ΠΑΟΚ: Η μοναδική ομάδα που δεν χρειάζεται αντίπαλο!

ΠΑΟΚ: Η μοναδική ομάδα που δεν χρειάζεται αντίπαλο!

ΠΑΟΚ: Η μοναδική ομάδα που δεν χρειάζεται αντίπαλο!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου περιγράφει μέσα από το blog την κατάσταση που διαμορφώθηκε εντός και... γύρω από τον ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ!

Για όσους είναι μακριά (σωματικά και πνευματικά) και δεν το έχουν καταλάβει, για όλα στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες δύσκολες ημέρες μετά τον αποκλεισμό με τον Άγιαξ, φταίει ο ποδοσφαιριστής που έχασε δύο ευκαιρίες! (Δεν έχει καμία σημασία το όνομά του και θα το εξηγήσω…). Το έχουμε εξηγήσει βέβαια πολλές φορές σε όλους όσους είναι σε μία απόσταση από τον ΠΑΟΚ, ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη, η πόλη έχει ανάγκη από εξιλαστήρια θύματα.

Προσωπικά τους έχω βαφτίσει «φταίχτες». Εμείς εδώ είμαστε πάντα στη διαδικασία αναζήτησης αυτών που «φταίνε». Ακόμη και αν η… πόρνη η μπάλα, πάει δοκάρι και έξω… Είναι αυτό το κίνημα των «haters» το οποίο έτσι και αλλιώς εξαπλώνεται στη χώρα. Στα Ελληνικά, πρόκειται για τους τύπους που… «λατρεύουν να μισούν». Πρόκειται για το κίνημα που έχει μανία «χρεώματος» ανθρώπων.

Για ότι κακό ή αρνητικό συμβαίνει στη ζωή, στην οικονομία, στη χώρα, στον αθλητισμό, γρήγορα-γρήγορα εφευρίσκεται ο κατηγορούμενος, με συνοπτικές διαδικασίες (στο διαδίκτυο κυρίως, αλλά και στα ραδιόφωνα με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές που εμπορεύονται την ανάγκη της πόλης) γίνεται η «δίκη» και πολύ γρήγορα προκύπτουν ένοχοι οι οποίοι στοχοποιούνται με τον χειρότερο τρόπο.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα του κινήματος, ως μία πόλη πιο λαϊκή που πάντα καλοδέχεται και αναζητεί τις πιο μίζερες καταστάσεις. Καταλαβαίνετε ότι με τόσες αποτυχίες στα αθλητικά πράγματα, συγκεκριμένοι παμπόνηροι τύποι εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη του Θεσσαλονικιού να χρεώνει ανθρώπους. Η επιχείρηση… «λατρεύω να μισώ και να στοχοποιώ» έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι πρωταγωνιστές όλο και «μεγαλώνουν». Ο ΠΑΟΚ φυσικά είναι αυτός που πουλάει και γύρω από αυτή την ομάδα η επιχείρηση στοχοποίησης ανθρώπων αποτελεί πλέον αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης .

Όσοι το κατάλαβαν νωρίς, έχουν μόνιμα μεροκάματο! Με αυτό τον τρόπο στον ΠΑΟΚ έχουμε περιόδους στοχοποίησης, όπου οι «haters» κάνουν τα πάντα για να σβήσουν από το χάρτη παράγοντες, προπονητές, παίκτες, επαγγελματίες δημοσιογράφους και όποιον άλλον κρίνουν απαραίτητο εκείνη τη στιγμή. Χωρίς να μπούμε σε ονοματολογία (δεν έχει και σημασία) κάποτε για όλα «έφταιγε» ένας παράγοντας.

Μένος εναντίον του από συγκεκριμένες πηγές… Μετά «έφταιγε» ένας τεχνικός διευθυντής… Του χρεώθηκαν τα πάντα! Στην πορεία η επίθεση έγινε σε έναν παίκτη. Έφυγε αυτός που «έπρεπε να φταίει» για όλα, ακολούθησε άλλος. Μετά άλλος… (Συνήθως οι επιθέσεις αφορούν Έλληνες). Το ίδιο για προπονητές, το ίδιο για υπαλλήλους και πάει λέγοντας… (Τι κάνει ο ΠΑΟΚ για όλα αυτά; Αυτό είναι ένα ερώτημα για άλλο blog).

Μετά από πολλά και διάφορα λοιπόν, κάποια στιγμή οι «κατηγορούμενοι» αποχωρούν καταξεσκισμένοι από τη «κοινή γνώμη». Το θέμα όμως είναι ότι και μετά τις αποχωρήσεις, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παραμένει στα ίδια! Κάπως έτσι αποδεικνύεται ότι… «τελικά δεν έφταιγε για όλα ο τάδε παράγοντας, ο τάδε παίκτης, ή ο δείνα προπονητής που κυνηγήθηκε».

Αλλά ποιος ενδιαφέρεται για το τελικό συμπέρασμα; Η ανάγκη μας να «σκίσουμε» κόσμο έχει ικανοποιηθεί! Το κακό είναι ότι αυτό το «κίνημα των haters», κάποιες στιγμές, το χρησιμοποιούν και προσπαθούν να το αξιοποιήσουν όλοι όσοι κινούνται μέσα ή κοντά στα αθλητικά πράγματα! Όλοι όμως ακόμη και υποσυνείδητα…

Τους «βολεύει». Κακό επίσης γίνεται, όταν η λογική και ψύχραιμη πλευρά της πόλης (μπορεί και να είναι πλειοψηφία, αλλά δεν φαίνεται γιατί δεν εκφράζεται και δεν φωνάζει) προσπαθεί μερικές φορές να απαντήσει σε απαξιωτικές επιθέσεις που ξεπερνούν τα όρια. Παράδειγμα αποτελεί αυτό το τελευταίο φαινόμενο με έναν παίκτη που έχασε δύο ευκαιρίες…

Στην προσπάθεια να επιχειρηματολογήσουν και να υπερασπιστούν τον «διωκόμενο», αρχίζει η κόντρα με αυτούς που λατρεύουν να μισούν! Νέες επιθέσεις και επιχειρηματολογία του στυλ… «τα παίρνετε, τους προστατεύετε, εκτελείτε εντολές, ζώα, πρόβατα…» και άλλα τέτοια ωραία που απλά μεγαλώνουν τη μιζέρια… Αυτή είναι η κατάσταση στον ΠΑΟΚ!

Στη μοναδική ομάδα που δεν χρειάζεται (εξωτερικό) αντίπαλο γιατί… κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα δημιουργεί από μόνη της (και από μέσα της) και έναν διαφορετικό! Κι’ όσον αφορά αυτούς που για λόγους ποδοσφαιρικής αντιπαλότητας θέλουν να βλάψουν τον ΠΑΟΚ… Δεν είναι καθόλου δύσκολο… Με λίγα μέσα και λίγη προσοχή σε δύο-τρεις-τέσσερις συγκεκριμένες κατευθύνσεις, αυτοί ανάβουν τη σπίθα και μετά… η φωτιά δε σβήνει με τίποτα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.