχει ο μεγάλος Κρητικός καλλιτέχνης ο Μανόλης Κονταρός, ο οποίος ξέρετε από πού είναι ορμώμενος, όπως ξέρει και όλος ο κόσμος και ο οποίος ακολουθεί και τρέχει δεξιά και αριστερά στις ομάδες, τάζει, κάνει, δείχνει, λέει, μέχρι βουλευτές έχει τάξει να βγάλει, μέχρι δεν ξέρω κι εγώ τι εν πάσει περιπτώσει! Μέχρι αντιδημάρχους παίρνει τηλέφωνα και τους λέει «μην ανακατεύεστε, μην στηρίζετε τον Βούρβαχη». Κάποτε αυτά πρέπει να ακουστούν, πρέπει να φανούν και εν πάσει περιπτώσει ο φίλος μου ο Μανόλης Κονταρός πρέπει να κάτσει ήσυχος. Δεν νομίζω ότι δεν είναι κανένας θεσμικός παράγοντας και δεν έχει δικαίωμα να αναμειγνύεται με αυτόν τον τρόπο σε αυτή την υπόθεση. Είναι εξωθεσμικός 100%.

Πιστεύετε ότι πείθει αυτή η λογική τα σωματεία;

Δεν το ξέρω αυτό. Εξαρτάται με το τι τους τάζει, πέραν από τις δωρεάν συναυλίες. Είχε αρχίσει κι ένα πανηγύρι και με δική του εισήγηση έβγαζε κάποιες οικονομικές βοήθειες σε κάποια σωματεία, σε κάποια επιλεκτικά. Εάν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει το χανιώτικο ποδόσφαιρο ας ερχόταν να κάνει δωρεάν συναυλίες σε όλα τα σωματεία και ας έστελνε και μια κατάσταση με όλα τα σωματεία η Περιφέρεια να ενισχύσει όλα τα σωματεία και όχι επιλεκτικά κάποια.

Σας έχουν κατηγορήσει για φωτογραφικές διατάξεις στο καταστατικό της ΕΠΣ Χανίων προκειμένου να αποκλειστούν κάποια άτομα από το να είναι υποψήφιοι. Ισχύει αυτό;

Κύριε Χουλάκη για να σταματήσει αυτό το παραμύθι, γιατί η καραμέλα έλιωσε. Η τροποποίηση του καταστατικού έγινε πέρσι τον Σεπτέμβριο. Επαναλαμβάνω, πέρσι τον Σεπτέμβριο. Οι εκλογές είναι φέτος το 2016 και οι υποψηφιότητες παρουσιάστηκαν τον Μάιο του 2016. Δηλαδή ποιους να αποκλείσω, αφού δεν ξέραμε καν ποιοι είναι υποψήφιοι. Τι να αποκλείσουμε; Αυτά όλα που λέγονται είναι εκ του πονηρού και τίποτα περισσότερο. Βεβαίως βάλαμε μία διάταξη ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων πρέπει να είναι πτυχιούχος. Εγώ είπα και στη Γενική Συνέλευση «παιδιά αν δεν σας αρέσει ελάτε εδώ, φέρτε εδώ υπογραφές, μαζέψτε τα σωματεία να κάνουμε μία Έκτακτη Γενική Συνέλευση να το βγάλουμε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα». Όμως αυτό μπήκε με την κατεύθυνση τη γενική, υπάρχει μία ντιρεκτίβα, όχι υποχρεωτική, από FIFA και UEFA προς αυτή την κατεύθυνση και βεβαίως όπως ξέρετε σύμβουλοι στην ΕΠΟ ανακηρύσσονται και μπαίνουν υποψήφιοι και εκλέγονται εν πάσει περιπτώσει οι πρόεδροι των Ενώσεων. Θεωρώ λοιπόν ότι ανεβάζοντας το επίπεδο είναι κάτι πολύ θετικό.

Ανεβαίνει και το επίπεδο του Διοικητικού Συμβουλίου θέλετε να πείτε.

Ακριβώς… Προς αυτή την κατεύθυνση. Αν δεν αρέσει κανένα πρόβλημα, αύριο κιόλας να το βγάλουμε. Το είπα άλλωστε και στην τελευταία Γενική Συνέλευση που κάναμε τον Ιούλιο ευθαρσώς. ¶λλωστε εμείς όταν κάναμε την τροποποίηση και την εναρμόνιση του καταστατικού δεν υπήρχε υποψήφιος. Εδώ μας στέλνουν τώρα η ΕΠΟ και η Football League ότι για να γίνεις παρατηρητής αγώνων πρέπει τουλάχιστον να έχεις τελειώσει το Λύκειο, να ξέρεις ξένη γλώσσα, να ξέρεις υπολογιστές και τα λοιπά. Για παρατηρητής αγώνων, προσέξτε!

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ πως τα βλέπετε τα πράγματα;

Όπως είδατε στην τελευταία Γενική Συνέλευση υπήρξε ένα μεγάλο πατατράκ. Κάποτε στις γενικές συνελεύσεις με την ισχύουσα τώρα κατάσταση, που ψηφίζουν με τρεις ψήφους η κάθε Ένωση και που ψηφίζουν οι ομάδες της Super League και η Football League με τρεις ψήφους, είναι περίπου 200 ψήφοι, υπήρχε μία αναλογία 170-30. Όπως είδατε στην τελευταία Γενική Συνέλευση αυτό ανετράπη. Είχαμε ένα αποτέλεσμα της τάξεως του 88-82, δηλαδή πάρα πολύ κοντά και με δεδομένο αν θυμάστε που είχε γίνει ένα θέμα με μία Ένωση που δεν την άφησαν να ψηφίσει και θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα 88-85. Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει πάρα πολύ και θεωρώ ότι μέρα με τη μέρα αλλάζουν. Αυτό είναι κάλπη, δεν ξέρουμε τι θα βγάλει η κάλπη. Θα το δούμε τον Οκτώβριο.

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στα σωματεία;

Το μήνυμα νομίζω ότι έχει πάει στα σωματεία, αλλά θα το στείλουμε για άλλη μία φορά. Ότι εμείς έχουμε δοκιμαστεί για πάρα πολλά χρόνια, ξέρουνε ποιοι είμαστε, πως δουλεύουμε και πόσο χρόνο διαθέτουμε για το καλό του χανιώτικου ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Εμείς υπηρετούμε το ποδόσφαιρο ανιδιοτελώς, από αγάπη και μόνο. Θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση για να δημιουργούμε προϋποθέσεις για ακόμα καλύτερες ημέρες για το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Να είναι σίγουροι λοιπόν ότι εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και χωρίς ρεβανσισμούς, πάνω απΆ όλα.

Για τους αντιπάλους σας τι έχετε να πείτε;

Εγώ έχω να ευχηθώ να έχουμε υγεία πάνω απΆ όλα όλοι. Από εκεί και πέρα σεβόμαστε και τους συνεργάτες μας και τους "αντιπάλους" μας, για την ημέρα των εκλογών και μόνο. Όλοι έναν σκοπό έχουμε, την άνοδο και την ποιοτική αναβάθμιση ακόμα περισσότερο του χανιώτικου ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτων λοιπόν αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι, εμείς και όσον αφορά τις υποψηφιότητες θα εφαρμόσουμε αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς ως προβλέπεται. ΓιΆ αυτό τα γράψαμε και αναλυτικότατα και στην προκήρυξη.

Κλείνουμε με το μήνυμα ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η ποιοτική αναβάθμιση του χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Και να μείνει ενωμένο το χανιώτικο ποδόσφαιρο.

 

Τελευταία Νέα